Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.06.2012, 14:53:43
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
dar daca e adevarat, atunci ce ne facem?
Dumneavoastra, eventual, ati putea sa va rugati pentru acei oameni.

Referitor la adevar, faceti un calcul simplu: "studiul" sustine ca ar fi fost 10667 victime din 5 tari. Asta inseamna cam 2000 victime pe tara. Considerind studiul facut pe o perioada de 10 ani, asta inseamna cam 200 victime pe an. Adica la mai putin de 2 zile aparea o noua victima si nimeni nu a spus nimic timp de 10 ani, cind deodata toti au inceput sa vorbeasca....
Vechi 06.06.2012, 15:06:56
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
The 2004 John Jay Report[14] was based on a study of 10,667 allegations against 4,392 priests accused of engaging in sexual abuse of a minor between 1950 and 2002.
O medie de 84 de preoti ar fi comis abuzuri/ an. (hai 100 daca-s recidivisti) Daca raportam la tot numarul de clerici din lumea catolica, procentul e infim. Tot ce-i posibil. E oricum rusinos; parca prea multe cazuri de abuz sexual la catolici fata de ceilalti, care nu-s lipsiti de acte reprobabile, dar nu atat de abuz sexual.

si ca sa fiu ontopic:

Citat:
Vaticanul a recunoscut ca a investigat mai mult de 4.000 de cazuri de abuzuri sexuale asupra copiilor, in ultimii 10 ani, potrivit unor declaratii facute de un cardinal din Statele Unite.

Cardinalul a dezvaluit cum au fost investigate cele peste 4.000 de cazuri de abuz sexual al preotilor asupra copiilor, in ultimii 10 ani, relateaza Daily Mail.

Joseph William Levada, cardinal american, a facut anuntul in deschiderea unei conferinte pe tema fenomenului la scara larga care a zguduit Biserica Romano-Catolica, prezentand cazuri inregistrate peste tot in lume.

Cardinalul Levada a descris acest numar ca fiind "o crestere dramatica" si a venit ca urmare a indignarii globale fata de problema in urma careia Papa Benedict al XVI-lea a fost nevoit sa-si ceara scuze in nenumarate randuri atunci cand a vizitat victimele.

Totodata, cardinalul a spus ca Biserica Catolica are obligatia de a raporta preotii pedofili politiei si autoritatilor civile. El a amintit ca Papa a urgentat "o profunda reinnoire" a Bisericii.

Grupul victimelor a spus, totusi, ca actiunea Vaticanului nu este decat "un exercitiu de relatii publice" si a cerut sa fie facute publice arhivele secrete cu documentele care contin detalii cu mii de cazuri de abuzuri sexuale, lucru pe care Vaticanul l-a refuzat pana acum.

Scandalul copiilor abuzati de preotii romano-catolici a explodat in urma cu 18 luni, cand au fost dezvaluite sute de cazuri in Irlanda, Belgia, Austria, Elvetia si Germania.

Desi initial Vaticanul a abordat o pozitie defensiva, Papa Benedict a declarat in ultimele luni ca Bisericii "ii pare sincer rau" pentru "gravele erori" comise in trecut si ca s-a intalnit cu victimele din Marea Britanie si din Malta.
http://www.ziare.com/international/p...piilor-1149482

Last edited by ioanna; 06.06.2012 at 15:23:42.
Vechi 06.06.2012, 15:38:18
antoniap
Guest

Implicit

Mi-a placut acest citat postat pe crestinortodox.ro:

"Auzi vuietul copacului cand il dobori, dar padurea n-o auzi cum creste".

Dumnezeu sa ne ajute sa luptam cu patmile noastre mai mari si mai mici.

Iar cand privim spre patimile altora, sa uram pacatul si atat. Daca uram pacatul in general, nu putem face concesii si nu putem acoperi sub pres pacatele mari care se fac in lume pentru a le descoperi pe cele ale preotilor. Pacatul e pacat indiferent cine l-ar savarsi.
Vechi 06.06.2012, 22:40:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
O medie de 84 de preoti ar fi comis abuzuri/ an. (hai 100 daca-s recidivisti) Daca raportam la tot numarul de clerici din lumea catolica, procentul e infim. Tot ce-i posibil. E oricum rusinos; parca prea multe cazuri de abuz sexual la catolici fata de ceilalti, care nu-s lipsiti de acte reprobabile, dar nu atat de abuz sexual.

si ca sa fiu ontopic:
"The 4,392 priests who were accused amount to approximately 4% of the 109,694 priests in active ministry during that time."

Nu cred ca e tocmai putin.
Vechi 06.06.2012, 21:59:44
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul

Referitor la adevar, faceti un calcul simplu: "studiul" sustine ca ar fi fost 10667 victime din 5 tari. Asta inseamna cam 2000 victime pe tara...
Dușmanii lui Cristos pleacă de la prezumția că nimeni nu stă să facă asemenea calcule. Că nimeni nu stă să-i verifice. Or, iată un interviu cu un om, ziarist de formație, care a început să-și pună întrebări despre această nouă direcție de atac împotriva Bisericii. Și a ajuns la concluzii interesante, adunând destul material despre minciunile presei împotriva slujitorilor altarelor încât a scris două cărți:
http://www.catholicworldreport.com/I...d_priests.aspx

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 06.06.2012, 23:25:33
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Dumneavoastra, eventual, ati putea sa va rugati pentru acei oameni.

