Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2012, 10:25:19
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Si mie imi pare ca Ekaterina a pus punctul pe i.
Cea mai grea parte este ingrijirea copiilor. Mai ales daca este copilul mic.. Tin minte ca nu aveam timp nici sa mananc.
Nu stiu cand a fost ultima data cand am putut spune ca am facut totul (ca nu am ramas cu nimic in urma).
Si dupa ce ca nu ai timp de tine, se mai gasesc si altii sa te critice (cum arati, ca nu ai mai citit o carte de un secol -doar noaptea este posibil-, ca nu ai pus muraturi, ca nu scrie copilul destul de frumos.. ). Ba poate mai ai si un sot nemultumit ca nu mai esti cuceritoare (eu, cel putin am problema asta: mi se reproseaza ca nu am parul aranjat -nu cumva sa-l prind in coda ca e nenorocire!-, ca nu-mi intind parul cu placa si face zulufi, ca am pielea uscata si neglijez sa-mi pun crema pe corp (cine are timp de asta?) etc.. Extraordinar de frustrant.
Si ca sa fie tacamul complet, mai sunt si alte rude binevoitoare si cunoscatoare a istoricului familiei, care imi reamintesc adesea ca sotul meu lua lectii de germana si patinaj si inot si fotbal in scoala generala, ca unchiul x era un talent desavarsit la mathematica (plus 3-4 sporturi pe care le stapanea) dar copiii mei cum de nu stiu germana, patinaj, pian, fotbal etc.. (ca au fondul genetic, nu? Doar ca au o mama incompetenta in a dezvolta talente naturale). Aparent nu mai conteaza sa ai copii sanatosi, nu mai conteaza dezvoltarea lor morala, formarea caracterului.. Ci esti presata sa bagi in ei cunostinte de-a valma, sa-i faci competitivi in societatea putreda de azi prin toate mijloacele.

Si timpul pt tine? Timp sa te "aranjezi"? Pai pun ceasul sa sune la 5:30 sau 6 ca sa am timp de dus si altele. Timpul este atat de pretios ca si dus fac cu ceasul alaturi: daca nu ma incadrez in 6 minute dus si 10 minute uscat (si aranjat!!) parul, mi-am dat programul matinal peste cap. Am prietene care sunt atat de stresate de lipsa de timp incat pun ceasul (timer) langa copii cand mananca, se imbraca etc.. Mie mi se pare cam exagerat, dar le inteleg foarte bine.
Nu este timp.. Mai ales daca nu ai sprijinul sotului (si in Romania este mentalitatea ca barbatul sa nu faca nimic ca-i sub demnitatea lui sa puna mana pe o matura) si a familiei (parinti, socrii) este foarte greu.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
La multi ani! Patrie si Credinta Diverse Sarbatori 1 30.08.2011 18:06:20
La multi ani! mara2008 Generalitati 8 08.11.2008 17:32:06
La multi ani ! cristiboss56 Diverse Sarbatori 0 30.08.2008 17:05:03