![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
"Invatatorule, care este cea mai mare porunca din Lege?" Iisus i-a raspuns: "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau." Aceasta este cea dintai si cea mai mare porunca. Iar a doua, asemenea ei, este: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti." Deci, privitor la ordinea prioritatilor, trebuie sa cunoastem bine voia Domnului. El vrea, mai inainte de orice, ca inima noastra sa-I fie daruita in intregime. In aceasta daruire tainica fata de El putem iubi neconditionat si pe frate si pe aproape si pe vrajmas. Pastreaza ceea ce ai, o inima sincera pentru Dumnezeu, si El te va binecuvanta. |
|
|
||||
|
||||
|
@Ucenic: dacă nu-ți este cu supărare, de mult vreau să te întreb: ce înțelegi dumneata prin "Dumnezeu" așa cum apare în postările dumitale?
|
|||
|
|||
|
Citat:
Insa de cele mai mult ori, in cele mai multe dintre postarile mele, cand zic Dumnezeu ma refer la Dumezeu Tatal. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In schimb prima parte e gresita, ma refer la "sufletul neincartiruit in dogme, forme si ritualuri." Toti au dogme, inclusiv cei ce spun ca nu conteaza dogmele. "Nu conteaza dogmele" e chiar si ea o dogma, o invatatura sau conceptie. La fel si "cred in Tatal, Fiul si Duhul Sfant" e tot o dogma, dogma de baza. De obicei se spune ca nu conteaza dogmele cei care nu vor sa accepte adevarul, dogmele adevarate, ci vor dogmele lor, gresite. Sau cineva care nu stie foarte multe, e ignorant. E o conceptie provenita din ecumensim. Tu ai propriile dogme, ale cultului penticostal, chiar daca nu le accepti pe toate, sa zicem. Fara dogme exista doar idolatrie sau filozofie. Oamenii s-au departat de Dumnezeu, de adevar in trecut si au inceput sa caute cu mintea lor, asa au ajuns la idolatrie. Dogmele sunt adevarul revelat, dat de Dumnezeu. Si tin exact de ce scrii in prima parte, sa iubim pe Domnul mai presus de noi. Iar erezia este un neadevar, o hula la adresa lui Dumnezeu, deci o incalcare a primei porunci. |
|
|
|||
|
|||
|
In acelasi stil:
Toate propozitiile sunt false, inclusiv aceasta. |
|
|
|||
|
|||
|
wassabi iti dau un sfat :nu le mai raspunde fanaticilor de pe forum (nu sint toti fanatici dar sint citiva) ca de abia asteapta.in familia mea sint si ortodocsi si catolici si alte religii.cinsteste pe DUMNEZEU,pe ISUS si pe sf MARIA,sa faci cit mai multe fapte bune.la judecata de apoi NU vei fi intrebat la ce biserica ai fost sau ce religie ai avut.la judecata de apoi se judeca doar faptele tale
|
|
|
||||
|
||||
|
Si asta de unde o știi?
|
||||
|
||||
|
Pentru ca e mai destepta decat toti sfintii Bisericii de 2000 de ani. Si pentru ca, desi nu are prea multe cunostinte despre nici una dintre religii, a ajuns la concluzia ca le stie ea mai bine.
Si pentru cei care sunt impotriva "fanaticilor", Hristos a fost primul "fanatic" atunci cand a spus "Cine nu este cu Mine, este impotriva Mea".
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Tu de exemplu crezi in reincarnare, deci ai o dogma in care crezi. La fel si altele, iar tot pachetul este suma dogmelor in care crezi. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Detasare de religie | disbel | Generalitati | 57 | 12.04.2013 15:13:16 |
| Conservatorismul in Religie | eodor nastasa | Generalitati | 92 | 15.04.2010 13:28:25 |
| Religie | Darkanian | Pocainta | 4 | 07.12.2009 13:20:13 |
| Olimpiada de religie | amica-x | Generalitati | 3 | 13.02.2007 00:11:46 |
|
|