Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.05.2012, 15:27:04
galaditul galaditul is offline
Banned

Data înregistrării: 08.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Sau, ce explicație dau ei descrierii Maicii Domnului, așa cum i-a fost revelată Sf. Ioan Teologul:

Și-un mare semn s-a arătat în cer: O Femeie a înveșmântată cu soarele; și sub picioarele ei, luna; și pe capul său, o cunună din douăsprezece stele.
Sunteti sigur ca este vorba de Maica Domnului, in acea descriere din Apocalipsa? Despre acea femeie scrie ca a fugit in pustie si a stat acolo 1260 de zile. Cand a facut Maica Domnului asa ceva?
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 15:33:24
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de galaditul Vezi mesajul
Daca dvs. nu aveti nevoie, eu am. .
Într-adevăr, aveți mare nevoie, dar pentru a vă satisface această nevoie, aveți în primul rând nevoie să înțelegeți că Sfânta Scriptură nu este o carte pe care să o citești și să o înțelegi singur, iar lipsa comuniunii, măcar parțiale, cu Biserica lui Hristos aproape garantează că nu vă veți alege cu nimic bun din Scriptură.

Tot cu Scriptura sub braț umblă și Martorii lui Iehova, și asta nu le garantează nimic. Au și ei oameni la fel de pricepuți să "citească" în paginile Bibliei orice aberație le trece prin cap, la fel cum o ghicitoare poate să vadă în zațul din ceașca de cafea orice i se pare că dorește să audă clientul credul.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 15:36:44
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Care este minciuna mea? Ce vina am eu ca am fost banat de zeci de ori, fiind nevoit sa intru tot cu alt nume (cele utilizate nefiind permise)?
Sper ca de data aceasta sa fiti mai calm si sa respectati regulmanetul formului, pentru ca in masura in care-l respectati, nu veti mai fi banat.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 15:44:42
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Sunteti sigur ca este vorba de Maica Domnului, in acea descriere din Apocalipsa? Despre acea femeie scrie ca a fugit in pustie si a stat acolo 1260 de zile. Cand a facut Maica Domnului asa ceva?
Evident. Fuga în pustie - fuga în Egipt. În ce privește interpretarea literală a simbolurilor numerice din Biblie o aveți în comun cu Martorii lui Iehova (vezi aberația lor cu cei 144.000).
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 15:47:15
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Daca dvs. nu aveti nevoie, eu am. Asa cum am spus, credinta mea este crestin-apostolica si am nevoie sa cunosc viata si invataturile Sfintilor Apostoli, pentru a calca pe urmele lor (cel putin ca intentie). "Călcati pe urmele mele, întrucît si eu calc pe urmele lui Hristos."(1 Corinteni 11:1). Este un indemn al Sfantului Apostol Pavel. As vrea sa calc pe urmele apostolilor si in ceea ce priveste cinstirea Maicii Domnului. Poate va razganditi si ma ajutati cu exemple din viata si invataturile lor.
Da ,aveti dreptate ,dar la Fapte este vorba de apostoli ,chiar nu intelegeti ? Altfel ar fi spus " faptele Maicii Domnului "
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 15:49:12
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Cine ia Sfanta Impartasanie (hranindu-se cu sangele si trupul Mantuitorului), va putea sa spuna: "nu mai trãiesc eu, ci Hristos trãieste în mine. si viata, pe care o trãiesc acum în trup, o trãiesc în credinta în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit si S-a dat pe sine însusi pentru mine."(Galateni 2:20)

Sfanta Impartasanie este un act de credinta. Daca nu produce o schimbare in viata ta (pentru ca Hristos sa inceapa sa traiasca in tine), inseamna ca ai luat doar o gura de paine si vin.

La dvs., Sfanta Impartasanie produce schimbari, sau betivul ramane betiv, mincinosul ramane mincinos, etc? Daca da, inseamna ca este cu adevarat Sfanta Impartasanie.
Vad ca ati inteles esenta ,nu va ramane decat sa va intoarceti la credinta in care ati fost botezat de parinti.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 15:51:24
Banned

Implicit

Citat:
Într-adevăr, aveți mare nevoie, dar pentru a vă satisface această nevoie, aveți în primul rând nevoie să înțelegeți că Sfânta Scriptură nu este o carte pe care să o citești și să o înțelegi singur, iar lipsa comuniunii, măcar parțiale, cu Biserica lui Hristos aproape garantează că nu vă veți alege cu nimic bun din Scriptură.

Explicati-mi dvs. Scriptura. Aratati-mi (explicati-mi), din Scriptura, faptele si invataturile Sfintilor Apostoli, referitoare la cinstirea Maicii Domnului.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 15:53:23
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Sper ca de data aceasta sa fiti mai calm si sa respectati regulmanetul formului, pentru ca in masura in care-l respectati, nu veti mai fi banat.
Totdeauna am fost calm si nu am incalcat regulamentul forumului. Interesant este ca altii l-au incalcat (facandu-ma in tot felul) iar cel banat eram tot eu.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 15:57:59
Banned

Implicit

Citat:
Evident. Fuga în pustie - fuga în Egipt.
Gresit. Egipt nu este egal pustie. Iar Scriptura spune ca femeia a stat in pustie 1260 de zile (pe care le puteti interpreta cum vreti dvs.).

Citat:
În ce privește interpretarea literală a simbolurilor numerice din Biblie o aveți în comun cu Martorii lui Iehova (vezi aberația lor cu cei 144.000).
Lasati comparatiile diversioniste. Este o doferenta imensa intre AZS si martorii lui Iehova. Eu spun in deplina cunostinta de cauza.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 15:58:48
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
Dvs. trebuie sa-i atribuiti Maicii Domnului caracteristicile de "nascatoare de Dumnezeu" (de parca o creatura la nascut pe Creator). Abia asa puteti sa o "preacinstiti". Ce ar fi sa invatati sa o preacinstiti considerand-o, foarte simplu, ca fiind cea aleasa de Dumnezeu, prin care sa se intrupeze Fiul? Punct. Fara alte "titulaturi". Mai sunteti in stare sa o preacinstiti?

Domnule Galaditul, ati intrebat ceva in legatura cu Theotokos. V-am raspuns (a cata oara !?) Nu e nevoie sa dati un reply prompt in care sa comentati fiecare fraza. Dar in eventualitatea ca veti fi banat din nou, as dori sa stiu daca atunci cand veti mai reveni cu un alt avatar, o veti lua iar de la capat ignorand tot ce s-a spus pana acum.

Va mai mentineti pozitia ca Maica Domnului nu merita sa fie numita Theotokos, adica cea care L-a nascut pe Dumnezeu ca om, dupa tot ce v-am scris in linkul de mai jos? Merita sau nu merita? Da sau ba?

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...6&postcount=88

Last edited by delia31; 23.05.2012 at 16:02:31.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Adormirea Maicii Domnului - despre post si sarbatoarea in sine- Laura19 Diverse Sarbatori 4 15.08.2017 04:15:24
Despre cinstirea Duminicii strajeru Secte si culte 131 07.06.2014 14:19:18
Despre cinstirea Sfintilor strajeru Secte si culte 74 07.12.2012 14:39:56
Despre sabia de a trecut prin sufletul Maicii Domnului mihailt Generalitati 11 16.04.2012 00:10:35
Despre cinstirea icoanelor strajeru Secte si culte 2 14.08.2008 18:06:19