![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Am observat că obiceiul de a se rosti salutul pascal în toată perioada dintre Paști și Înălțare s-a păstrat în special în mediul rural.
La bunica mea la țară, foarte mulți localnici se salută pe stradă cu "Hristos a înviat", ceea ce mă impresionează în mod pozitiv. În orașe, în primul rând, nu mai există obiceiul de a saluta, pe stradă, persoane necunoscute... și apoi formule creștine de salut se folosesc doar între cei credincioși. ![]()
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Lui Hristos ii plac oamenii delicati" | VladCat | Generalitati | 80 | 19.06.2012 08:23:48 |
Salutul cu ""Buna"" (exclusiv in Ardeal) | Adriana Cluj | Generalitati | 22 | 03.04.2012 12:42:51 |
Iubirea "Ilegala" in Biserica Lui Hristos...Si nu numai... | savudanmihai | Despre Biserica Ortodoxa in general | 15 | 28.02.2011 00:23:44 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
"Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR | mihailt | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 02.04.2009 00:19:20 |
|