Doamne ajuta
Parinte, eu am facut vreo doua comentarii la comentariul meu ( desi vroiam sa fac doar unul, insa pentru ca am crezut ca nu a fost postat l-am facut si pe al doilea ) si nici unul nu a ramas. Vroiam sa spun ca Sfantul Apostol Petru a fost adus cu sila de catre Imparatul Nero la Roma, imparat care arsese Roma expres pentru a-l aduce pe Apostolul Petru si a-l rastigni, ca sa schimbe raportul juridic si canonic stabilit de Dumnezeu atunci cand apostolii au tras la sorti care unde sa se duca sa propovaduiasca, pentru ca imparatului Nero nu ii placea faptul ca la Roma a fost trimis sa instituie Biserica doar Sfantul Pavel, care era din Veniamin, ca si Regele Saul. Imparatul Nero visa ca Roma sa fie cea mai mare metropola, si considera ca Apostolii au gresit atunci cand au tras la sorti ( pentru ca sfantului Apostol Petru ii cazuse Biserica Antiohiei pe care a si instituit-o, si singura, cu botez, mirungere, impartasanie, apoi hirotoniri, oficieri de taina cununiei, randuiala liturgica, adica anaforaua, etc., etc., etc., ce poate sa insemne instituirea unei Biserici in deplinatatea ei ).
|