Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.05.2012, 17:10:17
galaditul galaditul is offline
Banned

Data înregistrării: 08.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Nu va suparati, dar aveti o gandire atat de reductionista incat te infioara.
Am o gandire destul de larga. Dar acum, vreau sa va necajesc cu ideea invataturilor si faptelor Sfintilor Apostoli. Este jenant faptul ca niste credinciosi dintro biserica apostolica nu-i au ca model pe apostoli ci sunt chiar iritati de ideea raportarii la invataturile si faptele lor. Rusinica.

Citat:
Aratati-mi un verset unde Sfintii Apostoli spun sa folositi internetul
Sfantul Apostol Pavel a folosit cele mai moderne mijloace de comunicare, din vremea sa (epistolele - mai ales daca avem in vedere si performantele serviciului de "curierat" din imperiul Roman). Acelasi lucru il facem si noi (ca persoane si ca biserica). Folosim, din plin cele mai moderne mijloace de comunicare.

Citat:
sau aratati-mi unde spun ei sa nu o cinstim pe Maica Domnului, unde spun ei ca nu avem voie sa o consideram mama noastra.
Mergand pe logica aceasta, puteti sa va botezati si porcul din cotet. Caci Sfintii Apostoli nu spun ca nu ai voie asa ceva.

Sfintii Apostoli ne-au aratat, prin fapte repatate si invataturi repetate, ce trebuie sa facem (nu ce sa nu facem).

Ca sa redevenim seriosi, ce intelegeti dvs. prin indemnul: "Caci nu am vrut sa stiu intre voi altceva decat pe Hristos si El rastignit"(1 Corinteni 2:2). Nu vi se pare ca doar Hristos si jertfa Sa ne este deajuns (fara Marii, fara ingeri, etc).?

Citat:
Scriptura mentioneaza doar niste momente din viata apostolilor.
Niste momente prezentate pe 149 de pagini de Scriptura (de la cartea Faptele Apostolilor pana la epistola apostolului Iuda). Cate pagini v-ar fi trebuit ca sa gasiti un singur exemplu de fapta sau invatatura referitoare la cinstirea Maicii Domnului?

Citat:
Nu arunc discutia in derizoriu, dar se pare ca d-voastra asa ganditi, luati Scriptura in sens imitativ, nu duhovnicesc. Daca noi am imita tot ce apare in Scriptura, nu ar insemna o simpla conformare mecanica fara o crestere ontologica reala?
Ce inseamna sa iei Scriptura in sens duhovnicesc? Sa las sa se inteleaga ceea ce Scriptura nici macar nu pomeneste (ci chiar combate)? Se pare ca Sfintii Apostoli nu au fost deloc duhovnicesti. Nu au spus nimic despre atat de trambitata "cinstire" a Maicii Domnului.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 17:13:29
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit gladitul

Tinand cont ca ati mai fost pe acest forum, sub mai multe identitati, am sa caut toate raspunsurile care vi s-au dat, pentru ca n-are sens sa ne tot repetam, cand ridicati aceleasi intrebari.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 17:19:05
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul

Dumneavoastră ați urmat exemplul Apostolului și porunca Domnului ?
Eu am urmat exemplu si porunca pe care Domnul a dat-o celorlati 11 apostoli (carora nu le-a spus nimic despre Maica Sa). Este gresit?

Nu vedeti ca explicatia dvs. este trasa de par rau de tot? Interesant este ca nici apostolul pomenit de dvs. (Ioan) nu spune nimic despre cinstirea Maicii Domnului, in epistolele sale.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 17:21:08
Banned

Implicit

Citat:
Tinand cont ca ati mai fost pe acest forum, sub mai multe identitati, am sa caut toate raspunsurile care vi s-au dat, pentru ca n-are sens sa ne tot repetam, cand ridicati aceleasi intrebari.
Nu mai cautati degeaba.Nu veti gasi nici un raspuns. Doar eschivari, invarteli, jigniri, etc. Poate apare acum vreun raspuns competent.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 17:31:29
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de galaditul Vezi mesajul
Blasfemie. L-ati desfiintat pe Domnul Iisus Hristos. El este singura legatura intre Dumnezeu si om. O spune Sfanta Scriptura.

P.S. Incercati ceva clar. Trebuie sa gasiti in Sfanta Scriptura, un singur exemplu de cinstire a Maicii Domnului, de catre un apostol. Gasiti acel exemplu si explicati-l.

Iar va grabiti.
Ne-am obisnuit cu stilul adventist si genul asta de postari cu minim de intelegere (zero barat, de fapt) si maxim de jigniri. Nu ma mir ca ati fost banat de atatea ori.

Este domnul Iisus Hristos unul din Sfanta Treime, nedespartit de Tatal si de Duhul Sfant?
Este.
Si-a luat una din Persoanele Sfintei Treimi, firea umana din fecioara Maria? L-a purtat Fecioara Maria in pantece pe Dumnezeu?
Exista legatura mai intima si mai profunda dintre o creatura si Dumnezeu, dintre o creatura si Hristos-Dumnezeu?