Referitor la adevar, faceti un calcul simplu: "studiul" sustine ca ar fi fost 10667 victime din 5 tari. Asta inseamna cam 2000 victime pe tara. Considerind studiul facut pe o perioada de 10 ani, asta inseamna cam 200 victime pe an. Adica la mai putin de 2 zile aparea o noua victima si nimeni nu a spus nimic timp de 10 ani, cind deodata toti au inceput sa vorbeasca....
Si eu am dat acele date intr-un mesaj. Nu stiu cum ati calculat, cred ca nu ati citit exact, doar in SUA au fost acele victime si acei preoti, nu in cinci tari. Si nu era pe o perioada de 10 ani, ci intre 1950-2002, deci 50 de ani, majortiatea cazurilor fiind in anii 1960-1970. Observam ca perioada a coincis cu depravarea hippie din SUA.
Vechi 07.06.2012, 08:31:05
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si eu am dat acele date intr-un mesaj. Nu stiu cum ati calculat, cred ca nu ati citit exact, doar in SUA au fost acele victime si acei preoti, nu in cinci tari. Si nu era pe o perioada de 10 ani, ci intre 1950-2002, deci 50 de ani, majortiatea cazurilor fiind in anii 1960-1970. Observam ca perioada a coincis cu depravarea hippie din SUA.
Link-ul dat vorbea de mai multe tari. Oricum, impartind 10000 victime la 50 ani avem tot 200 victime pe an. SI atunci avem concluziile:
1. Americanii sint catolici fanatici care indura orice de dragul Bisericii Catolice
2. Americanii sint niste idioti care nu fac plingeri penale daca le sint abuzati copiii
3. Povestea e o minciuna gogonata

Fiecare e liber sa ajunga la propria concluzie
Vechi 07.06.2012, 22:10:56
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Link-ul dat vorbea de mai multe tari. Oricum, impartind 10000 victime la 50 ani avem tot 200 victime pe an. SI atunci avem concluziile:
1. Americanii sint catolici fanatici care indura orice de dragul Bisericii Catolice
2. Americanii sint niste idioti care nu fac plingeri penale daca le sint abuzati copiii
3. Povestea e o minciuna gogonata
Fiecare e liber sa ajunga la propria concluzie
Eu cred ca e adevarata povestirea pe care a dat-o glykys: http://w.crestinortodox.ro/forum/sho...&postcount=125
E posibil ca majoritatea catolicilor sa fie cei mai credinciosi oameni de pe pamant. Am constat chiar si eu din discutii, chiar daca este un citat negru pe alb (dintr-un sfant, sa spunem) multi catolici se vor contrazice pana in panzele albe ca e invers de fapt ce scrie acolo.
In cazul asta chiar papa a cerut scuze si a recunoscut aceste lucruri, nu stiu de ce ne mai contrazicem. Doar daca spuneti ca sunt cazuri, dar mai putine. Numai in Irlanda BC trebuie sa plateasca despagubiri de peste un miliard de dolari.
Am vazut acum cativa ani un documentar la tv in legatura cu acest subiect, abuzurile preotilor catolici. Nu-mi mai amintesc exact, se spunea ca episcopii si preotii au primit sfatul sa incerce sa aplaneze si sa musamalizeze ca sa nu iasa la lumina.
Pe de alta parte, victimele minore abuzate de obicei nu spun cand li se intampla ceva de genul asta, unii nici nu constientizeaza ca e o greseala.
Dar e si un lucru bun, un fost catolic care a recunoscut ca a fost abuzat cand era copil(uitati, fara sa faca un caz, doar a spus) acum este un cunoscut ortodox (Klaus Kenneth).
Vechi 08.06.2012, 07:32:00
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
In cazul asta chiar papa a cerut scuze si a recunoscut aceste lucruri, nu stiu de ce ne mai contrazicem.
Cine se contrazice cu cine? Exista vreun user catolic care sa fi sustinut ca preotii catolici nu au gresit? Nu. Sustinem, insa, ca scandalul are proportii exagerate. Din fericire pentru noi papa a avut umilinta sa recunoasca si sa-si ceara scuze, nu stiu daca altii au facut acelasi lucru.

Pe de alta parte, Domnul nostru Isus Cristos ne spune ca Biserica Lui va fi triumfatoare si portile iadului nu o vor birui. Aceste atacuri continue si permanente la adresa Bisericii Catolice (ex: papa-nazist; Vatican: spalari de bani; preotii catolici: pedofili etc) sint atacuri ale portilor iadului. Biserica Catolica primeste neincetat asemnea atacuri insa noi stim ca ea e aparata de Insusi DOmnul nostru Isus Cristos; nu ne ramine decit sa stam linistiti si sa ne rugam pentru Biserica noastra si pentru conducatorii ei.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un virus ciudat bântuie Biserica Ortodoxă Română: Andreescu (noi dezvăluiri!) stoianov Despre Biserica Ortodoxa in general 40 06.09.2015 17:03:42
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica legionar Biserica Romano-Catolica 133 16.07.2013 11:22:01
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
Dialog BOR - Biserica Catolica Ducutu Biserica Romano-Catolica 70 08.05.2013 00:19:29