Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.04.2012, 18:10:37
Adriana Cluj
Guest

Implicit

http://deveghepatriei.wordpress.com/...acov-tsalikis/

„Altădată, spunea Starețul, mă aflam la intrarea în mănăstire și văd că intră pe poartă o bătrînă. Am salutat-o și i-am zis:

- Vino, bunico, să te cinstim, să-ți dăm să mănînci, alimente pentru acasă, și tot ce ai nevoie să te ajutăm. Vino să te închini în biserică mai întîi, și apoi să rămîi la noapte aici. O să-ți dăm o cămăruță să te odihnești.

Atunci, părută bătrînă, îmi răspunde:

- Ba nu rămîn aici, nu pot să rămîn, pentru că aici continuu «bum, bum» loviți în clopote. Am venit doar să vă văd și apoi voi pleca. Voi merge la cutare mănăstire de femei (și mi-a spus la care). Acolo îmi fac mare primire și rămîn o săptămînă.

M-am gîndit, spunea Starețul, că bunica aceas*ta, femeie fiind, se odihnește mai bine la mănăstirea de femei și din acest motiv nu vrea să rămînă aici. Acestea gîndeam în timp ce înaintam spre intrarea în biserică.

Bătrîna a continuat să spună:

- Numai ce mă duc la mănăstire și încep să fac la monahii (și arăta cu degetul cum le înțeapă) și ime*diat încep smintelile între ele și începe praznicul.

Atunci, uimit de ce mi-a spus baba, mă uit mai bine la fața ei și văd că avea ochii foarte mici și vop*siți. Purta cercei mari și prin nasul ei avea trecută o ață care era legată de cercei. Am făcut imediat cruce, spunînd: «Doamne, miluiește! Ce babă este aceas*ta?». Atunci imediat a început să se împrăștie și a dispărut din fața mea ca fumul. A fost diavolul.

Atunci m-am dus și le-am spus părinților:

- Tocmai l-am văzut pe diavolul și am vorbit cu el, crezînd că este o babă. Și mi-a spus acestea și acestea.

Starețul a înțeles atunci cît îndepărtează pe is*pititorul slujbele de zi și de noapte și în special Sfânta Liturghie zilnică. Singur diavolul a mărturisit că nu poate să rămînă în mănăstire deoarece încontinuu «bum, bum» bat clopotele. în același timp, cît de mult se bucură de sminteli și de neînțelegeri, pe care le are ca praznic.

„întotdeauna vine și la noi. își face plimbarea, căutînd să găsească pe vreunul fără pază, ca să poată să-și facă treaba”.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Povesti cu talc silverstar Generalitati 500 22.03.2015 19:01:38
Despre rugaciunea continua ( o povestioara cu tâlc ) cristiboss56 Rugaciuni 10 25.10.2010 23:21:27
Violonistul - o poveste cu talc costel Generalitati 2 25.09.2009 15:35:42