![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Frate, fetele acelea despre care vorbeam, aveau prieteni, intelegi? (Faptul ca si eu aveam la cateva sute de km, poate conteaza mai putin). Si nu ieseam sa facem lucruri urate, ci sa "nu fim singuri" si sa avem fiecare dintre noi un partener cu care sa poti discuta. Atat. Nici macar de un pupic nu era vorba, cel putin in cazurile amintite. Pentru ce sa-mi para rau de acele fapte?
|
|||
|
|||
![]()
Căștile din urechi și țigara care sfârâie pe buze - semn al unei singurătăți dezolante
Am trecut Doamne pe stradă, și am văzut mulți tineri: Unii erau plini de voință, dar slăbiți de duhul lumii acesteia, unii păreau speriați, unii păreau triști și deprimați în ciuda zâmbetului fals care le brazda chipul. De ce Doamne oamenii se învoiesc cu o bucurie mincinoasă când Te au pe Tine bucuria și lumina lumii întregi!? O de am ști cu adevărat fiecare de ce anume ne lipsim când nu Te cinstim cum se cuvine!! Doamne...până mai ieri îi judecăm pentru singurătatea lor în care trăiau fără Tine, până ce eu am simțit pe propria piele o singurătate aproape sinonimă cu deznădejdea! Eu de acum nu mai arunc piatră în ei....Nu mai pot să fac asta! Le-am trăit drama la cel mai înalt nivel! E chinuitor...! Tinerii aceștia au căștile ca să nu mai audă minciunile noastre. S-au săturat să audă că sunt iubiți când văd atâta ură și atâția oameni care îi urăsc și îi resping! S-au săturat de atâtea false idealuri cu care îi îndoapă societatea modernă! S-au răzvrătit în interior, dar nu au putere să strige Doamne....au rămas paralizați și traumatizați. Țigara și căștile povestesc toată drama lor, e drama epocii noastre Doamne, care transpare dincolo de patimile lor: singurătatea dezolantă. Acestor oameni li se spulberă visele, idealurile, pentru că nu înțeleg ce sunt acelea și cum trebuie ele îndeplinite. Ajung imediat la neîncredere, iar un mod de a se păcăli că sunt puternici se vede în tendința lor de a fuma. Doamne am văzut și am simțit: unii fumau ca să se simtă apreciați, unii ca să își astupe vocile interioare care nu polarizează cu faptele lor, unii ca să fie acceptați, alții ca să.......nu se mai simtă singuri....Toți, Doamne, dar toți erau chinuiți de singurătate și întuneric....Cine să le aducă Lumina Doamne? Nouă creștinilor ni s-a făcut frică de limbajul lor, de purtarea lor, dar într-o zi Doamne mi-ai arătat cum trebuie să te mărturisesc și cum să le fiu aproape chiar dacă eram agresat. Treceam printr-o zonă mai întunecată și cineva dintr-un grup a început să se repeadă la mine: Aveam o carte în mână, dar mi-a zburat în altă parte . Nu mi-a fost teamă, dar inima mea bătea puternic. Acesta m-a înjurat și m-a împins, dându-mi și un pumn în cap, și totuși fie spre slava lui Dumnezeu toate! Eu sunt conștient că acel pumn a venit pentru altceva, și că nu acela mă prigonea, ci diavolul. La un moment dat mi-am dat seama când mi s-a spus prin gura lui: Ce ții în mână? Biblia nu? Dacă mai vii prin zona asta te omor ai înțeles? (nu țineam biblia, era o altă carte) Și mi-a arătat Dumnezeu în acel moment când am început să îmi fac semnul crucii, că trebuie să nu fug și să rabd toate acele cuvinte, deși mania acelui om era venită asupra mea din cu totul alte motive. Am reușit să plec, încet încet, fără să vină după mine. Dar undeva pe o altă strada îl văd venind din spate. O parte din prieteni (?) m-au lăsat, alții au rămas lângă mine până la capăt. Și a început iarăși să îmi zică cuvinte grele rușinoase, și poliția nu era decât la câțiva pași....de noi și nu a făcut nimic. L-am privit cu milă, nu merită să mă apăr, simțeam ca o face Hristos...și i-am cerut iertare dacă i-am greșit cu ceva. După câteva minute a încetat totul....Slavă lui Dumnezeu!! A fost o bucurie că s-a terminat ....dar am înțeles că nu m-a prigonit acest om, ci altcineva....dar pe lângă acest lucru, am simțit că numai singurătatea i-a dat o astfel de "putere" asupra mea. Am dat atenție (cel puțin cu ochii trupești) tuturor cuvintelor lui, cuvinte de batjocură, cuvinte de hulă și cuvinte înspăimântător de defăimătoare la adresa lui Dumnezeu. Dumnezeu să îl binecuvânteze și îi mulțumesc, m-a ajutat foarte mult prin atitudinea lui să îl înțeleg puțin mai mult pe Dumnezeu. Singurătatea, dragii mei creștini frați intru Domnul, este o boală grea....ea se revărsa prin această violentă dusă la extrem; E important să îL facem cunoscut pe Dumnezeu în viața lor, dar ca să facem asta, nu trebuie să mai fugim de ei.....ci dacă nu putem să îi iubim, măcar să îl facem cunoscut pe Dumnezeu....nu e puțin lucru, într-o zi se vor trezi și vor renunța la țigări și la căștile în care frenetic se aude în ele: Sunt singur, Sunt singur, Sunt singur.......și totuși SINGUR!! Cine mă aude? CINE MĂ VEDE!? Sunt singur...... PS: Binecuvântați pe acești tineri, în ei se ascunde Hristos... nedescoperit de sufletul lor... dar plin de Lumină! (Adrian) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