Last edited by delia31; 23.05.2012 at 17:35:57.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 17:34:14
delia31's Avatar
Senior Member

Implicit

V-am intrebat ceva aici.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=130
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 17:46:44
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
L-a purtat Fecioara Maria in pantece pe Dumnezeu?
Cum puteti sa intrebati asa ceva?
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 17:51:01
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Va raspund. Este o uraciune sa numesti "nascatoare de Dumnezeu" pe o femeie (indiferent cine ar fi ea).

Maica Domnul L-a nascut pe pruncul (Omul) Iisus Hristos.

Acum , lucrurile fiind lamurite, poate revenim la oile noastre.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 17:55:48
delia31's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Mai multe? Care? Ca eu nu am vazut nici una.

Haideti sa incheiem discutia cu adevarul. Sfintii Apostoli, in epistolele lor, nu pomenesc nimic despre Maica Domnului. Iar in cartea Faptele Apostolilor este amintita, o singura data, la inceput (Fapte 1:14), fara a fi vorba de vre-o forma de cinstire.

De ce nu ne invata nimic Sfintii Apostoli (nici prin fapte, nici prin invataturi) despre cinstirea Maicii Domnului?

Pentru numele lui Dumnezeu, intelegeti o data ca nu e obligatoriu sa te minunezi in fata tainei. Nimeni nu poate obliga pe nimeni sa cinsteasca si sa iubeasca o persoana. Sunteti liber s-o ignorati, s-o sfidati, treaba voastra, dar va rugam sa ne scutiti de obsesiile si ereziile voastre.

Daca nu scrie in Biblie negru pe alb sa te miri de taina Maicii Domnului, dvs. ce faceti? Nu va mirati, ca doar nu scrie in Biblie. Nu va dati seama cat de reductionist intelegeti voi Scriptura daca o cititi pe gaura cheii?

Nu e obligatoriu sa te minunezi si s-o cinstesti pe Maica Domnului. E doar un semn de alienare, de instrainare a propriului duh de Duhul Sfant. Nimeni nu poate obliga pe nimeni sa-i aduca Maicii Domnului imne de lauda, daca in launtrul lui e strain de taina care s-a petrecut cu Ea.

E o stare nefireasca de blazare, ca privind sa nu vedem, auzind sa nu pricepem, sa nu ramanem muti de uimire, si in starea asta de mirare fiind, sufletul sa nu se bucure, sa nu-i vina sa-i aduca si Maicii Domnului imne de lauda! Valabil si pentru ortodocsi si catolici, nu doar np. Duhul de mortaciune al blazarii, nemirarii si caderii in rutina in fata tainelor e o epidemie transconfesionala.

Impasibilitatea in fata tainelor - o alta implinire a cuvintelor evanghelice ”ca vazand sa nu vada si auzind sa nu inteleaga”.

Daca dvs. insiva nu gasiti argumente in launtrul dvs. pt. a o iubi si cinsti prin imne de lauda pe Maica Domnului, atunci nimeni din afara nu va impune nimic. Iubirea fata de ea NU E OBLIGATORIE, NU SE IMPUNE NIMANUI, se traieste launtric, nu e o teorema demonstrabila prin mijloace empirice si transmisibila dinspre exterior inspre un suflet opac si inchis ermetic.

Iubirea si cinstirea acordata Maicii Domnului nu e altceva decat raspunsul firesc al celor care iubindu-L pe Hristos, nu-si permit s-o sfideze pe Cea care L-a nascut.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 18:05:13
delia31's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Va raspund. Este o uraciune sa numesti "nascatoare de Dumnezeu" pe o femeie (indiferent cine ar fi ea).

Maica Domnul L-a nascut pe pruncul (Omul) Iisus Hristos.

Acum , lucrurile fiind lamurite, poate revenim la oile noastre.

Omul Iisus Hristos e si Dumnezeu. Tot n-ati inteles distinctia dintre fire si ipostas. Mai recititi, poate, poate..
Uraciune e sa negati ca Dumnezeu s-a lasat nascut ca om si ca are o mama numita Theotokos. Si inca si mai mare uraciune, e sa sustineti ca Cea in care S-a salasluit Dumnezeu in toata dumnezeirea Lui, ar fi disparut in nefiinta, ar fi moarta si inconstienta, in timp ce diavolii sunt constienti.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Adormirea Maicii Domnului - despre post si sarbatoarea in sine- Laura19 Diverse Sarbatori 4 15.08.2017 04:15:24
Despre cinstirea Duminicii strajeru Secte si culte 131 07.06.2014 14:19:18
Despre cinstirea Sfintilor strajeru Secte si culte 74 07.12.2012 14:39:56
Despre sabia de a trecut prin sufletul Maicii Domnului mihailt Generalitati 11 16.04.2012 00:10:35
Despre cinstirea icoanelor strajeru Secte si culte 2 14.08.2008 18:06:19