Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.06.2012, 20:39:38
Magda M. Magda M. is offline
Member

Data înregistrării: 25.06.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Da , Magda ai dreptate , mare dreptate , dar eu m-am referit la Biserica in ansamblul ei , nu la cele demne de lauda si drept de urmat , atat de rar intalnite de la un timp incoace !
Cu o floare , doua . . . primavara pare atat de indepartata !
E adevarat...dar aceste "flori" sunt firave si noi le putem ocroti...fiecare din putinul lui...adunat...poate reusim sa schimbam ceva in bine. Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 29.06.2012, 21:01:58
Magda M. Magda M. is offline
Member

Data înregistrării: 25.06.2011
Implicit

In alta ordine de idei, sa ma ierte Dumnezeu, dar atata timp cat am ajuns piata de desfacere a marfurilor expirate din Vest si copiii si tinerii mor de cancer din aceasta cauza iar oficialii nu au nici o opinie, cred ca parerea de bunsimt a unui preot (candva, de acestia asculta poporul...si ce bine era) este binevenita. Ma refer la acei preoti care au dovedit ca viata lor nu are pret, comparativ cu cea a semenilor lor. Sau, cu alte cuvinte, la acei preoti in care traieste Hristos.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2012, 21:06:16
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Cred ca undeva vrajmasul incearca sa-si bage adanc codita. De unde-ati scos-o, fratilor, cu Parintele Iustin Parvu? Mi-e greu sa spun dar daca trage omul un "partz", unii sunt tentati sa spuna ca a declansat o bomba atomica. Serios acum, nu mai faceti speculatii fara sens. Nu e ziditor si nici nu se cade pentru un ortodox.

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Consider ca este cazul sa imi spun deschis parerea:
Frate Ioane, dintotdeauna am considerat ca tare bine le mai zici cateodata si n-as vrea sa-ti fie sminteala vorbele mele, dar cred ca uneori inversunarea ta nu face casa buna cu conditia ta de "bun-crestin". Iarta-ma frate. Nu vreau sa fiu eu "Gigi-contra", dar in ciuda faptului ca in mare parte a celor spuse ai dreptate, te asigur ca si diavolul are dreptate in rationamentul sau, INTOTDEAUNA. Asta nu inseamna, insa ca e si CORECT.

Citat:
...(iar acum marturisesc ca traiesc un sentiment de scarba)
Pai cum, frate, scarba? De ce nu, mila? Unde e trairea duhovniceasca pe care Mantuitorul ne-o cere? Cu ce ne ajuta pe noi, "scarba" sau "dispretul" fata de cel ratacit, chiar cazut adanc in pacat? Vorbesti de unii preoti si de compromisurile lor, dar din atitudinea ta, eu am inteles clar un lucru: NICIODATA nu te rogi pentru ei, si deci nu esti cu nimic mai presus, in ciuda faptului ca esti incredintat ca tu nu faci pacatele lor. Ei, pacatosi asa, se roaga pentru noi toti, pentru tara aceasta si neamul cel plecat la cele vesnice, iar rugaciunea lor, intr-un fel sau altul, ESTE PRIMITA; cel putin asa am fost invatati de Sfintii Parinti. Ca aduc sminteala si duc la ratacire pe multi, aceste biete suflete trebuiesc planse cu amar fiindca nu le va fi deloc usor. Sa ne inchipuim ca Dumnezeu isi face mila de noi si ne da un coltisor de rai, iar de acolo vom vedea aceste suflete in iad, chinuindu-se groaznic. Oare vom mai nutri acelasi sentiment de sila, scarba, dispret? Mie mi se pare ca in toata aceasta ecuatie, lipseste ce e mai important: Dragostea lui Dumnezeu.
Iarta-ma, frate Ioane. Iti urmaresc mesajele cu mult interes si de mult am sesizat o schimbare care nu prea mai face loc in sufletul tau, smereniei pe care-am descoperit-o la tine la inceput. Daca ne-am vedea cu ochii cu care Dumnezeu ne vede, ne-am rusina de noi mai mult decat ni se pare acum ca avem dreptul sa ne rusinam de fratii nostri. Sa nu dea Dumnezeu sa se scarbeasca de tara noastra atat de bolnava de toate pacatele lumii, ca va fi vai-si-amar de capul nostru. Cand va lovi, vor cadea necazurile pe toti, nu numai pe unii. Sa ne rugam pentru cei cazuti, dragul meu frate intru Hristos.
Asa sa ne ajute, Dumnezeu!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 29.06.2012, 21:39:53
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Eu sant de acord cu ioan cezar si chiar mi-a prins bine dojana lui.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2012, 22:06:51
Tomita Tomita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2012
Implicit

