![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
a spus Hristos sau vreun apostol ca fiecare crestin sa dea zeciuiala din ceea ce castiga Bisericii? Daca da, atunci te rog sa-mi dai versetul biblic
|
|
|||
|
|||
![]()
Dacă-ți dau nu o să fi mulțumit, ci o să vrei versete care zic că zecimea trebuie pusă în plic. Și așa mai departe. Pentru tine nu e suficient că Hristos cere în egală măsură dreptate, milă, credință, zecime (Mat.23,23). Întotdeauna vei contesta cuvintele Mântuitorului acolo unde se bat cap în cap cu prejudecata și dogma ortodoxă. Nici nu mă miră... evreii au făcut lucruri mai grave decât tine: L-au pus pe cruce pe Hristos! Din aceleași considerente...
|
|
||||
|
||||
![]()
Hai că bati campii:
' Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici! Că dați zeciuială din izmă, din mărar și din chimen, dar ați lăsat părțile mai grele ale Legii: judecata, mila și credința; pe acestea trebuia să le faceți și pe acelea să nu le lăsați.'
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Eu 's-ar putea' să am. Tu o ai sigur. Uită-te la ce ai spus tu și ce am citat eu.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
v-am mai explicat, dar nu ati inteles, acele cuvinte adresate de Mantuitor acelor farisei erau in contextul in care fariseii, evrei sub Lege, datori sa dea zeciuiala, nu o faceau in mod corespunzator; pe de alta parte, nu avem nicio dovada biblica ca sub legea lui Hristos, in cadrul bisericii Crestine, exista aceasta obligatie a zeciuielii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2 Corinteni 9:7 Să dea fiecare așa cum socotește el cu inima, nu cu părere de rău sau de silă, căci Dumnezeu îl iubește pe cel ce dă cu voie bună. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Vai de voi, cărturari și farisei fățarnici! Pentru că voi dați zeciuială din izmă, din mărar și din chimen și lăsați nefăcute cele mai însemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila și credincioșia; pe acestea trebuia să le faceți, și pe acelea să nu le lăsați nefăcute" (Biblia Cornilescu) Unde spune aici sau ne indeamna Hristos sa dam zeciuiala? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"pe acestea trebuia să le faceți" ori aici: "pe acelea să nu le lăsați nefăcute". În ce "altă Evanghelie" ai citit tu ca Hristos să interzică zecimea? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|