Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.07.2012, 15:29:15
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
1. Nu am ras. E problema dvs. ca nu cunoasteti emoticoane.
Aveți dreptate. Nu ați râs, doar ați zâmbit mânzește.

Citat:
2. Cunosc istoria Bisericii Ortodoxe (cat si istoria Bisericii primare) , de aceea am afirmat ca Biserica se bazeaza pe invatatura Sfintilor Apostoli.
Dacă ați cunoaște așa de bine istoria Bisericii Primare, ați ști că baza e pusă mai degrabă pe învățătura celor de după apostoli, adică cei din "Biserica Secundară" - ca să spun așa...

Citat:
3. Tin sa spun ca va aflati pe un site crestin ortodox , asa ca , daca vreti sa va fie proslavita erezia adventista, duceti-va pe forumurile adventiste - unde se afla un numar mai mare de rataciti ca dumeavoastra.
Da, numai vedeți dvs. acolo nu mai sunt (eu și cei ca mine) "rătăcit", acolo ortodocșii devin "rătăciții". C-așa-i între creștini: care de care-i mai mare rătăcit când e vorba exclusiv de aproapele.

Citat:
4. Oricat de mult va contraziceti , nu o sa puteti niciodata sa convingeti pe cineva (poate doar pe cei sarmani sau pe cei aflati in tristete , care , desigur, le promiteti marea cu sarea) ca adventismul e calea catre Domnul.
Din păcate, majoritatea românilor sunt sărmani și triști. Unele sondaje spun că țara noastră e pe un loc fruntaș (în lume, nu doar în Europa!) în ce privește numărul nefericiților. Ontopic: iată încă un motiv pentru care pleacă oamenii din Ortodoxie. Nu mai vor să fie sărmani și nefericiți. Dreptul la căutarea fericirii este un drept fundamental al omului. Aveți ceva împotrivă?

Citat:
5. Cunoasteti ca crestinii ortodocsi (cat si catolici) au Sfanta Traditie , insa, din cauza zelului pe care il aveti pentru erezia dvs., incercati sa faceti tot ce este posibil sa impuneti Sola Scriptura.
Vă înșelați amarnic! Scriptura nu pot să mi-o impun decât mie, dacă vreau să mă feresc de rătăcire (Mat.22,29). Împotriva diavolului până și Domnul Hristos a luptat cu "Stă scris[în Scriptură]". Dacă dvs. credeți că puteți lupta împotriva lui cu "Se zice că...", eu nu vă pot impune o altă atitudine. E alegerea dvs.

Citat:
(acest concept nu exista nici pe vremea primilor crestini , dar a aparut odata cu aparitia primelor secte : luterani ,calvini, adventisti , baptisti,pentiscostali etc.).
Conceptul "stă scris", "este scris" exista pe vremea primilor creștini și provine de la Domnul nostru Iisus Hristos. Aveți o bogată bibliografie în această privință în Evanghelii și Epistole. Consultați-o!

Citat:
6. Romania , si toate tarile aflate in Europa , sunt increstinate inca de acum aprox. 2000 ani.
Ce înseamnă "aprox."? Care e marja de aproximație?

Citat:
Asa ca , intorceti-va la locul de bastina al adventismului (adica SUA)
Nu am de ce să mă "întorc", deoarece eu n-am venit de acolo; sunt român născut în România. Cum v-ar suna în urechi ca cineva să vă trimită în Bulgaria, ori Grecia? Știți vorba aceea: Comunismul a venit la noi pe tancurile rusești și Ortodoxia pe căruțele bulgărești și grecești.

Citat:
iar acolo puteti sa va propovaduiti miniciunile. Va inteleg , ca doriti sa "evanghelizati" noi oameni , insa nu aici... duceti-va la fratii vostri americani martori ai lui iehova si mormoni.
N-am înțeles de ce să merg să evanghelizez iehoviștii și mormonii americani. Nu găsesc din ăștia și pe la noi?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09