Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.05.2012, 18:39:45
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Welcome back, credeam ca v-ati autobanat singur daca am vazut ca m-ati lasat iar sa vorbesc singura la peretii forumului pe topicul despre starea post-mortem. Va inteleg de ce nu ati mai raspuns.
Că de ce nu v-am răspuns, desigur știți pe unde am fost și ce am făcut zilele acestea...

Dumneavoastră le înțelegeți pe toate, de aceea obsesiv se repetă acest verb în postare, înțelegeți și metatextul și hypertextul... doar cu textul aveți oareșce probleme. Dar să lăsăm textul (deocamdată), aceasta e "obsesia" exclusiv neoprotestantă...

Citat:
Acuma, desi am tot spus ca voi renunta sa va mai raspund, in aceasta discutie despre Maica Domnului, nu era vorba de inchinare (proskinesis), nici de adorare (latreia), ci de preacinstirea ei (hyperdouleia).
Dar cine a adus vorba de hyperduleia? Ar fi suficient să vă întreb conform "obsesiei" mele care verset vorbește de hyperdulia și am încheiat discuția! Dar nu doresc nici să blochez topicul, nici să vă pun într-o situație delicată. Mai bine renunțăm...

Citat:
Daca ati fi sesizat esentialul, ati fi observat din tot ce s-a spus ca NIMENI NU POATE OBLIGA PE NIMENI s-o iubeasca pe Maica Domnului
Aveți dreptate, trăim în cu totul alte vremi... Slavă Domnului!

Citat:
Doar atat va rugam, daca tot nu intelegeti, incercati macar sa ne respectati ce avem noi mai scump dupa Hristos.
Bine că mi-ați reamintit: noi neoprotestanții suntem cei care nu înțelegem nimic, iar dumneavoastră înțelegeți tot. Fiți liniștită, în ciuda acestei incapacități vă respectăm credința (deși nu v-o împărtășim) și nu vă cerem să treceți la adventism. N-am cerut asta nimănui și niciodată pe acest forum. Rețineți vă rog sublinierile.

Citat:
In textul Scripturii Ortodoxe ni se relateaza evenimentul Buneivestiri, unde scrie cat se poate de limpede despre cinstea, slava, marirea, onoarea pe care i-a dat-o Insusi Dumnezeu [...] E de-a dreptul COLOSAL!
Ar fi fost de-a dreptul colosal ca Dumnezeu Însuși să i se fi închinat după ce heruvimii și Universul întreg i se pleacă la picioare! Scuze pentru hyper... bolă...

Citat:
Recititi Luca 1, 47-49: „ Și s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu, că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurilemi-a făcut mie mărire Cel Puternic și sfânt este numele Lui”.
Partea cu "fericitul" am înțeles-o, aceeași expresie a folosit-o și Lia (Facerea 30.13); cu toate acestea ortodocșii nu i-au făcut icoană să i se închine. Cu atât mai puțin evreii.

Partea cu "mi-a făcut mie mărire" mi se pare mai nebuloasă, neînțelegând (că desigur... sunt neoprotestant) ce a vrut să inducă în mintea cititorului traducătorul ortodox.

Ca să înțeleagă tot românul, iată cum traduce ortodoxul (acum greco-catolicul) Bădiliță versetul:

"pentru că Cel Atotputernic a făcut lucruri mari pentru mine! Numele Lui este sfânt!" (Luca 1,49 - versiunea NTR)

Și cum traduce catolicul:

"pentru că Cel Puternic mi-a făcut lucruri mari: sfânt este numele Lui." (Luca 1,49 - Biblia Catolică)

Sper că nu mai e nevoie să vă stresez postând versiunile protestante și neoprotestante...

[quote=delia31;447042]
Citat:
Voi, neoprotestantii sunteti liberi, absolut liberi sa va autoexcludeti din randul neamurilor care o fericesc pe Maica Domnului. Asumandu-va evident orice consecinta.
Că o fericim și noi am scris deja, ceea ce nu înțeleg (ah, iarăși!) ce consecințe grave ar urma... Să ne "trăznească" maica Domnului? Că doar n-o fi Jupiter!

