Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.04.2012, 19:30:29
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit Mișcarea carismatică

Lăudat fie Isus!
Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
...Desi eu, personal, datorita firii mele nu sunt inclinat spre extaz, nici profan, nici al rugaciunii, privesc aceasta miscare, aprobata si sustinuta de Sfantul Parinte, ca fiind una din caile autentice de spiritualitate crestina in Biserica Catolica...
Nu firea condiționează extazul, ci puterea credinței.

Oare cum a fost spiritualitatea Bisericii întemeiate de Cristos până la apariția acestei mișcări?
Cum s-or fi descurcat Sfinții Părinți de au fundamentat tradiția Bisericii fără nicio ”mișcare”?
Dacă martirii, care L-au mărturisit pe Cristos cu prețul vieții, ar fi urmat această mișcare, altul ar fi fost rezultatul credinței lor? Dacă tot martiri ar fi fost, atunci ce valoare are mișcarea?

După părerea mea, această mișcare nu e una autentică, închinată lui Dumnezeu, ci una care ”naște” în mintea adepților(nu în inimă) impresia de vrednicie.

P.S. N-am citit tot topicul, ci doar primul mesaj.
Vechi 11.04.2012, 19:59:57
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Oare cum a fost spiritualitatea Bisericii întemeiate de Cristos până la apariția acestei mișcări?
Cum s-or fi descurcat Sfinții Părinți de au fundamentat tradiția Bisericii fără nicio ”mișcare”?
Biserica a fost intemeiata de Hristos in ziua Pentecostului si miscarea harismatica a inceput odata cu revarsarea Duhului Sfant. Biserica nu a trait niciodata lipsita de lucrarea harismatica a Duhului Sfant.

Menirea miscarii harismatice astazi este sa sublinieze dependenta Bisericii de puterea, calauzirea, lucrarea Duhului Sfant.

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
După părerea mea, această mișcare nu e una autentică, închinată lui Dumnezeu, ci una care ”naște” în mintea adepților(nu în inimă) impresia de vrednicie.
In inima si in mintea mea este creeata impresia de nevrednicie.
O lucrare veritabila a Duhului Sfant il convinge pe om de pacat: Și El, (Duhul Sfant) venind, va vădi lumea de păcat . Ioan 16:8
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Miscarea Legionara anonim97 Generalitati 366 26.08.2013 13:58:23
Miscarea Sfantului Graal alexandra28again Generalitati 4 16.07.2008 19:40:13