![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Tradiția a păstrat în cântece și doine cuvintele pe care Tănase Todoran a lui Dănilă din Bichigiu le-a rostit în timpul groaznicelor torturi la care a fost supus pentru credința strămoșească și dreptatea socială a românilor năsăudeni:
«Nu vă dați feciori cătane Că-ți purta păduci cu coarne Asta v-o spune de un an Moșul vostru Todoran În pământ de m-or băga Nu mă las de legea mea Asta-i legea lui Hristos Sloboziți puștile jos…»“ |
|
|||
|
|||
![]()
Nu a fost Arhiepiscopul Lazar Puhalo autorul unei controverse in legatura cu ce se intampla dupa moarte ? Eu l-am urmarit pe internet in cateva filme si nu mi-a facut de loc o impresie deosebita.Nu neaparat prin ce spune ci prin felul in care o face.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum, daca in carte sunt citate din Biblie si din scrierile Sf Parinti, ar fi ok. Eventual, in a doua faza, n-ar strica sa se verifice daca asa scrie in acele carti ale Sf Parinti. |
|
|||
|
|||
![]()
http://orthodoxinfo.com/death/tollhouse_debate.aspx
Stiu ca a fost o disputa de mult intre dansul si Seraphim Rose pe tema ce se intampla cu sufletul dupa moarte, si i s-a cerut sa inceteze sa-si promoveze ideile.Bineinteles ca le promoveaza si astazi. ![]() Nu vreau sa il acuz, sant probabil persoane care-l cunosc mai bine si-i cunosc mai bine scrierile dar mie unuia nu mi-a facut placere felul domniei sale de a vorbi.Nu spun ca nu merita citit sau ascultat.Dar nu cred ca merita imitat. |
|
|||
|
|||
![]()
Ar fi bine sa nu primim Biblia de la oricine, chiar daca e gratis. Ar fi bine sa verificam, chiar daca are cruce, daca are binecuvantarea unui ierarh ortodox, pentru a fi siguri ca nu gasim in ea pasaje modificate in functie de ereziile sectei care o distribuie.
http://www.razbointrucuvant.ro/recom...liei-campanie/ |
|
|||
|
|||
![]()
Actiune discutabila atata timp cat nu se spune deschis ce anume ni se pune in fata: Bibliile gratuite!
http://www.razbointrucuvant.ro/recom...liei-campanie/ ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ideea ca "sectantii" schimba pasaje si paragrafe dupa cum le vine este iarasi tendentioasa. Traducerea pr Cornilescu a ramas asa de cand a aparut prima data. Au aparut editii revizuite, caci, asta este, limba romana este in schimbare, iar romanului ii e din ce in ce mai greu sa inteleaga limbajul arhaic al lui Gala Galaction. Peste 50 - 100 de ani nu se va mai intelege probabil mare lucru din traducerea sinodala. Si poti vedea cat intelege ortodoxul din Biblia lui doar intrebandu-l. Iar cat despre speranta autorului ca oamenii nu vor citi Bibliile, no coment... Dar seamana prea mult cu Matei 23:13, traducerea sinodala...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Dupa cum vezi se promoveaza un site si asta e numai ce se vede in poza.Toti stim cum functioneaza si nu inteleg de ce trebuie sa ne ascundem dupa deget. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Citat:
Eu am vrut doar sa va spun cum gandeste un np. Am crescut in credinta intre np, iar atunci cand am intrat in contact cu ortodocsii nu mi-a venit sa cred ce mentalitate au si ce cred despre noi. Dar asta e, intre timp m-am obisnuit. Trebuie sa iei oamenii asa cum sunt. :)
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" | doctor_faustus | Secte si culte | 330 | 03.07.2013 18:09:58 |
Puterea de a o lua de la capat | Alexa12 | Generalitati | 4 | 17.12.2012 16:48:18 |
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" | silverstar | Generalitati | 10 | 15.02.2012 12:12:40 |
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) | hydro314 | Generalitati | 0 | 13.02.2012 20:40:11 |
|