Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.07.2012, 04:07:03
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
atat timp cat nu vezi paiul din ochiul altuia e ok
Corect ...
Vechi 08.07.2012, 04:25:48
Adrianna Adrianna is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2012
Implicit

Multumesc de raspuns.

Comuniunea cu Domnul Iisus in Biserica eu o incadrasem la credinta. :)
Vechi 08.07.2012, 06:58:41
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Pot să știu și eu al cui e acel buzunar în care intră 1% din totalul zecimilor a 18.000.000 de adventiști? Sau mai bine lăsați... o să fiu acuzat că v-am instigat la o nouă declarație mincinoasă...
Intrebarea ar trebui sa v-o puneti dumneavoastra, nu eu. Eu constat ca biserica adventista e condusa ca o societate comerciala care foloseste metode mai rudimentare si mai evoluate de marketing. In societatile comerciale obisnuite aceste metode se folosesc pentru cresterea vinzarilor. Iata citeva observate de mine:
1. marketingul direct: mersul din casa in casa cu Biblia in mina. Este promis viitorul ferice fara nici un fel de efort.
2. Publicitate prin evidentierea calitatilor produsului propriu si evidentiarea defectelor produselor concurentei. Aici sinteti ca la telemarketing/shopping: esti urit? exista crema care te transforma instantaneu intr-un frumos. Nu stii sa gatesti? Cumperi tigaia magica si devii bucatar priceput. Esti pacatos, ai probleme cu sotul/sotia, etc? Vii in biserica adventista, te pocaiesti si devii deodata sfint. E plin internetul de marturiile "pocaitilor" care s-au intors la credinta. Deasemenea, toti sectantii sint deoadata foarte "constienti" de greselile din celelalte biserici, in special cele istorice. "pupatul oaselor","lalaiala", "papa antihrist", "pomeni", "bocitoare" etc se incadreaza aici.
3. Publicitate prin asocierea produsului cu o vedeta/persona cunoscuta. M-am mirat sa o vad pe Andreea Marin la postul adventist TV.

Or mai fi si alte metode, nu am stat sa le caut, astea sar in ochi. Toate aceste metode de marketing sint mincinoase si nu au numic de-a face cu mintuirea sufletului, iar "Biserica" adventista orchestreaza aceste practici. Iar daca nu banul este cel care-i mina in lupta pe conducatorii bisericii dumneavoastra atunci e si mai rau.
Citat:
E atât de "plin" de astfel de afirmații, încât singurul rezultat al acestui citat pe Google e postarea dumneavoastră...
Cuvintele mele au fost:"genul acesta de afirmatii". Cind spun ca "intr-o camera sint 10 femei" dumneavoastra va asteptati sa gasiti 10 clone? Fraza pe care v-am dat-o apartine unui adventist care mi-a scris despre motivatia lui de a intra in biserica adventista. Nu uitati ca aceasta discutie a avut ca punct de plecare afirmatia dumneavoastra cum ca ati trai ca primii crestini. Colegul dumneavoastra traieste adevarul nemodificat, ca apostolii. Ideea e ca toti adventistii pe care ii cunosc, au marturisit ca traiesc ca primii crestini/apostoli; brusc, toti deoadata au avut aceiasi "revelatie". Cu niste luni inainte toti vorbeati despre sfintul Parinte Papa. Mai inainte de asta adventistii erau cei care studiau biblia. Si tot asa. La un interval oarecare sesizez ca adventistii pe care ii cunosc, toti, au aceleasi "revelatii". Asta m-a facut sa cred ca pastorii dumneavoastra primesc directive despre ceea ce trebuie sa predice iar adventistii sint manipulati.
Oricum, si aici faceti aceleasi tip de interpretare aroganta si lipsita de obiectivitate: va intreb cum va rugati dumneavoastra asemenea primilor crestini, cu Hristos in mijlocul dumneavoastra si-mi raspundeti:"unde doi sau trei...". Nu vi se pare arogant sa sustineti ca dumeavoastra va adunati asemenea primilor crestini, ca si cum ati fi singurii care faceti asta, cind sint pe planeta asta milioane de familii crestine care Il au pe Hristos in centrul vietii lor? Nu este si asta o forma de a va umple de mindrie asumindu-va merite pe care nu le aveti?
Citat:
Aici aveți dreptate... se vede cu ochiul liber...
V-as da o sugestie: nu alergati sa fiti credibil cu orice pret. Multe personalitati ale lumii nu au fost credibile. Unii din ei au murit pe cruce.

