Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.03.2012, 00:02:27
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
Cred in reincarnare pentru ca mi se pare logic, mi se pare ca are sens toata treaba. Nu mi se pare logica doctrina caldeeana (iudeo/crestina/musulmana) in care mortii stau undeva (rai/iad) si vor fi inviati candva ( la judecata de apoi). Care este sensul acestei constructii? De ce ar face Dumnezeu asa ceva?
Draga wassabi, in ceea ce crezi tu si eu am crezut, multi ani, si nu mai ca am crezut, am practicat yoga, bioenergoterapie, cristaloterapie, am studiat filozofiile orientale cu mare interes si bine incredintat ca acela era un adevar imuabil, bine argumentat, logic...

Insa am descoperit Biblia. Cuvantul lui Dumnezeu inspirat in om si pentru om. Pana sa citesc Sf.Scriptura "stiam" ca Iisus Hristos este un profet al lui Dumnezeu ca si Budha, Mahomed, ca multi altii poate doar... ceva mai special. Atat de ratacit eram in cunostintele mele. Sfatul meu este prietenesc, nicidecum tendentios caci eu detest prozelitismul si urasc fariseismul. Recomandarea mea - citeste Biblia. Incepe cu Noul Testament, Noul Legamant al lui Dumnezeu cu omul, facut in Sangele Fiului Sau. Si Hristos Iisus sa iti dea lumina, intelepciune si orice binecuvantare ca sa descoperi care este voia Lui pentru tine si pentru viata ta.

Domnul sa te binecuvinteze!

"Daca ramaneti in Cuvantul Meu, sunteti in adevar ucenicii Mei; veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face liberi." (Ioan 8:31,32)
Reply With Quote
Vechi 16.03.2012, 00:46:09
wassabi wassabi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru wassabi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Draga wassabi, in ceea ce crezi tu si eu am crezut, multi ani, si nu mai ca am crezut, am practicat yoga, bioenergoterapie, cristaloterapie, am studiat filozofiile orientale cu mare interes si bine incredintat ca acela era un adevar imuabil, bine argumentat, logic...

Insa am descoperit Biblia. Cuvantul lui Dumnezeu inspirat in om si pentru om.
Atunci poate imi explici tu, din moment ce spui ca ai fost pe unde sunt eu.
Eu am spus clar, si cu sens: Dumnezeu face lucurile consistent. Exista ciclicitate peste tot in natura. De ce nu ar fi si in alternanta viata/moarte? Ai citit History of God? (e scrisa de o fosta calugarita).
Reply With Quote
Vechi 16.03.2012, 01:49:53
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Eu am spus clar, si cu sens: Dumnezeu face lucurile consistent. Exista ciclicitate peste tot in natura. De ce nu ar fi si in alternanta viata/moarte? Ai citit History of God? (e scrisa de o fosta calugarita).
Dar ce rost ar avea reincarnarea ? Ar avea un rost daca ti-ai aduce aminte unde ai gresit dar asa poti avea 1 milion de vieti si toate sa fie esecuri.Iar daca viata nu are nici un rost ci doar se intampla atunci vorbim degeaba.
Ce conteaza daca furi,ucizi,violezi daca tu crezi in reincarnare ? Asta-i valabil si pentru atei, important e sa nu te prinda politia in rest ar trebui sa nu ai probleme morale.Lasa ca o sa fii in viata viitoare bun, traieste-o pe asta la maxim.
In cazul ateilor e si mai complicat pentru ca nici viata traita "la maxim " nu are sens.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2012, 09:05:16
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Eu am spus clar, si cu sens: Dumnezeu face lucurile consistent. Exista ciclicitate peste tot in natura. De ce nu ar fi si in alternanta viata/moarte?
Toți ne vom reîncarna, în trup duhovnicesc, la Judecata de Apoi.
Cât privește ceea ce se întâmplă după moarte, ai toate răspunsurile în învățătura ortodoxă, nu trebuie să cauți cine știe unde.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2012, 09:42:33
roxanapopa70 roxanapopa70 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.12.2008
Question

