Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.05.2012, 22:45:25
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
(...)Ce credeți? V-ați bucura ca toți creștinii să stabilească toate sărbătorile (în special Sfintele Paști) la date comune? Eu cred că aceasta ar fi o realizare istorică!
Da, eu unul m-as bucura. Nu sunt catolic nici ortodox dar m-a bucura sa ii vad pe toti una in Hristos.

"Ma rog ca toti sa fie una, cum Tu, Tata, esti in Mine, si Eu in Tine; ca si ei sa fie una in Noi, pentru ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis." (Ioan.17:21)
Reply With Quote
Vechi 15.05.2012, 23:11:17
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Da, eu unul m-as bucura. Nu sunt catolic nici ortodox dar m-a bucura sa ii vad pe toti una in Hristos.

"Ma rog ca toti sa fie una, cum Tu, Tata, esti in Mine, si Eu in Tine; ca si ei sa fie una in Noi, pentru ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis." (Ioan.17:21)
Nu sunteți catolic sau ortodox, dar vă numărați printre credincioșii lui Hristos, sunteți creștin! :)

P. S. Nu-mi mai dau seama... Dvs când sărbătoriți Sf. Paști? Parcă împreună cu ortodocșii și greco-catolicii? Am reținut corect?
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
Vechi 15.05.2012, 23:33:24
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
Nu sunteți catolic sau ortodox, dar vă numărați printre credincioșii lui Hristos, sunteți creștin! :)

P. S. Nu-mi mai dau seama... Dvs când sărbătoriți Sf. Paști? Parcă împreună cu ortodocșii și greco-catolicii? Am reținut corect?
Da, insa mult m-as bucura ca sa fim cu totii una, macar in sarbatoare.

Stiti cand au fost cu totii una? Catolici, ortodocsi, evanghelici? In inchisoare. Am citit marturiile lui Richard Wurmbrand din perioada vietii lui petrecuta in inchisorile comuniste. Acolo, alaturi de ceilalti frati crestini se bucurau nespus ca pot lua Sf.Impartasanie (sau Cina Domnului) cu totii impreuna.

Cat de indaratnici putem fi noi daca numai necazul, razboiul sau carcera ne uneste?

Cat de bine ne cunoaste Domnul Iisus daca se roaga Tatalui pentru noi ca sa fim una in El...
Reply With Quote
Vechi 18.05.2012, 01:31:50
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Da, insa mult m-as bucura ca sa fim cu totii una, macar in sarbatoare.

Stiti cand au fost cu totii una? Catolici, ortodocsi, evanghelici? In inchisoare. Am citit marturiile lui Richard Wurmbrand din perioada vietii lui petrecuta in inchisorile comuniste. Acolo, alaturi de ceilalti frati crestini se bucurau nespus ca pot lua Sf.Impartasanie (sau Cina Domnului) cu totii impreuna.

Cat de indaratnici putem fi noi daca numai necazul, razboiul sau carcera ne uneste?

Cat de bine ne cunoaste Domnul Iisus daca se roaga Tatalui pentru noi ca sa fim una in El...
Da, chiar m-aș bucura să citesc și eu mărturiile lui R. Wurbrand, cred că sunt deosebit de impresionante.
Am citit "Jurnalul fericirii" de Nicolae Steinhardt și m-a impresionat profund. Cred că părintele Nicolae Steinhardt, acest evreu botezat creștin în închisoare, care a preferat să-și piardă libertatea decât să devină informator al Securității și trădător al prietenilor săi, este un model de viață morală autentică, de eroism și, în primul rând, de dragoste neclintită pentru Domnul nostru Iisus Hristos. În "Jurnalul fericirii", părintele Steinhardt relata, exact ca Richard Wurbrand și ca mulți alți mărturisitori ai credinței din perioada regimului comunist, faptul că, în închisori, exista o solidaritate incredibilă între deținuții politici de diferite confesiuni creștine. Gardienii chiar făceau astfel încât clerici și credincioși aparținând unor confesiuni și denominațiuni diferite să fie colegi de celulă, pentru a intra în conflict între ei. Iar deținuții, în loc să intre în conflict, se întăreau în dragostea față de Dumnezeu și unii față de alții.
Pentru a-și arăta respectul sincer față de creștinii de alte confesiuni, părintele Steinhardt, atunci când a fost botezat de către ieromonahul ortodox Mina Dobzeu (astăzi călugăr la o mănăstire din Huș), a rostit "Crezul" în prezența a doi preoți greco-catolici și a făgăduit ca, întreaga sa viață, să lupte pentru cauza unității creștinilor. Tot în "Jurnalul fericirii", mai există foarte multe relatări impresionante despre solidaritatea dintre creștinii din închisorile comuniste... Acei mărturisitori ai Domnului îndurau suferințe fizice și psihice cumplite doar pentru "vina" de a crede în Dumnezeu și de a căuta libertatea... Oare mai are importanță, în fața lui Hristos, cărei confesiuni au aparținut acei credincioși ai Săi? Cred că nu!

Vă doresc multă pace și bucurie întru Domnul!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Reply With Quote
Vechi 18.05.2012, 01:38:47
Senior Member

Implicit

Observ că mi-au fost adresate mai multe mesaje, toate deosebit de interesante. Acum, din păcate, va trebui să închid calculatorul... dar voi reveni și le voi răspunde tuturor celor care mi-au scris.
Este o bucurie să ne împărtășim unii altora aceste gânduri despre credință, să putem comunica exact despre ceea ce este esențial în viața noastră!

Doamne ajută!
Reply With Quote
Vechi 18.05.2012, 14:35:29
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Acei mărturisitori ai Domnului îndurau suferințe fizice și psihice cumplite doar pentru "vina" de a crede în Dumnezeu și de a căuta libertatea... Oare mai are importanță, în fața lui Hristos, cărei confesiuni au aparținut acei credincioși ai Săi? Cred că nu!
Astept sa ajungi sa citesti si mesajul meu si poate atunci vei intelege. Invatatura ortodoxa nu este dupa credinta noastra, ci dupa cum o spune Biserica si sfintii. Parerile noastre diferite sunt doar personale. Confesiunile nu sunt partide politice, ci ruperi de adevar si de Biserica. Noi nu suntem uniti prin buna intelegere sau printr-o filozofie teologica, ci prin dreapta credinta si har. Un ortodox trebuie sa manifeste solidaritate si sa ajute pe orice om indiferent de religie, cu atat mai mult pe cineva din alt cult. Nicolae Steinhardt a devenit apoi ortodox, putea sa devina orice fiind initial in religia mozaica. Si eu cand am inceput sa devin ortodox credeam ca toate cultele sunt la fel de bune, ba ma mai si rugam pentru vietile trecute. Si adevarul il stim pe masura ce il aflam (citim), important e sa il acceptam.

Last edited by catalin2; 18.05.2012 at 14:41:34.
Reply With Quote
Răspunde