![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru camasa Lui Iisus Hristos s-au certat romanii pagani, crestinii Il au pe Domnul pe de-antregul.
|
|
|||
|
|||
![]()
Credeti ca cei care merg in pelerinaj se duc sa se certe ?!
|
|
|||
|
|||
![]()
La ei nu e ca la noi?
Dar nu rautacios vreau eu sa fiu ci mai degraba sa scot in evidenta faptul ca unii stiu sa faca bani nu numai din piatra seaca... |
|
||||
|
||||
![]()
Nu pot sa va inteleg! Nu va obliga nimeni sa mergeti in pelerinaj, penticostal fiind, dar lasati-ne pe noi in pace, cu traditiile si obiceiurile noastre. Sunteti mai mult decat rautacios, ne jigniti la modul direct. Nu ne mai jigniti ca judecam lumeste si nu punem Biblia drept etalon, ganditi-va mai bine ca "ceva" va scapa d-voastra, ca modul nostru de intelegere difera. Puteti sa nu fiti de acord cu interpretarea ortodoxa data unor pasaje scripturistice si sa aveti o alta opinie, insa nu sa spuneti ca noi nu judecam dupa Biblie! Faptul ca oamenii ies din penumbra, merg si se aduna impreuna in numele Domnului, le aduce beneficii.
Last edited by ioanna; 27.04.2012 at 13:44:46. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Încât și peste cei ce erau bolnavi se puneau ștergare sau șorțuri purtate de Pavel, și bolile se depărtau de ei, iar duhurile cele rele ieșeau din ei. (Fapte 19:11,12) Pasajul acesta (dar mai sunt si altele), vorbeste despre puterea dumnezeiasca ce lucreaza prin materie, despre valoarea materiei si despre vocatia indumnezeirii ei prin om si a omului prin ea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Foarte bun exemplu! ![]() Aviz neoprotestantilor care-i critica pe preotii ortodocsi ca-si pun patrafirul pe capul bolnavilor la taina Sf. Maslu. Si tot ei mai au pretentia sa afirme ca practicile ortodoxe nu sunt biblice, in timp ce ei, desigur, urmeaza practica apostolilor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Or, tocmai aceasta intalnire directa cu minunea este una din "constantele" vietii Bisericii Ortodoxe in istorie, Hristos fiind cu noi, in Duhul Sfant, pana la sfarsitul veacului, dupa cum a si fagaduit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si in Vechiul testament gasim dovezi ca oamenii lui Dumnezeu foloseau obiecte pentru un scop divin, spre exemplu: 2 Imparati cap. 4 versete 29 - 31, insa totul se facea prin calauzire divina, sunt convinsa ca cei care luau stergarele sau sorturile purtate in prealabil de apostolul Pavel ca sa le puna peste bolnavi, o faceau pentru ca asa le spusese Duhul Sfant, nu pentru ca asa considerau ei. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Last edited by ioanna; 28.04.2012 at 11:26:39. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
O, Ioana, dar ucenicul e unul din cei mai inofensivi neoprotestanti de pe forum, din cat am observat eu (destul de putin, e adevarat). Probabil, inca nu intelege ca ”sinapsele duhovnicesti” ale ortodocsilor fac altfel de conexiuni. Probabil, e vorba doar de indoctrinarea antiortodoxa de care are parte in cadrul cultului sau. In rest multa confuzie, relativism si pietism sentimentalist datator de autosuficienta. Sunt alti np mult, mult mai agresivi, si vicleni pe deasupra si persistenti in erezia lor chiar si dupa ce li se arata eroarea. Pus in fata unei dovezi de necontestat, omul are doua optiuni. Fie o accepta si recunoaste ca a fost in eroare, fie incepe sa lupte impotriva ei. Am vazut la multi forumisti neoprotestanti ca au ales varianta a 2-a, ceea ce-mi aduce mereu aminte de dictonul acela celebru: „Errare humanum est, sed perseverare diabolicum”. Am vazut asta si la toti detractorii Luminii Sfinte de la Ierusalim care vine doar de Pastile ortodox. E adevarat ce zici. Nu e nicidecum obligatoriu sa mergi in pelerinaje, sa cinstesti relicve ori sa te atingi de obiecte de care Insusi Dumnezeu S-a atins, asa cum nici oamenii de pe vremea cand se purta El prin lume, nu s-or fi atins toti de lucrurile Lui. Insa e pacat sa le necinstesti ori sa-i dispretuiesti pe cei care le ating cu evlavie, cu frica si cu credinta ca se vor tamadui, asa cum a facut acea femeie cu scurgere de sange din Evanghelie. Asa cum nimeni nu are dreptul s-o dispretuiasca pe femeia aceea din Evanghelie, nici neoprotestantii n-au nici o indreptatire sa-i dispretuiasca pe cei ce se ating cu evlavie de obiecte ce au intrat in atingere directa cu Dumnezeu. Dintre care, cel mai important si facator de minuni e lemnul Sfintei Cruci imbibat cu Sangele lui Dumezeu. Last edited by delia31; 27.04.2012 at 14:45:48. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tragedie in Germania | Hector | Stiri, actualitati, anunturi | 27 | 09.08.2013 10:09:09 |
Camasa-imbracaminte barbateasca? | elena20 | Reguli in Biserica | 7 | 26.01.2013 21:38:26 |
Pelerinaj la Trier, Germania, la camasa lui Iisus ANUNT | Ion Pop | Generalitati | 1 | 30.04.2012 10:26:13 |
Buletine electronice in Germania | bmd | Stiri, actualitati, anunturi | 73 | 27.07.2011 18:22:23 |
Xcellcenter, Germania | LapetiteMoc | Stiri, actualitati, anunturi | 13 | 24.04.2011 21:39:34 |
|