![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Ma rog ca toti sa fie una, cum Tu, Tata, esti in Mine, si Eu in Tine; ca si ei sa fie una in Noi, pentru ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis." (Ioan.17:21) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P. S. Nu-mi mai dau seama... Dvs când sărbătoriți Sf. Paști? Parcă împreună cu ortodocșii și greco-catolicii? Am reținut corect?
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stiti cand au fost cu totii una? Catolici, ortodocsi, evanghelici? In inchisoare. Am citit marturiile lui Richard Wurmbrand din perioada vietii lui petrecuta in inchisorile comuniste. Acolo, alaturi de ceilalti frati crestini se bucurau nespus ca pot lua Sf.Impartasanie (sau Cina Domnului) cu totii impreuna. Cat de indaratnici putem fi noi daca numai necazul, razboiul sau carcera ne uneste? Cat de bine ne cunoaste Domnul Iisus daca se roaga Tatalui pentru noi ca sa fim una in El... "Ma rog ca toti sa fie una, cum Tu, Tata, esti in Mine, si Eu in Tine; ca si ei sa fie una in Noi, pentru ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis." (Ioan.17:21) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am citit "Jurnalul fericirii" de Nicolae Steinhardt și m-a impresionat profund. Cred că părintele Nicolae Steinhardt, acest evreu botezat creștin în închisoare, care a preferat să-și piardă libertatea decât să devină informator al Securității și trădător al prietenilor săi, este un model de viață morală autentică, de eroism și, în primul rând, de dragoste neclintită pentru Domnul nostru Iisus Hristos. În "Jurnalul fericirii", părintele Steinhardt relata, exact ca Richard Wurbrand și ca mulți alți mărturisitori ai credinței din perioada regimului comunist, faptul că, în închisori, exista o solidaritate incredibilă între deținuții politici de diferite confesiuni creștine. Gardienii chiar făceau astfel încât clerici și credincioși aparținând unor confesiuni și denominațiuni diferite să fie colegi de celulă, pentru a intra în conflict între ei. Iar deținuții, în loc să intre în conflict, se întăreau în dragostea față de Dumnezeu și unii față de alții. Pentru a-și arăta respectul sincer față de creștinii de alte confesiuni, părintele Steinhardt, atunci când a fost botezat de către ieromonahul ortodox Mina Dobzeu (astăzi călugăr la o mănăstire din Huș), a rostit "Crezul" în prezența a doi preoți greco-catolici și a făgăduit ca, întreaga sa viață, să lupte pentru cauza unității creștinilor. Tot în "Jurnalul fericirii", mai există foarte multe relatări impresionante despre solidaritatea dintre creștinii din închisorile comuniste... Acei mărturisitori ai Domnului îndurau suferințe fizice și psihice cumplite doar pentru "vina" de a crede în Dumnezeu și de a căuta libertatea... Oare mai are importanță, în fața lui Hristos, cărei confesiuni au aparținut acei credincioși ai Săi? Cred că nu! Vă doresc multă pace și bucurie întru Domnul!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]()
Observ că mi-au fost adresate mai multe mesaje, toate deosebit de interesante. Acum, din păcate, va trebui să închid calculatorul... dar voi reveni și le voi răspunde tuturor celor care mi-au scris.
Este o bucurie să ne împărtășim unii altora aceste gânduri despre credință, să putem comunica exact despre ceea ce este esențial în viața noastră! Doamne ajută!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by catalin2; 18.05.2012 at 14:41:34. |
|