Citat:
În prealabil postat de catalin2
Asa este, si cand a coborat Duhul Sfant? Ortodoxia spune ca la Cincizecime s-a infiintat Biserica.
|
La fel spun și eu... de fapt așa susțin toate bisericile creștine.
Citat:
Cine facea botezul si punea mainile? Cei randuiti de Apostoli, adica episcopii si prezbiterii. Nu toata lumea boteza.
|
Corect, nu toată lumea boteza, doar apostolii și prezbiterii (care se mai numeau și episcopi). Apostolii au murit, dar au rămas cei investiți cu autoritate în Biserică (prezbiterii/episcopii) să facă lucrarea aceasta. Credeți că la neoprotestanți e altfel?
Citat:
Si toti acestia impreuna cu credinciosii si Capul Iisus sunt Biserica.
|
La fel spun și eu. Vedeți că mărturisim aceeași concepție?
Citat:
E adevarat si pasajul al doilea, in Biserica e numai adevarul, de aceea ereziile erau indepartate. Acum ceva ce ar trebui sa ii incurce pe neoprotestanti: Mantuitorul a spus ca portile Iadului nu vor birui niciodata Biserica Sa. Timp de 1800 de ani, pana la formarea neoprotestantilor, nu a fost Biserica, adica portile iadului nu au biruit-o?
|
Dar de ce să-i încurce? Eu personal nu văd niciun impediment... Biserica n-a dispărut, chiar dacă a trecut prin perioade dificile. La început persecuție cruntă, apoi valuri de erezii, apoi reviriment reformator... iar în final, Biserica luptătoare va ieși biruitoare.
Citat:
Iar despre faptul ca BO este Biserica am mai discutat
|
Da, s-a discutat mult, însă nu s-a putut aduce nicio probă că Biserica fondată la Cincizecime se numea Biserica Ortodoxă.
Citat:
Dumnezeu arata adevarul, prin minuni, nu oamenii. Pentru ca fiecare cult sau religie crede ca acolo e si adevarul, dar asta e doar parerea lor omeneasca. Daca nu are si o dovada, de unde stim ca e si adevarat si asa spune si Dumnezeu?
|
Adevărata dovadă nu e constituită din minuni, iar acest lucru îl știți și dumneavoastră. Minuni găsiți în orice biserică creștină, ba chiar și diavolul poate face minuni (ori măcar poate face ca astfel să fie percepute). Adevărul nu are nevoie de minuni, ci poate sta în picioare prin el însuși. E suficient să-l descoperi și să-l crezi. Și să nu uităm:
- Hristos este Adevărul. Ioan 14,6.
- Cuvântul lui Dumnezeu este adevărul. Ioan 17,17.
Cine vrea să facă parte din Biserica lui Dumnezeu, trebuie să respecte învățătura lui Hristos-Adevărul aflată în Scriptura-Adevărul. Pare simplu, nu-i așa? Și totuși câtă rătăcire și câtă întunecime spirituală poate să existe...