Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.06.2012, 23:34:16
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Nu vad care este impedimentul?Ce nu pot fi infiati si acesti copii?Indieni,somalezi,filipinezi?
ba pot, dar probabil international. E vorba de India, unde de obicei daca faci fata te gandesti:ZESTRE! . E un anumit complex(?) cultural fata de fete acolo.

P.s.: adoptiile nu sunt o faza asa roza cum prezentati.
Vechi 01.06.2012, 23:35:24
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Medicii nu sunt angajatii bisericii. Ei trebuie sa-si faca profesia si trebuie sa respecte cerintele spitalului sau clinicii. De la ei primesc bani ca sa traiasca.
Așa este. Cel mai cunoscut exemplu a fost doctorul Mengele. Era angajatul lagărului de concentrare, nu a făcut decât să îndeplinească cerințele locului său de muncă. Făcând-o exemplar de bine, l-a nemurit istoria.

Citat:
Un ginecolog stie ca avortul intra in gama tratamentelor unui ginecolog,
Sunt uimit să văd că cineva care se consideră creștină, femeie pe deasupra și care susține a dori copii poate să considere totuși că uciderea lor este tratament.

Citat:
Nu poate sa spuna: pardon, ma fac ginecolog, dar eu asta si asta si asta nu fac.
Ba, poate să spună foarte bine. Obiecția de conștiință este, încă, recunoscută în România. Eu am atestat de planificare familială. Dar anticoncepționale nu prescriu. Pierd niște paciente, în consecință niște bani, dar vreau să mă mântuiesc.

Citat:
Eu din cate stiu barbatul este cel care determina genetic sexul copiilor.
În mare parte, este corect.
Citat:
Dar atunci cum de se pot face copii de ambele sexuri de la acelasi barbat?
Fiindcă el are două feluri de spermatotoizi, anume "de băiat" și "de fată" pe când ea are un singur fel de ovule.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 02.06.2012, 00:19:20
costina89 costina89 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.04.2011
Locație: buzau
Implicit

Intradevar sunt medici care refuza categoric sa faca avorturi,chiar si atunci cand sunt de garda in spital....dar credeti-ma nu sunt tratati tocmai bine de restul colegilor.
Din ce stiu eu si la noi in tara se fac avorturi selectiva,cum?simplu,in sapt 11-12 se duce femeia la "ecografia aia minunata" din sapt 11-13 si acolo vede si sexul copilului,iar a doua zi o gasesti la cabinet pt intrerupere ,de ce face asta?pt ca urmeaza sa aibe o fetita....infiorator....deci nu suntem mai brezi decat cei din India.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2012, 00:23:25
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costina89 Vezi mesajul
in sapt 11-12 se duce femeia la "ecografia aia minunata" din sapt 11-13 si acolo vede si sexul copilului,
Sincer, am mari dubii că cineva poate vedea cu claritate sexul copilului în săptămânile 11-13, oricât de mare este experiența ecografistului și oricât de fidel aparatul.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 02.06.2012, 00:23:45
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
ba pot, dar probabil international. E vorba de India, unde de obicei daca faci fata te gandesti:ZESTRE! . E un anumit complex(?) cultural fata de fete acolo.
daca la ei e vorba de zeste la noi e vorba de mandrie....cum sa ai 2 fete?daramite 3 si nici un baiat...unii au o mentalitate de iti vine sa o iei la fuga cand deschid gura,in loc sa ii multumesca Domnului ca vor avea un copil sanatos prefera sa il omoare sub pretextul ca nu e sexul dorit
Reply With Quote
Vechi 02.06.2012, 00:25:11
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Așa este. Cel mai cunoscut exemplu a fost doctorul Mengele. Era angajatul lagărului de concentrare, nu a făcut decât să îndeplinească cerințele locului său de muncă. Făcând-o exemplar de bine, l-a nemurit istoria.

Ai gasit exemplul cel mai grozav! Nici nu stiam ca ala chiar a fost medic. Nu mai intru in detalii. Asculta si el de cineva...Iar credinta lui, nu stiu.

Sunt uimit să văd că cineva care se consideră creștină, femeie pe deasupra și care susține a dori copii poate să considere totuși că uciderea lor este tratament.

Nu e tratament. Dar cum sa-l numesc? Este un serviciu oferit de medicii ginecologi. Intra in profesia lor in orice caz. Nici aici nu intru in detalii.