Poate ca va surprinde dar eu ma bucur aproape in fiecare zi ca am intrat in Uniunea Europeana.
Pentru ca: - de frica infringement-ului mai misca ceva lucrurile la noi in tara si
-ca iau hotarari statele membre si pentru Roamania si isi apara interesele cand Romania nici nu stie bine despre ce e vorba (ma refer la nivel de “experti” in administratie).
Peste cativa ani nu stiu ce va mai fi. Stiu ca armonizarea asta legislativa va deveni din ce in ce mai rigida dar asa a lasat Dumnezeu lucrurile.
Referitor la topicul ales..stiu ca se fac presiuni din partea companiilor/supermarketurilor/industriei specifice pentru o alimentatie relativ nesanatoasa, ca sa ma exprim frumos. Asta nu se intampla numai la nivel UE...se intampla peste tot: in Romania, SUA, orice tara...
Reply With Quote
Vechi 29.06.2012, 23:04:19
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
...
NU, NU, NU - de mii si mii de ori NU!!!!!!!!!!
Menirea Bisericii nu a fost, nu este si nu poate fi alta decat lucrarea mantuirii prin Sfintele Taine, prin comuniunea Liturgica.
Toate celelalte sunt cadere si sunt sigur ca miros urat inaintea lui Dumnezeu.
...

Domnul sa ne miluiasca! AMIN+
NU, NU, NU!!! Nu numai prin Sfintele Taine, nu numai prin comuniunea Liturgică, ci prin orice ține de viața asta terestră!

De ce să fie despărțită viața de credință de viața de toate zilele? De-acolo vin căderile.
Nu există mântuire separată pentru suflet sau trup.

Citat:
În prealabil postat de Tomita Vezi mesajul
Poate ca va surprinde dar eu ma bucur aproape in fiecare zi ca am intrat in Uniunea Europeana...
Iartă-o, Doamne, că nu știe ce spune!

N-ai observat că infringementul ăsta nu face nimic? E ca un cartonaș galben, dar cartonaș roșu nu există.
Ei au nevoie de această piață de desfacere, singurul șantaj posibil este marja de fonduri nerambursabile care se pot diminua.
Deși taxa de înmatriculare a autovehiculelor a fost declarată ilegală de CE statul român nu a scos-o, ci doar a reformulat-o și tot ilegal se percepe în continuare.

Last edited by Demetrius; 29.06.2012 at 23:27:30.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2012, 23:20:02
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Nu există mântuire separată pentru suflet sau trup.
Aici e putin de discutat , dar nu acum . . . !
Vechi 30.06.2012, 02:09:09
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Cred ca undeva vrajmasul incearca sa-si bage adanc codita. De unde-ati scos-o, fratilor, cu Parintele Iustin Parvu? Mi-e greu sa spun dar daca trage omul un "partz", unii sunt tentati sa spuna ca a declansat o bomba atomica. Serios acum, nu mai faceti speculatii fara sens. Nu e ziditor si nici nu se cade pentru un ortodox.

Frate Ioane, dintotdeauna am considerat ca tare bine le mai zici cateodata si n-as vrea sa-ti fie sminteala vorbele mele, dar cred ca uneori inversunarea ta nu face casa buna cu conditia ta de "bun-crestin". Iarta-ma frate. Nu vreau sa fiu eu "Gigi-contra", dar in ciuda faptului ca in mare parte a celor spuse ai dreptate, te asigur ca si diavolul are dreptate in rationamentul sau, INTOTDEAUNA. Asta nu inseamna, insa ca e si CORECT.

