Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.04.2012, 06:41:45
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
1. În mod cert Soarele nu este static. Se mișcă, și încă foarte repede. Dealtfel, acest lucru de poate demonstra foarte simplu cu mijloace filosofice.

Majora: nimic material nu este static ("pantha rei")
Minora: Soarele este o existență materială

Concluzia: Soarele nu este static.

2. Domnul operează prin simpla Sa voință. Deci, când El spune "stai, Soare, deasupra Ghibeonului" înseamnă că spune: "să se facă astfel încât Soarele să nu se miște în raport cu Pământul după cum ar percepe un observator din Ghibeon".

Eu nu știu de ce complicăm niște lucruri foarte simple. Biblia este foarte simplă. Asta nu înseamnă că nu are profunzimi uimitoare pe care nici nu le putem explora într-o viață de om. Și Dumnezeu este simplu. Asta nu înseamnă că nu este profund.

Deci, eu accept că, poate, în Raiul pământesc nu a fost vorba de un măr, ci că acel pom ar fi putut fi un prun. Dar nu accept că nu a fost vorba de niciun pom.

Tot așa, accept că, la Dumnezeu nefiind nimic întâmplător, a vrut să ne arate ceva făcând un măgar să profețească, din moment ce ar fi putut face să profețească altă dobitoacă, bunăoară o broasă țestoasă. Dar, că niciodată în istorie un măgar nu a profețit și că Biblia este o fabulă, asta nu primesc. Nu de la oameni care se vor creștini. Nu de la oameni care socotesc că Biblia este cuvântul lui Dumnezeu. Când Dumnezeu vorbește prin cuvântul Său, eu nu cred că El ne minte. Când Dumnezeu spune un pom, eu înțeleg un copac care dădea niște roade pe care oamenii nu aveau voie să le mănânce. Când Dumnezeu spune "un măgar", eu înțeleg un imparicopitat cu urechi lungi și care are momentele lui de încăpățânare. Ca și mine, când e vorba să apăr realitatea celor din Biblie.
1. Cînd afirmați că Soarele se mișcă foarte repede vă referiți cumva la faptul că este antrenat într-o largă mișcare de rotație în jurul centrului galaxiei, o dată cu celelalte stele, și în mișcare de îndepărtare de celelalte galaxii o dată cu Calea Lactee? Pentru că eu aici nu vorbesc despre această mișcare, ci despre traiectoria acestui astru în jurul Pămîntului sau deasupra lui.

Metoda filosofică nu ține deoarece nu discutăm despre vibrația energiilor care fac posibilă existența și funcționarea Soarelui. Cînd Domnul a poruncit "să stea", Soarele s-a oprit, dar a continuat să dea lumină. Deci explicația asta pică.

2. Nu eu complic lucrurile, ci savanții zilelor noastre care nu se pot pune de acord cu ceea ce ne este relevat din Scripturi. Mai curînd aș zice că teologii moderni fac o greșeală de genul "să se facă astfel încît ceea ce ne este descoperit în Biblie să fie interpretat ca să se adapteze la ceea ce susțin oamenii de știință recenți".
__

Da, pot să cred că primele trei zile ale Creației au durat 24 de ore terestre, că pomul cunoștinței răului era fructifer, că măgarul a vorbit, că Noe a salvat atîtea animale într-o corabie șamd. Ceea ce mă deranjează este că Sfinții Părinți nu se pun de acord interpretînd aceleași texte sfinte, asta lăsîndu-mă oarecum într-un caz de dubiu dacă Biblia trebuie înțeleasă strict la talpa literei sau nu și, în plus, aducîndu-mi aminte că pînă și ei pot greși, căci la urma urmei au fost oameni ca mine și ca orișicine.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 27.04.2012 at 07:03:31.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Frecventa thefaith Despre Biserica Ortodoxa in general 8 12.07.2009 18:00:22
Se ia in considerare frecventa pacatelor? Bunl Despre Biserica Ortodoxa in general 9 09.09.2008 08:46:02
Eroare:ajutor? brdcane Generalitati 4 30.08.2008 22:14:34