Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.06.2012, 21:49:48
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Simply_me Vezi mesajul
Vreau si eu un sfat, fetita mea la gradinita a primit rolul de capra (capra cu 3 iezi)si doamna educatoare mi-a zis sa-i fac coarne de capra, suna cam ciudat si chiar nu stiu ce sa fac. Ma gandesc sa o imbrac doar in costum popular.

Scz daca nu am postat in topicul potrivit.
De ce sunteti superstitios? Stiti cum e la gradinita: unii au antene de greier, unii coarne de cerb, altii de alte animalute, nu vad nimic rau in asta.

Prima sigur e caprita, a doua tot o caprita (parca-i capra din "Capra cu trei iezi", caci are batic) , iar a treia pare un miel:)

Gasiti pe internet poze si filme de la serbari de gradinita unde s-a jucat piesa "Capra cu trei iezi".
Daca va deranjeaza "cornitele de capra", atunci lasati-o doar cu batic.

Last edited by ioanna; 14.06.2012 at 22:12:12.
Reply With Quote
Vechi 14.06.2012, 23:10:09
Simply_me
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
De ce sunteti superstitios? Stiti cum e la gradinita: unii au antene de greier, unii coarne de cerb, altii de alte animalute, nu vad nimic rau in asta.

Prima sigur e caprita, a doua tot o caprita (parca-i capra din "Capra cu trei iezi", caci are batic) , iar a treia pare un miel:)

Gasiti pe internet poze si filme de la serbari de gradinita unde s-a jucat piesa "Capra cu trei iezi".
Daca va deranjeaza "cornitele de capra", atunci lasati-o doar cu batic.
Ce dragut... din pacate e cam tarziu, maine are serbare asa ca va fi o capra fara coarne.
Reply With Quote
Vechi 15.06.2012, 01:14:58
Laura19
Guest

Implicit

Cand spuneti cruce franta va referiti la asa zisul semn al pacii, nu? Acela este intr-adevar peste tot, chiar mai folosit decat pentagrama si capii de morti, caci multi il considera un semn de pace si iubire.

Semnul... pacii

A fost initial simbolul campaniei engleze pentru dezarmare nucleara, ceea ce dupa experienta bombardamentelor din al doilea razboi mondial a devenit o necesitate sine qua non a pacii, astfel incat demonstratiile si marsurile pentru pace din anii '60 l-au adoptat, mai ales dupa importarea sa in State.

Originea lui sta in suprapunerea initialelor D si N (de la dezarmare nucleara), nu din literele alfabetului, ci din simbolurile tip semafor, de semnalizare cu steagul.

O incarcatura simbolica suplimentara e oferita de realizatorul aceste imagini, Gerald Holtom, care a spus ca se simtea disperat, dezolat, iar imaginea propriei sale persoane, resemnate in fata disperarii, cu umerii lasati si mainile intinse in laterale, cu palmele desfacute, a fost schematizata in acel mic simbol devenit ulterior semnul universal al pacii.

Cu toate acestea... exista si explicatii alternative:

Semnul pacii
- semnul din interiorul cercului -intors la 90 de grade- reprezinta un avion B52 stilizat, si provine de pe vremea cand se incerca oprirea razboiului din Vietnam
- semnul reprezinta o cruce franta (semnul Antichristului)... sau o crucificare cu capul in jos (a Sf. Petru)
- semnul "piciorului de gaina" sau "piciorul vrajitoarei" reprezinta o veche runa a mortii

