![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau ca Romania este formata din oameni demni, crestini exemplu, etc? ![]() De fapt plecatul din tara sau ramasul in tara nu au nicio legatura cu cat suntem de crestini, ci cu planul lui Dumnezeu pentru fiecare personal. Pe unii Dumnezeu ii cheama in strainatate, pe altiii ii vrea in tara. Iar Dumnezeu are dreptul sa isi diversifice planurile, chiar daca noi nu putem gandi decat intr-o singura directie. Iar cei care ne acuza ca am plecat dupa bani (desi oamenii pot pleca si din alte motive) as vrea sa ii vad cum ar reactiona ei in fata unei oferte de munca in strainatate, cinstita si platita dupa merit. Am aflat de la un parinte bun ca patriotismul este o calitate, insa nationalismul este un pacat. Pana la urma de unde invatatura asta cu "Nu plecam din tara ca Dumnezeu e roman!"?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Hi, hi, hi, hi!
|
|
|||
|
|||
![]()
Asa motiveaza, mai ales penticostalii, decizia lor de a emigra intr-o tara bogata material, spun ca Domnu' i-a chemat acolo, in realitate decizia a fost una data de dorinta de innavutire si de parvenire !
Realitatea este ca acesti penticostali "emigranti", nu au niciun fel de calauzire de la Duhul Sfant, singurul lucru ce-i calauzeste este dorinta de a face multi bani si ei se folosesc ba chiar de aia intra in acest cult ! pentru a emigra mai usor, pentru a pleca din tara lor natala ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai putin sunt cei ignoranti. |
|
|||
|
|||
![]()
Până la urmă cine suntem noi să ne dăm cu părerea/ să judecăm dacă e greșit să pleci din țară? Fiecare dintre noi își trăiește viața sa, așa cum poate și consideră că e mai bine...
|
|
||||
|
||||
![]()
Sunt curios dacă cei care sunt împotriva plecării în străinătate și o privesc ca pe o ruptură de ortodoxie și-ar menține părerea dacă vreun copil sau un nepot de-al lor ar lua decizia aceasta. Sau poate cei care-și dau cu părerea încă nu au copii.
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu sunt de 4 ani in Italia impreuna cu sotul si fiul nostru,am venit pentru a avea un trai decent,de aici i-mi pot ajuta familia,daca as fi ramas in tara,nu aveam nici noi nici ei.Pot spune ca aici i-mi doresc sa merg cat mai des la biserica ortodoxa care este foarte departe cam 80 km.Iar cand venim in vacanta ma bucur ca un copil mic cand merg la bisericuta noastra de cartier.Nimeni nu pleaca din tara de prea mult bine.DOAMNE AJUTA!
|
||||
|
||||
![]()
Niciodata oaia nu va ajunge pastor. Nu suntem in masura sa spunem cum vede Dumnezeu aceste plecari. Nu spune nicaieri in Scriptura ca este important sa traiesti si sa mori in locul in care te-ai nascut. Insa se vorbeste ca vom primi fericirea sau suferinta dupa starea in care ne aflam. Si nu cred ca doar in anumite locuri dobandim starea care aduce fericirea vesnica.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu sunt ei interesati de povesti pozitive,de genul asta...ei vor sa incrimineze,sa arate cu degetul,sa condamne,sa ameninte,sa caute cu lupa o alta categorie de oameni care poate fi pusa la zid,samd... Nu exista nimic moralizator sau constructiv in acest thread(nu ar fi primul pe acest forum),ci doar ciuda ca strugurii sunt acrii. Dar aceasta ciuda este anihilata repede de sentimentul relaxant al razbunarii ca "nu se afla mantuire lor",adica emigrantilor!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mi se pare rezonabil ce ati scris, insa pacatul este in dreptul celor care spun ca au emigrat, parasindu-si tara natala ca asa a vrut Dumnezeu (mare blasfemie ! cine ia propria dorinta de a face bani drept voia Domnului) si daca te duci sa vezi ce au realizat dupa cativa ani, nu vezi decat case frumoase, masini, lux si distractii ! Nu aude nimeni din Romania de "marea lucrare" la care a fost chemat X in strainatate! decat doar ca-i merge bine si a strans multi euro! Sa le fie rusine unor astfel de ipocriti! Judecata lor va fi foarte aspra! Macar de-ar spune: "fratilor, plec ca asa am considerat eu, nu sa vina cu texte "e voia Domnului, m-a chemat Domnul etc". Cum se face ca toti penticostalii astia sunt "chemati de Domnul" in tari occidentare bogate gen Franta, Marea Britanie etc. ?!! ca n-am auzit de niciunul sa fie chemat in pustiul Saharei sa predice acelor triburi sau in bazinul Amazonului! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Un an de la plecarea la cele vesnice a Mitropolitului Bartolomeu + | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 31.01.2013 20:52:23 |
Sofian Boghiu - 8 ani de la plecarea la Domnul | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 13.09.2010 21:36:45 |
Rugaminte pentru cei din strainatate | Va_iubesc | Umanitare | 9 | 07.01.2010 02:03:50 |
Munca in strainatate | Anca-Miha | Stiri, actualitati, anunturi | 18 | 17.04.2009 06:59:49 |
adresat celor din strainatate | C-tin | Biserica Ortodoxa Romana | 71 | 13.07.2008 00:33:31 |
|