Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.07.2012, 18:27:38
Kronos's Avatar
Kronos Kronos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.06.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
si sincer nu as da nici un euro pe nici un soft).
E trist că gândești așa. Crearea unui soft presupune un volum de muncă mare și, numai în cazul în care autorul decide să-l pună la dispoziția publicului cu licență freeware, eu cred că munca trebuie răsplătită. De ce nu te apuci să faci site-uri gratuite pentru toată lumea?
Reply With Quote
Vechi 05.07.2012, 18:33:47
kikyo_ea's Avatar
kikyo_ea kikyo_ea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.08.2010
Locație: Giurgiu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
-am trecut de mult de nivelul de simplu operator,am lucrat ani de zile ca economist in institutiile de stat dar acum vreau sa ma angajez la o firma si imi place design-ul si am vazut ca se cauta dar nu am vechime ca designer si din aceasta cauza am inceput sa invat softurile de mai sus download-and-ule gratis de pe torente si la fel descarcand si tutoriale video tot de pe torente ,asta e ca sa am sanse mai mari sa ma angajez trebuie sa stiu tot felul de softuri,si cum as fi putut sa le invat daca nu instalandu-le pe pc (numai ca nu am bani de dat-5000 de euro e foooarte muuult- pe le si sincer nu as da nici un euro pe nici un soft).
Asa ca asta e piratam,le luam crack-uite ce sa facem;si americanilor li se par scumpe si pt ei 1000 de euro pe soft nu-i putin,dar pt noi ce sa zic ...
-Suntem noi hoti ? (desi sincer nu cred pt ca de fapt folosim o copie a softului) dar firmele care ne cer 1000 de euro pe soft ce sunt ?
De acord cu tine.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2012, 18:35:06
kikyo_ea's Avatar
kikyo_ea kikyo_ea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.08.2010
Locație: Giurgiu
Implicit

Munca trebuie rasplatita dar trebuie sa fim si noi respectati. Ei doar cer. Ce dau in schimb?
Reply With Quote
Vechi 05.07.2012, 18:40:52
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
-am trecut de mult de nivelul de simplu operator,am lucrat ani de zile ca economist in institutiile de stat dar acum vreau sa ma angajez la o firma si imi place design-ul si am vazut ca se cauta dar nu am vechime ca designer si din aceasta cauza am inceput sa invat softurile de mai sus download-and-ule gratis de pe torente si la fel descarcand si tutoriale video tot de pe torente ,asta e ca sa am sanse mai mari sa ma angajez trebuie sa stiu tot felul de softuri,si cum as fi putut sa le invat daca nu instalandu-le pe pc (numai ca nu am bani de dat-5000 de euro e foooarte muuult- pe le si sincer nu as da nici un euro pe nici un soft).
Asa ca asta e piratam,le luam crack-uite ce sa facem;si americanilor li se par scumpe si pt ei 1000 de euro pe soft nu-i putin,dar pt noi ce sa zic ...
-Suntem noi hoti ? (desi sincer nu cred pt ca de fapt folosim o copie a softului) dar firmele care ne cer 1000 de euro pe soft ce sunt ?
Problema apare atunci cand faci bani de pe urma acestor softuri, cand faci proiecte cu ajutorul lor pentru care esti remunerat, nu cand le folosesti pentru uz personal.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2012, 18:40:58
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
pe le si sincer nu as da nici un euro pe nici un soft).
...
daca ai sti cat de multa munca este in saptele acestor softuri si cati ani invata programatorii ca sa ajunga sa le realizeze nu ti s-ar mai parea normal sa gandesti asa.

Eu nu-ti pot dori decat succes dar nu cred ca ti-ar place sa ajungi designer si sa-ti vezi munca furata apoi pe net. In fine, e parerea mea.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 05.07.2012, 18:41:54
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de kikyo_ea Vezi mesajul
Munca trebuie rasplatita dar trebuie sa fim si noi respectati. Ei doar cer. Ce dau in schimb?
cum adica ce dau? pai acele programe care permit realizarea acelor lucrari grafice credeti ca nu inseamna nimic?
Zau ca nu pot intelege mentalitatea asta.

Reply With Quote
Vechi 05.07.2012, 18:42:28
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Kronos Vezi mesajul
E trist că gândești așa. Crearea unui soft presupune un volum de muncă mare și, numai în cazul în care autorul decide să-l pună la dispoziția publicului cu licență freeware, eu cred că munca trebuie răsplătită. De ce nu te apuci să faci site-uri gratuite pentru toată lumea?
complet de acord!

