![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Este suficient să mergi o dată la Prislop la mormântul părintelui și să te convingi că nicăieri în țara asta nu vezi un asemnea perelinaj, un perelinaj permanent (fie că e iarnă și frig, fie că e vară și cald), nu contează de ziua în care mergi, că e Luni, că e Marți ... Eu unul de fiecarea dată când am fost (și am fost în zile normale ale săptîmânii, nu în zi de sărbătoare sau Duminica) am constat acest lucru - mereu sunt perelini care pleacă, mereu sunt pelerini care vin - la mormântul părintelui. Oare nu faptele vorbesc ... sau mai presus sunt cârtelile?
Am fost si la mormantul dansului,am mai citit (e drept ca nu amanuntit) cate ceva din ideile sale ! Si pana sa nu vina bomba asta cu inregistarea,chiar eram interesat de personalitatea si ideile acestui mare monah roman ! Insa acuma, nu mai cred ca mai am acelasi entuziastm,si cand voi trece prin preajma Prislopului,ma voi gandi,poate de doua ori daca e bine,sa mai trec pe acolo sau nu !!! Din pacate,sau din fericire, fiinta umana este psihologic si constructiv inclinata sa-si faca idoli si dintre semeni !!! Vedem acest fenomen zilnic, la un nivel gregar si comun,in mass-media ! Acelasi fenomen se intampla uneori si la nivele mai inalte, adica la nivelul credintei si al spiritualitatii ! Noi oamneii,fiinte comunicative, si sociale, avem o mare nevoie de modele,in care sa credem,dupa care sa ne orientam si formam ! In primii ani de viata, ne sunt parintii, bunicii,sau diversi cunoscuti ! Apooi evoluand spiritual,moral, dorim sa ne facem modele si idoli din oameni ai biserici, pe care ai presupunem a fi avand o inalta viata spirituala si morala ! Atunci cand statuile noastre,ridicate la inaltimi ametitoare,sunt lovite cu ciocanul citicii,si suna a gol,pe dinauntru,ne prabusim si noi de la o mare inaltime . Sau ,pentru a nu ne prabusi,continuam sa ne mintim pe noi insine,tocmai pt ca avem o mare nevoie de modele in care sa credem ! |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
rugaciunea Parintelui Arsenie Boca | clujeanul33 | Rugaciuni | 3 | 30.11.2010 16:57:10 |
mari duhovnici romani de ieri si de azi | monicutza | Mari Duhovnici si predicile lor | 27 | 02.10.2010 21:40:29 |
100 de ani de la nasterea Parintelui Arsenie Boca | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 20.09.2010 22:22:55 |
Mari duhovnici si sfaturile lor | Iubirea | Mari Duhovnici si predicile lor | 2 | 26.07.2010 22:42:27 |
|