Pai cum, frate, scarba? De ce nu, mila? Unde e trairea duhovniceasca pe care Mantuitorul ne-o cere? Cu ce ne ajuta pe noi, "scarba" sau "dispretul" fata de cel ratacit, chiar cazut adanc in pacat? Vorbesti de unii preoti si de compromisurile lor, dar din atitudinea ta, eu am inteles clar un lucru: NICIODATA nu te rogi pentru ei, si deci nu esti cu nimic mai presus, in ciuda faptului ca esti incredintat ca tu nu faci pacatele lor. Ei, pacatosi asa, se roaga pentru noi toti, pentru tara aceasta si neamul cel plecat la cele vesnice, iar rugaciunea lor, intr-un fel sau altul, ESTE PRIMITA; cel putin asa am fost invatati de Sfintii Parinti. Ca aduc sminteala si duc la ratacire pe multi, aceste biete suflete trebuiesc planse cu amar fiindca nu le va fi deloc usor. Sa ne inchipuim ca Dumnezeu isi face mila de noi si ne da un coltisor de rai, iar de acolo vom vedea aceste suflete in iad, chinuindu-se groaznic. Oare vom mai nutri acelasi sentiment de sila, scarba, dispret? Mie mi se pare ca in toata aceasta ecuatie, lipseste ce e mai important: Dragostea lui Dumnezeu.
Iarta-ma, frate Ioane. Iti urmaresc mesajele cu mult interes si de mult am sesizat o schimbare care nu prea mai face loc in sufletul tau, smereniei pe care-am descoperit-o la tine la inceput. Daca ne-am vedea cu ochii cu care Dumnezeu ne vede, ne-am rusina de noi mai mult decat ni se pare acum ca avem dreptul sa ne rusinam de fratii nostri. Sa nu dea Dumnezeu sa se scarbeasca de tara noastra atat de bolnava de toate pacatele lumii, ca va fi vai-si-amar de capul nostru. Cand va lovi, vor cadea necazurile pe toti, nu numai pe unii. Sa ne rugam pentru cei cazuti, dragul meu frate intru Hristos.
Asa sa ne ajute, Dumnezeu!
Moshule, bun cuvant ai pus pentru sarmanul meu suflet. Ai plusat ca un gamer la treaba cu rugaciunea pentru sfintitii slujitori, ce-i drept...:) Sa zicem ca deocamdata nu sunt la cea mai mare inaltime, ok! Dar pe niste coclauri, ceva, tot mai umblu, sontac...:)
Nu stiu cat de folositor e, pana in sfarsit, cuvantul fratelui Cristian, insa iti multumesc Cristi pentru ca ai fost nobil si ai luat apararea unui sarman incoltit de ale lui insusi, precum si de ale altora... Iti multumesc, prietene, pentru bunavointa careia nu stiu de ii pot fi pe masura!
Multumesc si voua celor care ati combatut pozitia mea. Nu doream sa imi aduceti laude si flori. Avem un dialog! Chit ca e usor tensionat, dar este, slava Domnului, un schimb sincer de opinii si de sentimente. Deocamdata eu zic: bun lucru. Voia Domnului mai departe, mereu.

Acum, haideti sa trecem putintel la treaba. Haideti sa ne reamintim o parte din fundamentele credintei noastre.
1) Matei 4, 17: "De atunci a inceput Iisus sa propovaduiasca si sa spuna: Pocaiti-va, caci s-a apropiat Imparatia cerurilor."
2) Matei 5, 19: "Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, si va invata asa pe oameni, foarte mic se va chema in Imparatia cerurilor; iar cel ce va face si va invata, acesta mare se va chema in Imparatia cerurilor."
3) Matei 5, 39: "Eu insa va spun voua: Nu va impotriviti celui rau; iar cui te loveste peste obrazul drept, intoarce-l si pe celalalt."
4) Matei 6, 19: "Nu va adunati comori pe pamant, unde molia si rugina le strica si unde furii le sapa si le fura..." ....... "Caci unde este comoara ta, acolo va fi si inima ta."
5) Matei 6,33: Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui, si toate acestea se vor adauga voua."
6) Matei 7, 27: "Si a cazut ploaia si au venit raurile mari si au suflat vanturile si au izbit in casa aceea, si a cazut. Si caderea ei a fost mare."