Ba, poate să spună foarte bine. Obiecția de conștiință este, încă, recunoscută în România. Eu am atestat de planificare familială. Dar anticoncepționale nu prescriu. Pierd niște paciente, în consecință niște bani, dar vreau să mă mântuiesc.

Ai cabinet privat? Ai si alte venituri din alte activitati inseamna...
Atunci poti sa faci ce vrei si sa sa-ti alegi pacientii, sau
sa-i alungi. La stat nu cred ca poti face toate astea. Sau poate ca la medici merge asta si pot refuza si la stat. In alte profesii nu merge.

În mare parte, este corect.

Fiindcă el are două feluri de spermatotoizi, anume "de băiat" și "de fată" pe când ea are un singur fel de ovule.

Nu inteleg. Eu stiu ca barbatul are X si femeia Y. Si atat. Asa se spune ca sexul este dat de barbat. Si atunci aia care fac si baieti si fete? Asta era intrebarea mea. Daca el da sexul, atunci unii barbati fac numai baieti si altii numai fete.
In fine. Nu sunt de acord cu avortul prin care se selecteaza sexul.
Poate ca trebuia sa pui in titlu ca e vorba de selectie de sex, ca eu am crezut ca se refera la PID.

Si mai intreb o data: se poate depista asa devreme si de sigur sexul copilului?
Vechi 02.06.2012, 00:26:56
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul

P.s.: adoptiile nu sunt o faza asa roza cum prezentati.
Nu le prezint roz,ci eu sunt in general o persoana f pozitiva si optimista :)
Aproape totul imi pare cu putinta,daca stiu ca Dumnezeu imi va fi aliat in actiuni.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2012, 00:30:54
Junior Member

Implicit

Citat:
Sincer, am mari dubii că cineva poate vedea cu claritate sexul copilului în săptămânile 11-13, oricât de mare este experiența ecografistului și oricât de fidel aparatul.
daca e baiat cu siguranta se vede....cunosc mai multe mamici care au cerut poza cu dovada.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2012, 10:34:52
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
si eu zic la fel. Abia la sfarsitul saptamanii a 12 incep sa se formeze organele genitale, de fapt sunt ca niste muguri. Ca la baietei se poate confunda cu cordonul omblical care trece printre picioruse este altceva.

Totusi sunt destule mamici pe forum care au zis ca au vazut ce e de la 12-13 saptamani si asa a fost....
Vechi 02.06.2012, 21:18:19
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Nu le prezint roz,ci eu sunt in general o persoana f pozitiva si optimista :)
Aproape totul imi pare cu putinta,daca stiu ca Dumnezeu imi va fi aliat in actiuni.
Splendid. Toti ar trebui sa gandim/simtim asa... Si eu gandesc la fel, chiar daca ciuda pe unii ma face sa vad rosu...
Ontopic: pai se pare ca popoarele indoeuropene, si nu doar ele, au obsesia asta ginocida. A privi fata/femeia ca pe o calamitate e deopotriva idiot si criminal. Da, ele se poarta aiurea cand vocile sexualitatii si lacomiei feminine se trezesc in ele, dar asta nu e motiv de crima, si nici tampenia aia cu zestrea nu e un pardon pentru cea mai monstruoasa crima, numita avort. Tot ce e de facut este sa le tii in chinga de otel a traditiei/gandirii/educatiei sanatoase, ca sa nu isi exporte energia coruptiva/seductiva/maladiva in societate, NU sa le omori cand sunt niste copii fara aparare! Eu am o vorba: copiii (mai ales cei mici si foarte mici) sunt o interfata antropo-angelica. E mai pardonabil in fata tribunalului constiintei sa arunci in aer un parlament intreg, cu legislatorii (neo)burghezi cu tot (care oricum sunt de obicei in majoritate masoni/mafioti), decat sa se faca un singur avort.
Am prieteni foarte vechi care au fetite. Sunt niste copii asa de cuminti, blanzi, inteligenti...sa omori asa ceva...nu pricep, cred sincer ca propovaduitorii mediatici si stiintifici (?!???!) ai avortului au nevoie fie de exorcist, fie de o executie sumara en masse.

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 02.06.2012 at 21:26:16.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Avortul- canon de pocainta annajanette Generalitati 192 11.12.2013 21:45:32
Avortul in BC camy_d Biserica Romano-Catolica 108 04.07.2012 05:57:38
STOP avortul in Romania Floare de lotus Umanitare 9 26.04.2011 21:43:26
AVORTUL roxanica Generalitati 170 16.02.2008 23:00:39
AVORTUL! Tudor Generalitati 526 08.09.2007 14:16:46