Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.05.2012, 07:56:47
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
Exact la asta m-am referit pentru ca am auzit recent de o iesire in strada a ateilor (miscarea a fost condusa de prof. univ. Richard Dawkins), in Washington, si toata ura era indreptata impotriva crestinatatii desi in SUA coexista mai multe religii.
Ostilitatea fata de Crestinism se manifesta azi in virtutea libertatii de opinie, la adresa Bisericii fiind permise toate insultele. Ce am observat e ca mereu se aduc in prim plan greselile istorice (inchizitia,razboaiele religioase, intoleranta), dar se omit meritele deosebite in edificarea civilizatiei occidentale, se omite ca Biserica a deschis primele universitati, primele organisme filantropice (spitale,orfelinate,aziluri) sau ca organizatiile crestine cheltuiesc cel mai mult pentru a ajuta lumea din zonele sarace ale lumii, nu Unicef-ul, nu Onu sau Unesco. Insa ceea ce ma surprinde e ca pe fondul "descrestinarii" unor zone, altele infloresc. In Coreea de Sud, crestinii reprezinta aprox.50% din populatie, in conditiile in care acum 50 de ani erau 5%.

Nu cred ca Biserica se confrunta cu ateismul, ci cu transmiterea mesajului ei, avand nevoie sa-si gaseasca de cuvintele potrivite pentru a-i apropia pe apostati. In Europa Occidentala, cu toate ca 50% se declara fara religie, ei spun ca cred in dumnezeirea lui Hristos si invierea Sa, deci nu-s atei.

P.S. pentru ce a militat miscarea condusa de Richard Dawkins ?
Ateii se inchina Zeului-Ratiune,a carui imparatie e marginita de imparatia Suprarationalului,in care ei nu au acces si de aici toata ostilitatea lor si asediul continuu, nu pentru a intra, ci pentru a cuceri.

Last edited by ioanna; 05.05.2012 at 08:24:12.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DUPA DEALURI, film anticrestin ! Diana67 Generalitati 108 30.08.2013 12:10:51
ateismul andaluzia Generalitati 14 30.03.2009 12:38:49
ATEISMUL saccsiv Generalitati 130 28.03.2009 16:19:05
Ateismul spinu Alte Religii 411 23.07.2008 21:50:10
PRO TV - ANTICRESTIN mirelada Generalitati 38 20.05.2008 23:30:44