Ce să zic, menirea Bisericii este să ne ajute/învețe să ne mântuim, să ascultăm poruncile lui Dumnezeu... Toate astea se aplică însă în contextul vieții noastre de zi cu zi, nu le putem abstractiza. Desigur, trebuie să luptăm împotriva patimilor și mergem la biserică pentru a avea acces la Sfintele Taine, dar de multe ori avem nevoie de un sfat pentru luarea unei decizii mai importante și îl putem primi de la părintele duhovnic. Un sfat pentru un caz care nu are, la prima vedere, legătură cu mântuirea, dar cine știe... De exemplu schimbarea serviciului, plecarea într-o altă țară, schimbarea locuinței, alegerea unei școli etc. Evident, depinde de fiecare din noi cât este de "hotărât" în viață sau de cât de mult prețuiește binecuvântarea unui duhovnic la începutul unei acțiuni. Mulți pot spune că nu are de unde să știe preotul abilitățile noastre profesionale, sau clasificarea școlilor șamd. Totuși eu cred în răspunsul pe care îl primesc la asemenea întrebări, ceea ce îmi este foarte folositor.
Iar acțiunile caritabile organizate de biserică nu văd de ce ar fi, în sine, neplăcute în fața lui Dumnezeu?!
|