Semnul victoriei
- a fost replicat in salutul pentru "viata lunga si prosperitate" al Vulcanienilor din Star Trek
- e un semn al "binecuvantarii satanice" si are o pleiada de alte "posibile explicatii" masonice

mai multe teorii aici si aici

In fine, semul asta e pe haine, in reclame, pe caiete, creioane, papuci, ciorapi, curele, in scoli, in autobuze, pe panouri...e peste tot.
Reply With Quote
Vechi 15.06.2012, 10:14:40
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
In fine, semul asta e pe haine, in reclame, pe caiete, creioane, papuci, ciorapi, curele, in scoli, in autobuze, pe panouri...e peste tot.
Intr-o lume vadit anticrestina, oare toate astea sa fie intamplatoare???
Vechi 15.06.2012, 13:51:27
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Intr-o lume vadit anticrestina, oare toate astea sa fie intamplatoare???
Stii ce e ironic, la unele licee de aici, nu au educatie religioasa, dar au lectii de yoga. Deci dupa mintea lor, yoga e buna, dar crestinismul ba. Cel mult se pomeneste de crestinism in istoria religiilor, la Legende si Mituri, anumite fapte redate in Sf.Scripura, de ex. Iisus mergand pe apa, sunt considerate mituri. Asta lasand la o parte teoria evolutiei care este f.detaliata si bagata pe gat. Si tot ei zic ca nu indoctrineaza.

Eu aici am fost la o scoala unde erau 80% evrei si o romanca a sfatuit sa nu port Crucea ptr. ca am sa primesc comentarii si priviri urate. Comentarii n-am primit, insa priviri piezise da si dialog cu colegii evrei 0. In sfarsit. Bine ca am scapat de scoala aia , caci a fost o experienta ciudata.
Reply With Quote
Vechi 15.06.2012, 15:26:25
Alin.D.Zaharia's Avatar
Alin.D.Zaharia Alin.D.Zaharia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2012
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Stii ce e ironic, la unele licee de aici, nu au educatie religioasa, dar au lectii de yoga. Deci dupa mintea lor, yoga e buna, dar crestinismul ba.
Cel puțin la yoga înveți cum să îți relaxezi mintea și corpul pe când la ora de religie te învață că dacă nu faci cum zice în biblie mergi în iad și ai să suferi o eternitate. Eu aș alege lecția de yoga.

Citat:
Cel mult se pomeneste de crestinism in istoria religiilor, la Legende si Mituri, anumite fapte redate in Sf.Scripura, de ex. Iisus mergand pe apa, sunt considerate mituri.
Având în vedere că nu există nici o dovadă că un individ pe nume Iisus a mers pe apă nu văd de ce ar fi considerat altceva decât un mit.

Citat:
Asta lasand la o parte teoria evolutiei care este f.detaliata si bagata pe gat. Si tot ei zic ca nu indoctrineaza.
Nu prea are sens termenul „îndoctrinare” în această frază. Eu consider că ești îndoctrinat atunci când ești învățat o anumită dogmă.
(„dogmă” - adevăr absolut ce nu poate fi pus sub semnul întrebării)

Ești liber să pui sub semnul întrebării teoria evoluției sau să încerci să demonstrezi că este greșită/nu are sens/etc, sunt sigur că ai să câștigi un Nobel dacă reușești.
Dar nu ai să reușești pentru că în știință când ceva este o „teorie” înseamnă că sunt dovezi empirice și că acel lucru este demonstrat deja.
Reply With Quote
Vechi 15.06.2012, 15:34:42
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alin.D.Zaharia Vezi mesajul
Având în vedere că nu există nici o dovadă că un individ pe nume Iisus a mers pe apă nu văd de ce ar fi considerat altceva decât un mit.
Exista Scriptura. A crede nu inseamna a te increde numai in dovezi logice. Aici sta maretia credintei - sa te increzi in cuvintele lui Hristos, chiar daca de multe ori invatatura Lui pare a fi absurda, precum cererea de a te ruga pentru cei ce ti-au facut rau.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lumea copiilor anna21 Generalitati 312 01.03.2012 22:12:28
Imbracamintea monahala si tunderea parului Marius22 Calugarul 13 26.01.2012 15:34:42
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) mirela1990 Umanitare 0 11.12.2010 23:27:05
imbracamintea la calugari gheorghie Generalitati 12 09.09.2010 14:30:20