Ca ii invata pe ei ca Unul Care are putere, iar nu cum ii invatau carturarii lor.

Acum mie imi este foarte frica.
Am impresia ca ar trebui sa transcriu intreaga Evanghelie pentru a urla, sprijinindu-ma in Cuvant: suntem in inselare!

Voi nu pricepeti fetelor ca menirea preotului nu este lumeasca?
De ce va tineti, evreilor, in cerbicie inca si acum??????????? Hristos nu e imparatul veacului acestuia, nu scade biruri, nu da bani si papica la bobor, nu salveaza leul de inflatie, nici Grecia de UE. Nici concedii moca nu da, nici comisioane, nici hepatobiliare, nici pampoane, nici guma de mestecat, nici inghetate pe bat, nici marijuana, nici altele asemenea, NU! Nici macar succesul la operatii pe cord! Si nici malformatiile congenitale nu le vindeca. Pur si simplu Domnul nu e trebalaul vostru / nostru de serviciu! NU, NU, NU!
Hristos nu S-a pogorat, nu S-a intrupat, nu a patimit, nu S-a rastignit, nu a coborat in mormanturi ca sa invie dreptii in Imparatie, nu a inviat, nu S-a inaltat la Ceruri si nu sade la dreapta Tatalui CA SA TINA POPII DISCURSURI HORTICOLE, CULTURALE SI POLITICE!!!

Ci numai si numai ca prin sfintitii preoti, noi pacatosii, in Sfanta Biserica sa fim sloboziti din ghiarele mortii demonice. Ceea ce este, deja, o preaminunata Fericire.
Nu este oare de ajuns pentru lacomiile noastre?
Ba sa fie! AMIN+
Reply With Quote
Vechi 30.06.2012, 02:18:52
ioan cezar
Guest

Implicit

[quote=Demetrius;455280]... ci prin orice ține de viața asta terestră!

Fii bun, Demetrius, si detaliaza, te rog! Ca imi sta mintea-n loc cand recitesc ce-ai scris. Slobozeste-ma frate, de crampele tamplei!

Daca inteleg bine, acuma ca incerc sa ma vindec singur, sa cred ca Biserica ne ajuta in efortul nostru mantuitor prin orice miscare de viata naturala de pe Terra? Pui semnul eficientei si al harului intre glasul preotului la Liturghie si ragetul boului carpatin? Demetrius, treci pe la mine sa bem o cafea tare. Poate ne vom da impreuna, dupa zat, cu capul de toti peretii. Zau asa, cugete liber!
Reply With Quote
Vechi 30.06.2012, 02:23:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Magda M. Vezi mesajul
Si pentru ca a venit vorba, si pentru ca putini cunosc...tocmai pentru ca nu a fost facut pentru ochii lumii, parintele Iustin (adica prin puterea rugaciunii dansului )a ridicat in Poiana Teiului de la poalele muntilor Ceahlau doua manastiri si doua asezaminte pentru copiii si batranii saraci sau bolnavi...unul dintre ele este amenajat si ca spital si acolo slujesc doar maicute.Cuvintele nu prea pot descrie ce se intampla.Pot spune doar, ca de cate ori merg acolo, realizez ca cea mai mare putere e dragostea si ca izvorul ei este credinta ortodoxa... Imi dau seama cat de departe sunt eu de ea si cat de mult s-a departat lumea noastra artificiala de lucrurile simple si adevarate.
Sa avem iertare, dar nu cred ca e meritul exclusiv al dumnealui.
E meritul celor care au dat bani pentru Sf. Biserica, e meritul celor care slujesc acolo zi de zi, trup si suflet, pentru Hristos.

Manastirea nu e partid politic unde te calugaresti sau muncesti sau dai pentru cutare staret, sau daca vrei musai sa-l vezi ca partid, apai sefu' e Hristos, restul sunt slugile.

Dar ce sa-i faci, memoria asta a noastra proasta, o ia razna cateodata si uitam cine e sefu' cel adevarat si ca suntem totusi ortodocsi si nu catolici sa avem Papa (sau papi) infailibili..
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42