cineva de aici mi-a spus ca am intrebat o prostie.la postarile care jignesc nu raspund.mai am o singura intrebare ca tot veni vorba de ce se intimpla dupa moarte.sa presupunem ca avem citeva personaje :un ortodox,un catolic,un evreu,un reformat si un budist.sa zicem ca toti sint oameni adevarati ,au facut fapte bune ,au ajutat saracii,etc au un caracter impecabil.si mor toti.care ajunge in rai si care nu e primit?
Reply With Quote
Vechi 16.03.2012, 09:46:01
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de roxanapopa70 Vezi mesajul
cineva de aici mi-a spus ca am intrebat o prostie.la postarile care jignesc nu raspund.mai am o singura intrebare ca tot veni vorba de ce se intimpla dupa moarte.sa presupunem ca avem citeva personaje :un ortodox,un catolic,un evreu,un reformat si un budist.sa zicem ca toti sint oameni adevarati ,au facut fapte bune ,au ajutat saracii,etc au un caracter impecabil.si mor toti.care ajunge in rai si care nu e primit?
ce intrebare! Oare nu Dumnezeu este dreptul Judecator care decide cine intra sau nu in rai? Noi de unde sa stim? Putem doar sa speculam. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 16.03.2012, 09:48:54
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Un posibil răspuns scurt ar fi: cel care aplicat în viață lumina primită de la Dumnezeu (creștinul și evreul prin Biblie, iar budistul prin glasul conștiinței).
Reply With Quote
Vechi 16.03.2012, 10:06:32
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
sa zicem ca toti sint oameni adevarati ,au facut fapte bune ,au ajutat saracii,etc au un caracter impecabil.si mor toti.care ajunge in rai si care nu e primit?
Oamenii vor fi judecați drept, dar cu diverse măsuri.
Cert este că cei judecați cel mai aspru vom fi noi, ortodocșii.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2012, 11:43:09
wassabi wassabi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru wassabi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Dar ce rost ar avea reincarnarea ? Ar avea un rost daca ti-ai aduce aminte unde ai gresit dar asa poti avea 1 milion de vieti si toate sa fie esecuri.Iar daca viata nu are nici un rost ci doar se intampla atunci vorbim degeaba.
Ce conteaza daca furi,ucizi,violezi daca tu crezi in reincarnare ? Asta-i valabil si pentru atei, important e sa nu te prinda politia in rest ar trebui sa nu ai probleme morale.Lasa ca o sa fii in viata viitoare bun, traieste-o pe asta la maxim.
In cazul ateilor e si mai complicat pentru ca nici viata traita "la maxim " nu are sens.
Are rost, inveti pe propria piele. Daca intr-o viata ai fost bogat dar zgarcit si hain in alta viata vei fi sarac. Scopul este sa fii bun, sa iubesti. Daca in viata in care esti bogat daruiesti din bogatia ta nu te vei reincarna ca sarac, ai dovedit ca esti cum trebuie sa fii.

Explica-mi de ce se nasc oameni saraci, bolnavi, copii care mor de boli ciudate. Ce vina au ei. Nu cred in pacatele parintilor si, chiar si asa, nu pot crede ca o natie intreaga are parinti pacatosi. Teoria reincarnarii poate explica foarte usor asta pe cand teoria pacatelor parintilor nu. Mai mult, chiar si Isus a spus (voalat) ca exista reincarnare. Nu uitati ca Isus a venit pe fondul religiei iudaice si ca intr-un fel sau altul spusele sale au fost intepretate in context cu religia iudaica.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2012, 12:43:56
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Are rost, inveti pe propria piele. Daca intr-o viata ai fost bogat dar zgarcit si hain in alta viata vei fi sarac. Scopul este sa fii bun, sa iubesti. Daca in viata in care esti bogat daruiesti din bogatia ta nu te vei reincarna ca sarac, ai dovedit ca esti cum trebuie sa fii.

Explica-mi de ce se nasc oameni saraci, bolnavi, copii care mor de boli ciudate. Ce vina au ei. Nu cred in pacatele parintilor si, chiar si asa, nu pot crede ca o natie intreaga are parinti pacatosi. Teoria reincarnarii poate explica foarte usor asta pe cand teoria pacatelor parintilor nu. Mai mult, chiar si Isus a spus (voalat) ca exista reincarnare. Nu uitati ca Isus a venit pe fondul religiei iudaice si ca intr-un fel sau altul spusele sale au fost intepretate in context cu religia iudaica.
Dar nu inveti nimic pentru ca nu ai constiinta vietilor anterioare cat timp traiesti.Nu stii ce trebuie sa repari.
Ideea asta cu oamenii mor sau oamenii sufera vine din necunoastere.Nimeni nu moare sau sufera pentru ca viata asta este doar un mic preambul fata de adevarata viata.Asa gandesc ateii, ei au aparut din intamplare dar vine un Dumnezeu ca un intrus si ii omoara.Daca nu poti intelege ca lumea asta e o desertaciune si ca pe termen foarte lung moartea sau suferinta fizica nu inseamna nimic nu ai cum sa-l intelegi pe Dumnezeu.Tu vezi copilul ca moare dar el va trai in vesnicie alaturi de Creator.Sant milioane de martiri crestini care au inteles asta.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Detasare de religie disbel Generalitati 57 12.04.2013 14:13:16
Conservatorismul in Religie eodor nastasa Generalitati 92 15.04.2010 12:28:25
Religie Darkanian Pocainta 4 07.12.2009 12:20:13
Olimpiada de religie amica-x Generalitati 3 12.02.2007 23:11:46