![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Lore, am dat deja de doua ori pana acum pozitia Pr. Cleopa. Ignora tot ce am spus eu de la mine in postarile anterioare si retine doar pozitia pr.Cleopa. O mai postez o data. A treia si ultima oara, nu de alta dar nu vad nici un sens sa ne tot invartim in cerc in jurul unor notiuni, cum e cea de rudenie spirituala de grad 1, 2, 3, definite arbitrar. Pozitia Pr. Cleopa despre gradele de rudenie spirituala opritoare de la casatorie: „Inrudire spirituala, din botez si cununie, intre nasi, fini si rudele lor. Casatoria cu rude spirituale este oprita pana la gradul al treilea inclusiv. Nu se pot casatori nasul cu fina, cu mama sau cu fiica finei. Nu se pot casatori finul cu fiica nasului si fiul nasului cu fiica finei.” Sursa: http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/convorbiri6.htm Deci, nu se poate casatorie intre: 1. Nasa/nasul si finul/fina – asta e rudenia spirituala de gradul 1. 2. Nasa si tatal finului/finei – asta e rudenia spirituala de gradul 2 Nasul si mama finului/finei –rudenie spirituala de gradul 2 3.Nasa si fiul finului/finei – rudenie spirituala de gradul 3 Nasul si fiica finului/finei – rudenie spirituala de gradul 3. Daca tu sustii ca rudenia spirituala de gradul 2 se creeaza intre nasul 1 si nasul 2, desi pr. Cleopa spune altceva, atunci eu, o necunoscatoare in treburi de astea, ce as putea sa mai adaug? Cu pace sa iesim! |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Unul dintre cele mai ciudate vise din viata mea | Raluca1905 | Generalitati | 19 | 04.12.2017 23:18:24 |
Unul dintre parintii copilului nu este crestin ortodox | Persoana | Botezul | 33 | 01.10.2014 15:58:28 |
nunta dintre un ortodox si un catolic | Marinela | Nunta | 30 | 16.07.2011 11:56:44 |
DIFERENTELE dintre Biserica Ortodoxã si cea Romano-Catolicã de Pãrintele Cleopa | RauL15 | Biserica Romano-Catolica | 84 | 14.04.2010 09:32:04 |
Anatemizarea ereticilor si schismaticilor, unul dintre cele mai infricosatoare pacate | razvan_m | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 10 | 22.12.2008 22:07:51 |
|