![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Iluzionistii sunt in general sceptici in privinta paranormalului. Ceea ce fac ei nu depaseste sfera normala, doar ca profita de neatentia privitorilor si de aceea ei au senzatia de “magie”, ca nu-si pot explica ceea ce au vazut, cum a reusit sa faca. Daca ar repeta trucul in reluare,incet, ai vedea exact ce fac. Da-mi un pachet de carti si te pun sa-ti alegi o carte, fara sa mi-o areti, apoi le amestec pe toate, insa fii sigur ca ti-o ghicesc pe care ai ales-o, fara a fi clarvazatoare :) Exista tot felul de trucuri folosite de showmen pe scena, tehnici psihologice de manipulare si sugestie pentru a crea iluzii. In finala la Romanii au talent a ajuns si un "mentalist".
Last edited by ioanna; 10.05.2012 at 19:50:16. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De asemenea, au fost emisiuni al tv care aratau astfel de fenomene, dar nu erau prezentati ca si iluzionism, ci fenomene paranormale. Adica citit din carti inchise, ghicit ceva, etc. Chiar si la OTV era o femeie cu fularul in cap, n-am stat sa vad daca le nimerea sau nu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hotarat nu ma intereseaza. Ar trebui sa scormonim si-n zama asta? ori mai bine ne vedem de-ale noastre, alea crestinesti... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am gasit-o :) Ildiko, nu Eniko. In fine http://www.youtube.com/watch?feature...&v=H5uxG608lFE Last edited by ioanna; 10.05.2012 at 20:50:02. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 10.05.2012 at 21:15:02. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In legatura cu aceste "puteri" numite paranormale, nu sunt capacitati ale omului, sunt de fapt o conlucrare cu ingerii cazuti, care exista de mii de ani dar azi in perioada seculara i-au gasit explicatii si nume moderne. Stiu cate ceva despre asta pentru ca inainte eram curios in legatura cu paranormalul si am citit cate ceva, iar cand am devenit credincios am aflat si varianta ortodoxa. De exemplu cum se realizeaza levitatia putem citit in viata Sf. Apostol Petru, ingerii cazuti il purtau prin aer pe Simon Magul (exista si ca minune crestina dar in mai mica masura). Despre spargerea obiectelor, mutarea lor, putem citi in poveste despre Cuv. Paisie Ahioratul cu un tanar practicant tibetan ce venise la ei. Mai exista sugestia, adica implantarea unui gand altui om. Ghicitorii pot ghici cate ceva din trecut tot cu ajutorul ingerilor cazuti care ii dau ca un fel de ganduri, ei stiu ce s-a intampalt cu acel om. Eu am cunoscut un ghicitor, care la un moment dat a vrut sa ma invete si pe mine sa ghicesc. Important de specificat, marea majortiate din acestia care folosesc puteri paranormale nu stiu ca sunt de la ingerii cazuti, ei cred ca au ei o putere. |
|
||||
|
||||
![]()
Hipnoza nu e truc, insa nu e nici paranormal,e o relaxare indusa.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
sa ne aducem aminte de fata cu un duh pitonic (de ghicire) din Filipi, pe care apostolul Pavel l-a scos afara ! nu va inselati, astfel de "specimene"care lucreaza cu diavolul pentru a castiga bani, popularitate, sunt si astazi; se pare ca Marea Britanie este tara cu cei mai multi ocultisti. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|