Citat:
În prealabil postat de ucenic
Inteleg ca ne faceti pe noi (eterodocsii) eretici, dar cu fratii catolici ce aveti? Cum intelegi tu conceptiunea de eretic?
|
Nu e vorba de interpretare sau cum inteleg eu conceptia de eretic, este vorba despre ce este un eretic. Am mai explicat asta o data, dar repet. Erezia este invatatura de credinta gresita. Eretic este cel care marturiseste o invatatura de credinta gresita. Catolicii au invataturi de credinta gresite deci sunt eretici. Nu putem de dragul diplomatiei si al tolerantei sa ne ascundem dupa deget.
Citat:
Se vede ca nu stii la cine se refera Domnul Iisus cand vorbeste despre Mamona, devreme ce ii faci pe fratii catolici slujitori ai acestuia.
|
Ba e destul de evident la cine se refera Hristos. Orice invatatura gresita a lui Hristos ne duce catre pieire, deci ii slujim lui Mamona.
Citat:
Confuzia este si mai mare... ori biserica-catolica, ori biserica-eretica! Cum vine asta, nu am inteles.
|
Ori e acelasi lucru.
Citat:
Perfect adevarat. Dar cei ce marturisesc pe Hristos sunt ai lui Hristos. Catolicii sustin asta. Nu afirmatiile ca cele de mai sus pune pe cineva sau scoate pe cineva din sanul lui Dumnezeu.
|
Nu toti cei care Imi vor spune Doamne, Doamne vor intra in Imparatia Cerurilor.