Citat:
Ca voi nu schitati nici un gest de uimire si mirare in fata acestei taine, ca nu va vine s-o laudati si s-o felicitati prin imne de lauda
Pentru taina Întrupării ne uimim și nu înțelegem (acum pe bune!), dar ca gesturile noastre să se transforme în ploconiri în fața unei picturi, ori în imnuri de laudă altcuiva decât lui Dumnezeu: niciodată!

Citat:
Hyperaghia Theotokos eleison imas!
κύριε έλέησον ήμάς και άδελφή δέλια31!
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 18:46:38
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Biserica adventista a fost intemeiata de oameni, prin specularea credulitatii unora.
Și "Biserica Catolică" scrieți tot cu minuscule? Aceasta din urmă a fost întemeiată cumva de marțieni, ori tot de oameni? Dacă spuneți că de Hristos, veți avea o problemă cu ortodocșii care reclamă aceeași paternitate.

Citat:
Da, imi amintesc: "minciuna" cu sabatul, cuvint care apare NUMAI in traducerea Cornilescu...
"Minciuna" aceasta apare și în traducerea catolică, fiți liniștită...

Citat:
Daca nu e minciuna e viclenie: daca propovaduiti invatatura altora atunci de ce ii acuzati pe altii ca fac acelasi lucru?
Ontopic: am scris "nu propovăduim".

Citat:
Aici nu e vorba despre mine.
Așa este, e vorba de noi toți.

Citat:
Acuma alta anomalie: si ce faceti cu analfabetii? Ei nu pot fi calauziti de Duhul Sfint?
Analfabeții ca și orbii pot să audă Scriptura, iar Duhul Sfânt lucrează la fel pentru toți cei sinceri.

Citat:
Vi se pare ca ceea ce am discutat este on topic? Si daca ati facut o exceptie discutind cu mine, de ce nu mai faceti una si raspundeti la intrebarile puse? Mai multi useri v-au comunicat ca asteapta raspunsul dumneavoastra.
Încerc să mă pocăiesc, nu doar regretând greșelile, ci și evitând repetarea lor. Am trista experiență a păcătosului că de cîte ori m-am aventurat pe terenul mlăștinos al diversiunilor off-topic, am avut numai de pierdut...
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 18:48:04
Banned

Implicit

Citat:
@100-1
Va mai fac o dedicatie pentru a intelege cat mai nuantat expresia „Theotokos”. Inainte de a mai spune ceva referitor la asta, va rog frumos sa va informati ce inteleg ortodocsii prin asta.

Multumesc anticipat.
Mulțumesc și eu, dar facem o înțelegere? Nu postez nici eu ceva referitor la asta (am făcut-o deja de-a lungul timpului), nu mai postați nici dumneavoastră! Deal?

... ori vale
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 18:49:21
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Ia uite ca a iesit din pestera apocaliptica geniul forumului, sus-numitul 666!

Mai, 666, tu-ti iubesti maicuta?
Poate nu la fel de mult ca tine, căci tu desigur îi aprinzi candelă la fotografia ei, o tămâiezi și-ți faci cruce. Eu sunt mai păcătos de felul meu... nu fac aceste gesturi. Mă limitez a-i pune câte o floare pe mormânt...
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 19:21:00
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Poate nu la fel de mult ca tine, căci tu desigur îi aprinzi candelă la fotografia ei, o tămâiezi și-ți faci cruce. Eu sunt mai păcătos de felul meu... nu fac aceste gesturi. Mă limitez a-i pune câte o floare pe mormânt...
De ce mergi la mormant daca nu crezi in nemurirea sufletului?
Si floarea pe mormant nu este cumva idolatrie?

Ia mai gandeste-te...

