![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Asa se intampla cand ma bazez doar pe memorie si nu verific informatia. In ceea ce priveste, insa, Carmel-ul sunt sigur ca este vorba de muntele Carmel, si nu de orasul Carmel. Dar, oricum, asta nu mai are relevanta aici, referitor la acest pasaj scripturistic. Last edited by Illuminatu; 29.05.2012 at 03:07:02. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In interpretarea ta, tanarul Eutihie cade de la etajul al 3-lea, oamenii ajung la el si constata ca este mort. Dar cand soseste Sf.Ap.Pavel, acesta constata ca, de fapt (surpriza!), tanarul Eutihie este viu. Ceva nu se potriveste, nu-i asa? Pot sa apara tot felul de idei bizare: ba ca primii oameni care au ajuns la Eutihie s-au inselat, ba ca tanarul Eutihie s-a cam prefacut cu scopul de a fabrica o minune, etc. Ori interpretarea mai apropiata de adevar este ca, tanarul Eutihie intr-adevar murise in acest accident, iar cand Sf.Ap.Pavel s-a aplecat asupra lui sufletul tanarului s-a intors in trup. Acum, daca tanarul Eutihie murise inseamna ca nu mai avea acel “suflu de viata” sau respiratie. Moartea trupului inseamna si pierderea respiratiei sau pierderea respiratiei determina moartea trupului. Corect? Deci, prin rugaciunea Sf.Ap.Pavel sufletul tanarului Eutihie se intoarce inapoi in trupul acestuia. Corect? Este destul de relevant de aici ca sufletul e cel putin o entitate separata de trupul omenesc si de functiile acestuia (printre care si respiratia) si ca prezenta sau absenta acestuia determina viata sau moartea trupului? |
|
|
|||||
|
|||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nu. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
E o diferenta, nu-i asa? Sf.Ap.Pavel a spus ca "ceva anume" ce da viata este in Eutihie. Tu afirmi ca este "suflarea de viata", dar eu asta incerc sa dovedesc ca "suflarea de viata" tine de constitutia fiziologica a omului: avem un aparat respirator format din plamani, laringe, bronhii, etc., avem boli ale aparatului respirator. In momentul in care Eutihie a murit "suflarea de viata" s-a stins. EUTIHIE MURISE! MURISERA TOATE FUNCTIILE VITALE! Iar faptul ca Sf.Ap.Pavel s-a aplecat peste Eutihie si l-a luat in brate - dincolo de gestul plin de tandrete al Sf.Ap. - eu il intepretez ca fiind rugaciunea Sf.Ap.Pavel pentru acel tanar. Vezi, Dumnezeu a facut aceasta minune printr-un om tocmai pentru a inalta comuniunea din adunarea acelei zile, pentru a se preamari lucrurile lui Dumnezeu prin minunea invierii lui Eutihie(adu-ti aminte minunea cu orbul din nastere). Last edited by Illuminatu; 29.05.2012 at 10:30:03. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
"Și mâniindu-se stăpânul lui, l-a dat pe mâna chinuitorilor, până ce-i va plăti toată datoria. Tot așa și Tatăl Meu cel ceresc vă va face vouă, dacă nu veți ierta - fiecare fratelui său - din inimile voastre" |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
"Dar ia bine seama să nu mănânci sânge, pentru că sângele are în el viață și să nu mănânci viața laolaltă cu carnea" (Deuteronom 12:23) Acum te intreb eu pe tine: Hristos in parabolele sale s-a folosit de SF-uri? De minciuni asa cum sustineti voi despre Sanul lui Avraam, invatatura foarte raspandita in vremea mantuitorului? Vad ca voi adventisatii criticati mereu faptul ca ne folosim de parabolele mantuitorului pentru a ne justifica anumite invataturi. Dar parabolele mantuitorului nu sunt inspirate de viata de zi cu zi a omului? Exista vreo parabola a lui Hristos care sa contina nave spatiale, porti stelare, gauri de vierme, teleportare sau hiper spatiu? Nu cred! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
2.Pai de ce s-ar fi folosit Hristos in parabolele sale de ceva ce nu exista? Asta inseamna ca Hristos a fost un autor de povestiri SF (locuri de chin cu foc, extraterestrii sau pardon ingeri care rapesc oameni, care dupa ce au murit au fost inviati etc). Mai lipsea sa primesca premiul Nobel pentru literatura. Mai spune-mi alta parabola a lui Hristos care sa contina alegorii si mai ales povestioare evreiesti. Astept amice Last edited by stefan florin; 29.05.2012 at 21:11:07. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Suflet Románesc-Suflet Crestinesc | C-tin | Generalitati | 27 | 11.10.2017 17:07:48 |
| Despre suflet, duh si starea omului in moarte | tricesimusquintus | Secte si culte | 1674 | 06.02.2012 10:56:04 |
| Despre suflet | allisa | Intrebari utilizatori | 14 | 20.02.2011 10:58:29 |
| Intrebare despre suflet | Adelinaa | Generalitati | 3 | 11.06.2009 12:52:43 |
| Despre suflet | silverstar | Generalitati | 64 | 09.01.2007 19:43:52 |
|
|