![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Mai mare decat in BC unde un om stabileste ce e pacat si toti il urmeaza. In ortodoxie daca un preot are probleme (ca altfel nu se poatea spune despre cineva care da dezlegare la savarsirea de pacate) acest lucru nu "murdareste" toate ortodoxia. In schimb daca unul care"vinde excesul de fapte bune" (cum s-o fi ajuns la conclujia ca cineva poate face fapte bune in exces nu stiu) da o sentinta si spune ca un anume pacat nu e pacat (pentru ca asa a visat el sau are o sursa "confidentiala") asta cam compromite intrega institutie pentru ca in invatatura ei omul ala e infailibil. Am auzit ca mai nou papa a scos o lista noua cu pacate. Ce s-a intamplat totusi pana acum? Nu au fost pacate pentru ca nu a spus "Sfantul Parinte"?
|
||||
|
||||
![]()
Si eu am ajuns la concluzia ca este periculos sa dai sfaturi cuiva,in plus de asta cand formulezi un sfat pt cineva tinzi sa-i dai o nuantare idealista,ipotetica si nu neaparat legat de experienta ta sau de greselile pe care le-ai facut.Cand cineva se pare ca greseste,ne amintim ca si noi am gresit si atunci ne aruncam in spatele"pacatosului"cu o agresivitate sora cu moartea.Nu vorbesc neaparat de altii,probabil ca si eu am facut-o la randul meu.
In orice caz,fiindca se vorbea despre prostituate,eu incerc mai intai un sentiment de mila si ingrijorare pt ele,decat unul de sila si ostilitate. Faptul ca in momentul de fata,noi suntem in alte pozitii decat altii care nu au fost atat de norocosi ca noi,nu ne da dreptul sa ne consideram mai buni;sunt situatii pt care noi nu am avut nici un merit(unii se nasc in familii care dovedesc un profund simt religios,in schimb ce alti amarati au parte de o educatie salbatica,animaliera a vietii). In fine,revenind la subiectul intrebarii cred ca Dumnezeu ne poate ajuta la modul efectiv sa parasim viata in pacat sau modurile viciate de a obtine painea cea de toate zilele. Am trecut printr-un caz concret si deoarece aveam constiinta incarcata in fiecare noapte ca as conlucra la pacat impreuna cu colegele mele de serviciu,ma rugam disperata ori de cate ori aveam ocazia,sa-mi dea Dumnezeu sansa unui serviciu linistit,in care sa nu fiu implicata la nivel moral,iar miracolul s-a intamplat. Probabil ca daca ne consolam cu realitatea nu prea onorabila a situatiilor nu vom obtine iesire, in schimb daca cerem ajutorul sa parasim acel decor imoral,am toata increderea ca vom fi ajutati!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 04.07.2012 at 23:09:46. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Locul copilariei | dorinastoica14 | Generalitati | 159 | 04.07.2011 01:47:33 |
Locul nasterii Maicii Domnului | NECTARIE | Biserica Ortodoxa Romana | 2 | 20.01.2011 01:05:02 |
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? | sophia | Mari Duhovnici si predicile lor | 5 | 09.01.2010 23:13:44 |
Articol - Sa moara un Rege in locul meu | Ioan_Ciobota | Generalitati | 1 | 30.10.2008 16:28:21 |
locul de veci | Dia20_diana | Eutanasia | 4 | 14.02.2008 21:40:40 |
|