"11.Că și Cel ce sfințește, și cei ce se sfințesc, dintru Unul sunt toți; din care pricină nu se rușinează să-i numească pe ei frați," Evrei 2.
Tu te consideri frate cu Iisus Hristos?
Sau mai corect, tu crezi ca Iisus Hristos te considera pe tine fratele Sau?
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 19:29:18
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul

"11.Că și Cel ce sfințește, și cei ce se sfințesc, dintru Unul sunt toți; din care pricină nu se rușinează să-i numească pe ei frați," Evrei 2.
Tu te consideri frate cu Iisus Hristos?
Sau mai corect, tu crezi ca Iisus Hristos te considera pe tine fratele Sau?
Nu văd legătura, illuminează-mă!
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 19:59:29
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Care Scriptură dorești tu: cea ortodoxă, cea catolică, cea protestantă. Nici nu-ți cer să-mi citezi din "Scriptura adventistă", ci din care dorești tu...
Deci unde scrie și ce scrie cu privire la cultul Mariei?
Scriptura adventista ?
Intrebarea mea era de unde stii tu care e Scriptura ? Te bazezi pe munca "idolatrilor " sau pe ce ?
Aceiasi oameni au construit si Scriptura, au botezat si copii si au si cinstit-o pe Maica Domnului.Unde erau adventistii tai pe atunci ? Unde scrie ca biserica adevarata se va infiinta 1800 de ani mai tarziu ?
Voi nu vedeti ca parazitati crestinismul ? Si ceilalti in loc sa va trimita la plimbare se apuca sa se dezvinovateasca. In fata cui ?
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 20:25:06
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Scriptura adventista ?
Intrebarea mea era de unde stii tu care e Scriptura ? Te bazezi pe munca "idolatrilor " sau pe ce ?
Aceiasi oameni au construit si Scriptura, au botezat si copii si au si cinstit-o pe Maica Domnului.Unde erau adventistii tai pe atunci ? Unde scrie ca biserica adevarata se va infiinta 1800 de ani mai tarziu ?
Voi nu vedeti ca parazitati crestinismul ?
Hai mai bine să nu vorbim de funie în casa spânzuratului... și nu mă mai aburi cu "construirea" Scripturii în secolul IV. Mai bine spune-ne cum se face că cultul Mariei apare abia pe la vremea aceea... După 400 A.D. apar primele rugăciuni adresate Fecioarei Maria, Sinodul ecumenic de la Efes (431) decretează pentru prima dată mijlocirea și virginitatea perpetuă a ei, și se instituie prima sărbătoare închinată Mariei: "Buna Vestire".
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 20:33:44
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Hai mai bine să nu vorbim de funie în casa spânzuratului... și nu mă mai aburi cu "construirea" Scripturii în secolul IV. Mai bine spune-ne cum se face că cultul Mariei apare abia pe la vremea aceea... După 400 A.D. apar primele rugăciuni adresate Fecioarei Maria, Sinodul ecumenic de la Efes (431) decretează pentru prima dată mijlocirea și virginitatea perpetuă a ei, și se instituie prima sărbătoare închinată Mariei: "Buna Vestire".
Pentru ca mintea ta aburita nu intelege ca Crestinismul inseamna in primul rand libertate. Iar dogma apare ca reactie la aparitia unei erezii.La fel s-a intamplat si pe timpul apostolilor, dogma a aparut ca urmare a ereziei promovate de iudei.
Crezi ce vrei dar nu inteleg de ce ar trebui cineva sa discute cu tine despre "Scriptura " .Vezi-ti de drum.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 20:55:07
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Pentru ca mintea ta aburita nu intelege ca Crestinismul inseamna in primul rand libertate. Iar dogma apare ca reactie la aparitia unei erezii.La fel s-a intamplat si pe timpul apostolilor, dogma a aparut ca urmare a ereziei promovate de iudei.
Și care mă rog frumos era "erezia" promovată de iudei? Refuzul de a confecționa reprezentări și de a se închina lor? Ori refuzul de a se închina zeiței "Împărăteasa Cerului" (Ishtar)?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Adormirea Maicii Domnului - despre post si sarbatoarea in sine- Laura19 Diverse Sarbatori 4 15.08.2017 04:15:24
Despre cinstirea Duminicii strajeru Secte si culte 131 07.06.2014 14:19:18
Despre cinstirea Sfintilor strajeru Secte si culte 74 07.12.2012 14:39:56
Despre sabia de a trecut prin sufletul Maicii Domnului mihailt Generalitati 11 16.04.2012 00:10:35
Despre cinstirea icoanelor strajeru Secte si culte 2 14.08.2008 18:06:19