Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.04.2012, 16:06:33
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nicador Vezi mesajul
Cum zicea si gomtoo mai sus, eu cred ca cei din inregistrare fie o luasera razna, fie inregistrarea e trucata.
Zic asta pentru ca nu poti sa-ti permiti ca preot sa barfesti cu nerusinare. In tonul discutiei resimt tonul ala de mahala specific situatiilor in care se barfeste.

Parintele Arsenie sunt convins ca se roaga pentru noi :)
vorbesti de parca dumneata, n-ai "barfit" de cand esti !!!
sau, ridicand discutia la un nivel mai elevat, n-ai "criticat" pe nimeni !!!

oamenii nu sunt pietre de moara,si trebuie sa distingem foarte nuantat, cand "barfa",asa cum zici dumneata, sau "critica" asa cum zic eu,se face pe de o parte, de la egal la egal (si personajele implicate erau la acelasi nivel,cel al monahismului !!!),si pe de alta parte,cand critica ,nu e facuta cu rautate (si nu am remarcat spirit de rautate,in vorbele celor doi critici ai monahului Arsenie Boca,ci dimportiva, o simpatie si o buna-cuviinta colegiale !!!)ci e o critica ce urmareste surprinderea duhului adevarului (adica o critica bine-intentionata)chiar daca uneori si critica se inseala,si e neadevarata !
In final, concluzia e una limpede : critica intre egali, si nu o barfa babeasca rautacioasa !!!
Vechi 15.04.2012, 16:14:45
Nicador's Avatar
Nicador Nicador is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.01.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
vorbesti de parca dumneata, n-ai "barfit" de cand esti !!!
sau, ridicand discutia la un nivel mai elevat, n-ai "criticat" pe nimeni !!!

oamenii nu sunt pietre de moara,si trebuie sa distingem foarte nuantat, cand "barfa",asa cum zici dumneata, sau "critica" asa cum zic eu,se face pe de o parte, de la egal la egal (si personajele implicate erau la acelasi nivel,cel al monahismului !!!),si pe de alta parte,cand critica ,nu e facuta cu rautate (si nu am remarcat spirit de rautate,in vorbele celor doi critici ai monahului Arsenie Boca,ci dimportiva, o simpatie si o buna-cuviinta colegiale !!!)ci e o critica ce urmareste surprinderea duhului adevarului (adica o critica bine-intentionata)chiar daca uneori si critica se inseala,si e neadevarata !
In final, concluzia e una limpede : critica intre egali, si nu o barfa babeasca rautacioasa !!!
N-am zis ca n-am barfit. Am barfit, barfesc si probabil ca voi mai barfi (uneori probabil ca nici nu-mi dau seama ca fac asta).

Concluzia ta de la final e ce ai reusit tu sa percepi din acel clip. Eu am alta parere (am zis-o mai sus).

HRISTOS A INVIAT!
Ca'i atat de trist sa vezi ce ieftin se vand unii
Trag numai pentru ei si fac ce vor
Demoni, manglitori ma tenteaza sa raman un carnivor
Dar raze de adevar mangaietor de la Mantuitor
Au ajuns la inima mea cu mult inaintea lor!
Vechi 15.04.2012, 22:16:10
Adriana Cluj
Guest

Exclamation

Acum, pe Antena 3, la In Premiera, documentar despre Parintele Arsenie Boca, uitati-va cei care puteti sa ne povestiti si noua

Last edited by Adriana Cluj; 15.04.2012 at 22:19:05.
Vechi 16.04.2012, 00:17:15
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Acum, pe Antena 3, la In Premiera, documentar despre Parintele Arsenie Boca, uitati-va cei care puteti sa ne povestiti si noua
A fost frumos documentarul...nimic nou pentru mine. Un documentar despre viața părintelui și câteva relatări ale celor care l-au cunoscut. Ceea ce m-a surprins în mod plăcut este că a apărut pe un post televiziune mai cunoscut.
Vechi 16.04.2012, 00:25:20
ovidiu b.
Guest

Implicit

Apropo, mai potrivit era să discutăm acest aspect pe A inceput campania oficiala de canonizare a Parintelui Arsenie Boca. Tot aici găsești chiar în ultima postare ultima înregistare Radio Trinitas cu părintele Colțea despre canonizarea părintelui Arsenie.
Vechi 16.04.2012, 09:51:13
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Apropo, mai potrivit era să discutăm acest aspect pe A inceput campania oficiala de canonizare a Parintelui Arsenie Boca. Tot aici găsești chiar în ultima postare ultima înregistare Radio Trinitas cu părintele Colțea despre canonizarea părintelui Arsenie.
Asa este, numai ca m-am grabit foarte tare sa scriu si nu aveam timp sa caut threadul.... Putem muta...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
rugaciunea Parintelui Arsenie Boca clujeanul33 Rugaciuni 3 30.11.2010 17:57:10
mari duhovnici romani de ieri si de azi monicutza Mari Duhovnici si predicile lor 27 02.10.2010 22:40:29
100 de ani de la nasterea Parintelui Arsenie Boca cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 20.09.2010 23:22:55
Mari duhovnici si sfaturile lor Iubirea Mari Duhovnici si predicile lor 2 26.07.2010 23:42:27