adimirea
Poate ceea ce numesti tu 'baiat rau' de fapt ascunde si niste calitati ,care tu,neintelegandu-le ,le numesti imediat ca :curvie,duritate etc Toti suntem pacatosi ,si baietii rai si baietii buni,caci fie si daca am gresit numai cu gandul,tot curvari ne numim. De fapt nu trebuie sa vinam pacatele celorlalti,sa ii judecam,ci sa vedem mai degraba calitatile lor . Un barbat hotarit ,care face totul pentru prietenii sai,care nu isi permite sa greseasca,care nu are mila de sine ,care are o religie a respectului ,pentru ca la randul lui doreste sa fie respectat. Iata ce anume au acesti oameni,care ,poate,cei mai scoliti nu le au. Nu ii idealizez pe acestia ,nu ii minimizez pe ceilalti. Vreau sa zic doar ca nu trebuie sa judecam pe nimeni .Ci mai degraba fiecare sa dea cinste si intaietate celuilalt ,si sa se gandeasca ca tot ce i se pare rau la celalalt ,de fapt sunt doar urme ale patimii proprii |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si sa imi fie iertat dar mi se pare ca bati grav campii cand spui ca un "baiat rau" are "o religie a respectului", suna penibil. In primul rand, vorbim in 99% din cazuri despre "rau", adica despre unul care se preface dur, dar de fapt, nu poti pune niciodata baza pe el, e fricos, las, si ajunge sa loveasca o femeie, ceea ce repet, plaseaza un om chiar sub limita inferioara a multor animale. Majoritatea asa zisilor "baieti rai" care prostesc femei cu inteligenta unei gaste, daca ar fi un razboi sau un conflict serios, ar fi primii care ar trada, primii care ar fugi, primii care s-ar panica, etc. Am mai spus-o aici si o mai spun: Barbatia NU are nimic, dar nimic, absolut nimic de-a face cu rautatea. NIMIC. Nu e nimic romantic, frumos, de apreciat, de idealizat in a fi pacatos, betiv, curvar, etc. Si urasc cu patima si voi ura cat voi trai curvia, porcii, curvele, pacatul, necinstea, si asa mai departe. Si in fond ce ne tot "prostim" aici cu polemicile? Hristos este baiat rau sau nu? Ia zi. Modelul vietii unui crestin, Dumnezeu-Omul, are ceva de-a face cu atitudinea de "bad boy"? Abia acum cred ca am pus punctul pe i, si nu mai ai cum sa ma contrazici simultan cu a te numi crestin, oricine ai fi, care citesti randurile astea. Intelegi oare ca "baiatul rau" ar spune despre Hristos ca a fost un "fraier" care a murit ca prostul pe cruce? Numai asta ar trebui sa-ti dea de gandit. Dumnezeu-fraier, badjocorit de baieti rai. Last edited by adimirea; 06.07.2012 at 01:07:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1) sa explic de ce multe fete sunt atrase de astfel de baieti.Astea nu inseamna ca neaparat fetele alea sunt pierdute ,ci ca poate ne grabim sa ii judecam si pe fete ca fiind superficiale si pe baietii respectivi ca fiind rai. Dar nu ma refeream la cazuri extreme,de masochism,cand cuiva ii place sa fie batuta. Ci la cazuri mai frecvente ,cand noi zicem :cum de s-a uitat la 'smecheru ' ala? 2) In continuare sustin ca nu e bine sa judecam,nici chiar pe cei care gresesc grav. Sa condamnam pacatul sub orice forma,da,caci pacatul distruge sufletele Dar sa nu condamnam oamenii Iisus condamna desfraul,pina si cel facut cu gandul. Dar cand e pus sa arunce piatra in femeia adultera nu o face,tocmai pt ca ceilalti o iertasera. Deci judecata sa o pastram pentru pacatele noastre ,si pentru a judeca raul in sine. Dar sa nu o folosim pentru a judeca pe ceilalti. Da ,condamnam mania,violenta, adulterul. Dar sa nu ne apucam noi sa hotarim cine e asa si cine nu. Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Am avut si eu parte in viata mea de rautate. Imi spuneam ca raul nu trebuie sa ramana nepedespit si raspundeam raului cu rau. Am mai crescut si vad altfel lucrurile. Raul pe care il intalnesc mie dat spre crestere spirituala. Nu spun ca ori de cate ori il intalnesc raspund cu bunatate, dar cel putin nu mai caut sa raspund ca in trecut.
E adevarat ca pari un prost ca nu raspunzi cu aceeasi moneda, dar nu asa ia raul sfarsit, ci prin lucrarea lui Dumnezeu. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|