Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.03.2012, 13:44:36
roxanapopa70 roxanapopa70 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.12.2008
Implicit

vorbim imediat despre reincarnare ca e interesant ce ati scris voi aici.dar hai sa lamurim intii raspunsul la intrebarea mea. am sa modific putin datele problemei.presupunem ca avem mai multe personaje :un ortodox,un catolic,un budist,un reformat(nu pe laslo tokes),un evreu,un musulman normal(care are o singura nevasta si nu se tine de prostii ex acte de terorism)si un ateu.toti au un caracter impecabil,vorbesc cu intelepciune,fac fapte bune,ajuta saracii,bolnavii,vaduvele,orfanii etc si se inteleg bine cu vecinii lor de alte religii sau atei.vine moartea si ii ia pe toti.sa presupunem ca DZEU ne lasa noua putere de decizie pt o zi:oamenii astia au fost oameni buni,nu ar avea motiv sa intre in iad.care dupa opinia voastra intra in rai si care nu?va rog mult cei care doriti sa raspundeti raspundeti clar si la obiect de ex x si y intra in rai pt ca...argumentati de ce .sau z si w nu pot intra in rai pt ca ....argumentati de ce
Reply With Quote
Vechi 16.03.2012, 13:48:37
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Nu intră nici unul, pentru că dacă ne lasă Dumnezeu pe noi să-i judecăm, sigur le găsim noi bube-n cap.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2012, 14:53:37
Senior Member

Implicit

ok.alta parere?plecam de la premiza ca DZEU ne-a dat toate datele:cei decedati au fost oameni adevarati aproape fara pacate.singura diferenta e religia lor sau lipsa religiei in cazul ateului.care intra in rai si care nu?
Reply With Quote
Vechi 16.03.2012, 15:09:33
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de roxanapopa70 Vezi mesajul
cei decedati au fost oameni adevarati aproape fara pacate.
Da pe ce planeta traiau?
Ca pe aici, pe pamant, oamenii adevarati fac pacate in fiecare zi.

Daca cei decedati aveau sa zicem 70 de ani, si daca au inceput sa faca pacate doar de la 10 ani tot aveau la activ peste 20.000 de pacate.

Din pricina unui singur pacat savarsit budistul NU poate intra in Rai.
Pentru ca plata pacatului este moartea nu Raiul.
Tot la fel e si cu hindusul si ortodoxul si reformatul si musulmanul.

Ce se fac ei acum cand au fiecare cate 20.000 de pacate?
Care intra in rai si care nu?

Last edited by penticostalul; 16.03.2012 at 15:13:26.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2012, 15:15:06
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
Are rost, inveti pe propria piele. Daca intr-o viata ai fost bogat dar zgarcit si hain in alta viata vei fi sarac. Scopul este sa fii bun, sa iubesti. Daca in viata in care esti bogat daruiesti din bogatia ta nu te vei reincarna ca sarac, ai dovedit ca esti cum trebuie sa fii.

Explica-mi de ce se nasc oameni saraci, bolnavi, copii care mor de boli ciudate. Ce vina au ei. Nu cred in pacatele parintilor si, chiar si asa, nu pot crede ca o natie intreaga are parinti pacatosi. Teoria reincarnarii poate explica foarte usor asta pe cand teoria pacatelor parintilor nu. Mai mult, chiar si Isus a spus (voalat) ca exista reincarnare. Nu uitati ca Isus a venit pe fondul religiei iudaice si ca intr-un fel sau altul spusele sale au fost intepretate in context cu religia iudaica.
mda...amice vezi ca nu tine. Cei care sustin reincarnarea spun ca un om rau are mari sanse sa se reincarneze intr-un animal sau pasare. E corect asa? Faci pacate ca om si le tragi ca animal sau pasare? Animalul sau pasarea mai sunt constiente de pacatele anterioare? Ca sa ti se ierte un pacat, primul pas nu este constientizarea lui iar apoi parerea de rau? Corect nu ar fi : ca om ai pacatuit, ca om sa tragi consecintele pacatelor?
Reply With Quote
Vechi 16.03.2012, 15:19:29
Senior Member

Implicit

bine schimb cuvintele in loc de "aproape fara pacate" am sa pun "cu pacate f putine in raport cu ceilalti "(ca poate au calcat pe o insecta fara sa vrea).alta parere?
Reply With Quote
Vechi 16.03.2012, 15:28:33
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
ok.alta parere? DZEU
Se scrie Dumnezeu
Reply With Quote
Vechi 16.03.2012, 15:34:16
wassabi wassabi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru wassabi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
mda...amice vezi ca nu tine. Cei care sustin reincarnarea spun ca un om rau are mari sanse sa se reincarneze intr-un animal sau pasare. E corect asa? Faci pacate ca om si le tragi ca animal sau pasare? Animalul sau pasarea mai sunt constiente de pacatele anterioare? Ca sa ti se ierte un pacat, primul pas nu este constientizarea lui iar apoi parerea de rau? Corect nu ar fi : ca om ai pacatuit, ca om sa tragi consecintele pacatelor?
nu cred ca te poti reincarna ca animal sau pasare. dar chiar si asa, tot are mai mult sens decat sa te nasti orb si sarac din cauza unor pacate pe care tu nu le-ai comis, asa cum spune doctrina caldeeana.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2012, 16:42:44
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
bine schimb cuvintele in loc de "aproape fara pacate" am sa pun "cu pacate f putine in raport cu ceilalti "(ca poate au calcat pe o insecta fara sa vrea).alta parere?
Eu cred ca toti reformatii a care au pacatuit calcand insecte fara sa vrea (fie cu talpa piciorului, fie cu roata camionului) vor intra in Rai...
De ceilalti amintiti mai colea, sus, nu sunt sigur.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2012, 16:44:52
Senior Member

Implicit

vad ca vb pe diagonala....unii de reincarnare altii de rai si iad.e pe forum cineva care si-a revenit din coma profunda sau a avut moarte clinica sa ne spuna si noua cum stau lucrurile dincolo?atentie !e intrebare serioasa nu fac misto. eu am avut stop respirator dar in spital,m-au resuscitat repede si nu-mi amintesc sa fi avut vreo experienta paranormala
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Detasare de religie disbel Generalitati 57 12.04.2013 14:13:16
Conservatorismul in Religie eodor nastasa Generalitati 92 15.04.2010 12:28:25
Religie Darkanian Pocainta 4 07.12.2009 12:20:13
Olimpiada de religie amica-x Generalitati 3 12.02.2007 23:11:46