Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.03.2012, 18:05:45
Ciprian Hangan Ciprian Hangan is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.02.2012
Implicit intrebare

Am vazut ca sunteti preot, si poate ca sunteti preot casatorit. Am citit o parte importanta din cartea Sfantului Nectarie de la Egina ( chiar am fost acolo in 2006 ) in care este descrisa evolutia Bisericii, caderea in apostazie a unora din rasarit ( acea samanta de neghina care inca nu a fost plivita ) si mai ales schisma prin cadere in apostazie a apusului. Da !, dupa cate stiu eu Mantuitorul Isus Christos ( am scris asa pentru ca eu sunt monarhist si nu am fost de acord cu reforma liturgica prin adaugarea unui i la Isus si scoaterea lui C din Christos, reforma pe care a facut-o acest iudeu devenit din preot de tara la Valcea Patriarh, si ma refer la Justinian Marina, o reforma cu efecte liturgice in proscomidiar, acolo unde preotul liturghisitor scoate cu copia un cub pe care este scris Isus Christos pe prima jumatate si NIKA pe cea de a doua jumatate, aceasta in varianta monarhista a Romaniei Mari, insa Iisus Hristos in varianta comunista a profetului Karl Marx, preotii liturghisitori cred ca stiu ca ma refer la inlocuirea profetului Isus Christos cu profetul Karl Marx si in mod liturgic, urmat de triumful comunismului cum trambitau Ceausesti carora din a patra prescura li se taia cu copia o piramida, a doua dupa cea a Patriarhului, in care era pomenit ca stapan, de unde a luat nastere acel national-comunism ) i-a spus Sfantului Apostol Petru ca pe aceasta piatra va institui Biserica pe care nici portile Iadului nu o vor birui, insa Mantuitorul a dat de inteles ca Piatra din capul unghiului este El Insusi, aceasta inainte de rastignirea Sa, in Saptamana Patimilor inainte de a fi rapit din Gradina Ghetsimani ( am fost de doua ori pana acum in Gradina Ghetsimani in 2008 si anul trecut ), si sigur ca numai asa poate fi, ca adica Piatra pe care este cladita Biserica este chiar El, adica Piatra din Capul Unghiului. In cartea Sfantului Nectarie de la Eghina, sfantul spune ca sfantul Apostol Petru nu a instituit decat Biserica Antiohiei, si probabil cand a vazut ca Irod a taiat cu sabia un apostol a plecat intr-o localitate din Egipt, localitate care avea nume asemanator cu Babilonul. Sfantul mai spune ca acolo si-a petrecut tot timpul pana cand Nero, care daduse foc Romei fiind nemultumit de faptul ca la Roma Biserica a randuit doar pe Sfantul Pavel, care era din neamul lui Veniamin, ca si Saul de odinioara, pana cand Nero a incercat sa schimbe situatia dand vina pe crestini ca ei ar fi dat foc, insa pentru a schimba situatia juridica, si ca sa il aduca pe Sfantul Apostol Petru ca prin rastignirea lui Roma sa dobandeasca alt statul canonic in Oranduirea Statului si a Bisericii. Si Nero i-a taiat capul sfantului Pavel si l-a rastignit pe Sfantul Apostol Petru, care repet a instituit doar Biserica Antiohiei. Sfantul petru nu a fost prezent la Roma decat pentru rastignire, si nu a apucat sa hirotoniseasca episcopi, preoti, diaconi, sa boteze, etc, sa instituie o Biserica. Caci Biserica Romei era instituita de Sfantul Pavel, cel intocmai cu apostolii, lucrul acesta il stiu si sectarii. Dar vreau sa intreb, sa va intreb pe sfintia voastra, de ce Parintii din vechime, de pana in schisma, spuneau Imparatilor: Domnul Meu ?, raspund printr-o alta intrebare: pentru ca numai ei erau stapanii ? Doamne ajuta, ca lucrurile vor ajunge acolo unde trebuie, si pentru cei care fac virtutea, si pentru cei care fac pacatul.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Este limbajul bisericesc invechit? marinaileana Intrebari utilizatori 29 21.01.2013 18:00:34
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
"Porunca" primilor oameni George.m Din Vechiul Testament 8 19.03.2012 17:56:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42