![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
"E trist faptul că te revoltă Adevărul și crezi că el expiră și se perimează odată cu trecerea secolelor."
Adevarul nu ma revolta, ma revolta prostia, care este, asa cum se spune, nemarginita. "Și spui că tu încerci să faci onoare numelui de creștin... adică cum?" Adica imi folosesc inteligenta, discernamantul, logica, ratiunea pe care mi le-a dat Dumnezeu. "Ne inviți sau ne trimiți în spațiu de parcă tu ai fi fost acolo sau la poli de parcă tu ai fi făcut astfel de expediții ca să vezi marginile pământului, și iată că noi suntem înnapoiați sau absurzi sau rudimentri ori crescuți în peșteră de parcă n-am știi toate filmele științifice sau SiFi și parcă n-am fi făcut o facultate tehnică sau n-am știi ce se predă pe acolo." Da, eu am fost in spatiu, si multi alti oameni au fost - toti ne-am uitat la Pamant si am vazut ca este rotund. Deasemenea am calatorit cu avionul din Canada in Rusia si nu m-am lovit de nici un zid (deasupra Oceanului Arctic, ai auzit de el? ). "Numelui de creștin îi faci onoare când mărturisești pe Adevărul, anume: că nu vei găsi ziduri și margini, căci pe nimicul și necreatul pe care nu-l poți vedea sau închipui nu ai cum să pui mâna sau să-i vezi marginea căci dacă ai vedea înseamnă că dincolo ar mai fi ceva creat... deci nu eu am susținut existența marginilor văzute ci ele se constată din faptul că deși mergi mereu pe deasupra pământului și mărilor tot drept, deci nu curb ci drept, iată că ajungi de unde ai plecat și explicația e faptul nu că pământul e musai glob ci că ne aflăm într-o creație finită și mică ce se poate modela la nivelul unui CUB în absența Creatorului sau a sfinților Săi creatori căci Creatorul locuiește în ei. Norocul nostru este că Dumnezeu nu-și părăsește creația căci atunci lacomii și nesătuii ar putea modela toată creația ca pe o pușcărie, tot așa cum unora nu le este de ajuns un singur trup sau o singură soție ci vor mereu mai mult, tot mai mult... spunând că altfel ei se simt prizonieri și nedreptățiți." Amesteci realitatea fizica concreta, reala, palbabila cu tot felul de notiuni care tin mai degraba de o realitate duhovniceasca, care insa este vazuta de tine intr-un mod aberant sau nici nu stiu cum sa ma exprim. Adevarul este ca Pamantul este rotund - toti oamenii care au zburat cu masinariile alea ciudate care se numesc avioane, rachete etc. suficient de sus au vazut asta. Da, inclusiv eu. "Poate e trist pentru iubitorii de SiFi listați prin filme ca și mari creatori de artă modernă și intuitivă și interesantă și vizionară sau pentru marii consumatori ai genului dar trebuie să le mărturisesc cum stau lucrurile chiar dacă se vor supăra: Cât e sub soare și lună tot atâta e deasupra printre stele ca volum de apă din care s-au format doar că deasupra cerului dintre soare și lună ele sunt întinse ca un cort și de aceea există mai mult spațiu deasupra soarelui așa încât avem mai mult cer deasupra pământului ieșit din apele de jos atunci când s-au retras apele ca să se arate uscatul pe care Domnul l-a numit pământ, față de momentul rotund și inițial când firmamentul nu era întins. Nimic din scripturi nu se innapoiază sau devine perimat sau expirat ci tot Cuvântul lui Dumnezeu va avea ziua lui în care se va împlini și apoi v-a dăinui căci la început Dumnezeu era Cuvântul și apoi prin Cuvânt s-au făcut s-au nu s-au făcut toate cele care s-au făcut s-au nu s-au făcut" Cu sinceritate iti spun ca nu inteleg mai nimic din aberatiile pe care le indrugi mai sus, cu exceptia ca da, intr-adevar Sfanta Scriptura nu se perimeaza niciodata. Nu mai incerca sa legi aceste aspecte, Sfanta Scriptura cu Pamantul care e plat, pentru ca aberezi la greu. Mai citeste Sfanta Scriptura, stii doar, de exemplu, daca ai 36 de ani e bine sa fi citit Sfanta Scriptura de 36 de ori. Tu de cate ori ai citit-o? Mai citeste-o! "Iar numele de creștin este onorat atunci când el îl reprezintă prin viața dusă pe autorul Creștinismului de la întemeierea lumii și până azi și mâine, până acum căci Dumnezeu este mereu acum cu noi oamenii." Aaaaa? Si vezi ca verbele a se inapoia, a fii inapoiat in limba romana se scriu cu un singur n, nu cu 2, cum scrii tu. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca | au_relian | Pelerinaje la locuri Sfinte | 26 | 30.12.2011 21:17:05 |
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi | bettykalazar | Intrebari utilizatori | 3 | 25.06.2011 10:42:05 |
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor | alecsandru | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 09.04.2009 10:36:14 |
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? | question | Generalitati | 27 | 09.08.2008 17:24:43 |
|