Reply With Quote
Vechi 05.07.2012, 18:49:10
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
cum adica ce dau? pai acele programe care permit realizarea acelor lucrari grafice credeti ca nu inseamna nimic?
Zau ca nu pot intelege mentalitatea asta.
Cate programe cu licenta cumparata ai pe calculatorul personal? Banuiesc ca pe Windows ai platit licenta, dar alte programe? In functie de raspuns, poti sa-l intelegi pe antiecumenism.

Citat:
-si sincer nu as da nici un euro pe nici un soft.
Rectifica, le-ai dat mii de euro daca ti-ai permite. Daca lumea si-ar permite costul achizitionarii, nu le-ar pirata.Daca esti genul care da din trei in trei zile 1000E pe o sampanie, scoti rapid un 4000E pentru 3dmax, daca nu, iti cumperi softuri chinezesti mai ieftine, care imita softurile consacrate sau le piratezi, daca le folosesti doar pentru fun, uz personal.

Citat:
nu mai zic nimic de filme,muzica ,pe dvd-uri care si alea costa...
Eu merg pe alt principiu: tot ce pot descarca de pe internet si ma intereseaza, descarc, insa nu incarc eu programe crackuite, filme, muzica, nu sharuiesc, nu fac nimic ilegal.

Last edited by ioanna; 05.07.2012 at 19:27:45.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2012, 19:51:47
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Kronos Vezi mesajul
-sunt de acord ca se munceste mult pt crearea unui soft,eu apreciez programatorii,nu oricine poate ajunge programator dar eu ma gandeam sa cumpere firmele softurile,sa dea ele bani pe licenta si pe oamenii obisnuiti,pe simplii utilizatori sa nu-i coste nimic sau sa zicem 5,10 euro etc si atunci altfel ar fi lucrurile ;
-de ce se poate ca linuxul sa fie gratis,si alte softuri open source si free (ce acolo nu se munceste,ca sa creezi o distributie de linux nu depui efort ?) iar pe softurile comerciale trebuie sa dam mii de euro.
-uite ca am creat un site gratuit de unde se pot descarca gratis 1300 de carti in limba romana:http://carteromaneasca.wordpress.com/
-
uite ca si altii pot face tutoriale gratis pt toti romanii ,sunt peste 700 de tutoriale video: http://www.videotutorial.ro/
Reply With Quote
Vechi 05.07.2012, 20:00:24
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul

Rectifica, le-ai da mii de euro daca ti-ai permite. Daca lumea si-ar permite costul achizitionarii, nu le-ar pirata.Daca esti genul care da din trei in trei zile 1000E pe o sampanie, scoti rapid un 4000E pentru 3dmax, daca nu, iti cumperi softuri chinezesti mai ieftine, care imita softurile consacrate sau le piratezi, daca le folosesti doar pentru fun, uz personal.

Eu merg pe alt principiu: tot ce pot descarca de pe internet si ma intereseaza, descarc, insa nu incarc eu programe crackuite, filme, muzica, nu sharuiesc, nu fac nimic ilegal.
-daca as avea bani suficienti poate mi-as cumpara unele cu licenta,dar ce salariu ar trebui sa am ? eu cred ca nici strainii,americanii ...nu sunt prea incantati sa dea mii de euro pe softurile de la adobe ..poate doar cei care au foarte multi bani;
-pai cum nu faci nimic ilegal daca descarci gratis programe cu licenta crackuite ? si un film daca il ai in casa fara licenta,fara sa fii dat bani pe el inseamna ca ai incalcat legea
-nici eu nu sharuiesc nu incarc programe crackuite, filme, muzica dar am descarcat o grama de softuri si le-am instalat pe pc,nu mai zic de filme,muzica..asta tot ilegalitate se considera
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfantul Nectarie – Minuni in Romania Daniel777 Resurse ortodoxe on-line 80 26.06.2021 16:26:59
ce mai citim pe internet ? preot_gabriel Generalitati 2 21.02.2010 22:01:59
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! elenavioletacocos Generalitati 22 22.11.2009 22:58:28
Dictatura Biometrica atinge Onestiul aristide Stiri, actualitati, anunturi 7 19.08.2009 21:18:43
Irlanda a respins tratatul de la Lisabona Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 14 21.06.2008 14:14:45