![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Pr Argatu vb de gradele de rudenie spirituala care se creeaza intre nasii multiplii care cununa/boteaza acelasi fin precum si copii lor. Credeam ca e lesne de inteles. Deci vorbim de gradele de rudenie spirituala. Canoanele care interzic rudenia spirituala sunt clare, nu mai e nimic de zis. Nu exista rudenie spirituala opritoare si neopritoare. Exista doar rudenie spirituala! Si aceasta se realizeaza in urma savarsirii Sfintelor Taine ale botezului si a cununiei! In ceea ce priveste calcularea gradelor, ma gandesc ca stii cum se calculeaza. Restul e deja curata pierdere de vreme. Am spus si repet: Nu se inrudesc participantii la o taina(cununie, botez) ci devin rude spirituale nasii multiplii care cununa/ boteaza aceeasi fini!
|
||||
|
||||
|
Citat:
De acord ca discutia asta in contrafaza e pierdere de vreme. S-ar fi putut termina de mult, inca de la prima mentionare a pozitiei Pr.Cleopa in care se precizeaza clar cu cine nu se poate casatori nasa. In concluzie, referitor strict la cazul de pe acest topic, nu a fost vorba de nasi multipli, ci doar de o singura nasa care s-a casatorit ulterior cu un simplu participant la botez. La data botezului, acesta nu avea cum sa fie numit nas, pt. ca nici macar nu era botezat. Prin urmare, pana la proba contrarie, imi veti da voie, nu, sa consider in continuare ca preotul care i-a cununat nu a incalcat nici un canon in acest sens, asa cum ati afirmat dvs. si domnul Zaharia, spunand ca ar fi devenit rudenii spirituale de gradul 2. Cu pace sa iesim! |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Unul dintre cele mai ciudate vise din viata mea | Raluca1905 | Generalitati | 19 | 05.12.2017 00:18:24 |
| Unul dintre parintii copilului nu este crestin ortodox | Persoana | Botezul | 33 | 01.10.2014 16:58:28 |
| nunta dintre un ortodox si un catolic | Marinela | Nunta | 30 | 16.07.2011 12:56:44 |
| DIFERENTELE dintre Biserica Ortodoxã si cea Romano-Catolicã de Pãrintele Cleopa | RauL15 | Biserica Romano-Catolica | 84 | 14.04.2010 10:32:04 |
| Anatemizarea ereticilor si schismaticilor, unul dintre cele mai infricosatoare pacate | razvan_m | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 10 | 22.12.2008 23:07:51 |
|
|