Last edited by nutucutu; 08.07.2012 at 10:02:14.
Vechi 08.07.2012, 13:07:47
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Intrebarea ar trebui sa v-o puneti dumneavoastra, nu eu.
Dacă aș pune eu această întrebare, ar trebui să fiu cel puțin tâmpit căci știu că afirmația nu are niciun sâmbure de adevăr. Pentru dvs. e scuzabil căci nu cunoașteți destinația zecimii în Biserica AZȘ. Greșeala e că vă lansați în afirmații fără acoperire în ciuda neștiinței dvs.

Citat:
Nu uitati ca aceasta discutie a avut ca punct de plecare afirmatia dumneavoastra cum ca ati trai ca primii crestini.
Afirmația și insinuarea răutăcioasă vă aparține în totalitate. Nu e totuna să ai o doctrină ca a apostolilor, ori să trăiești ca apostolii. Sesizați diferența?

Citat:
La un interval oarecare sesizez ca adventistii pe care ii cunosc, toti, au aceleasi "revelatii". Asta m-a facut sa cred ca pastorii dumneavoastra primesc directive despre ceea ce trebuie sa predice iar adventistii sint manipulati.
Nu știu despre ce "revelații" ar putea fi vorba. Adventiștii nu au prooroci de conjunctură care au revelații după cum bate vântul. Ba aș putea zice că suntem uneori exagerat de suspicioși și reticenți la apariția proorocilor. Dar necunoscându-ne bine, v-ați format o imagine distorsionată cu privire la noi.

Citat:
Oricum, si aici faceti aceleasi tip de interpretare aroganta si lipsita de obiectivitate: va intreb cum va rugati dumneavoastra asemenea primilor crestini, cu Hristos in mijlocul dumneavoastra si-mi raspundeti:"unde doi sau trei...". Nu vi se pare arogant sa sustineti ca dumeavoastra va adunati asemenea primilor crestini, ca si cum ati fi singurii care faceti asta, cind sint pe planeta asta milioane de familii crestine care Il au pe Hristos in centrul vietii lor? Nu este si asta o forma de a va umple de mindrie asumindu-va merite pe care nu le aveti?
Fraza mea suna altfel, nu m-am referit strict la mine și nici măcar strict la adventiști, fiți mai atentă de altă dată:

Citat:
Oriunde se adună doi sau trei în Numele Lui, El este prezent în mijlocul adunării. Mat.18,20.

Citat:
V-as da o sugestie: nu alergati sa fiti credibil cu orice pret. Multe personalitati ale lumii nu au fost credibile. Unii din ei au murit pe cruce.
Cred că e o diferență între a nu fi credibil și a nu fi crezut. Limba dvs. maternă este româna?
Vechi 08.07.2012, 14:11:05
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:

Nu știu despre ce "revelații" ar putea fi vorba. Adventiștii nu au prooroci de conjunctură care au revelații după cum bate vântul. Ba aș putea zice că suntem uneori exagerat de suspicioși și reticenți la apariția proorocilor.
Pe bune? Eu as zice ca e totul invers! Asa ati procedat si cu Hellen White? La "profetiile" ei cum se face ca NU ati fost exagerat de reticenti si suspiciosi? Ai citit cumva declaratiile lui D.M. Canright cu privire la viata lui H. White?
Vechi 08.07.2012, 14:22:12
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Pe bune? Eu as zice ca e totul invers! Asa ati procedat si cu Hellen White? La "profetiile" ei cum se face ca NU ati fost exagerat de reticenti si suspiciosi? Ai citit cumva declaratiile lui D.M. Canright cu privire la viata lui H. White?
Bineînțeles că le-am citit. Am citit mai mult decât atât: motivele care l-au determinat s-o conteste și metodele folosite pentru a o face. Și am mai făcut ceva, ceva ce niciunul dintre voi n-a realizat până acum: i-am citit [aproape toate] cărțile! Nu doar fragmente rupte din context...
Vechi 08.07.2012, 14:26:53
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Implicit

Citat:
Până și dvs. vă vine să râdeți de această afirmație.
1. Nu am ras. E problema dvs. ca nu cunoasteti emoticoane.
2. Cunosc istoria Bisericii Ortodoxe (cat si istoria Bisericii primare) , de aceea am afirmat ca Biserica se bazeaza pe invatatura Sfintilor Apostoli.
3. Tin sa spun ca va aflati pe un site crestin ortodox , asa ca , daca vreti sa va fie proslavita erezia adventista, duceti-va pe forumurile adventiste - unde se afla un numar mai mare de rataciti ca dumeavoastra.
4. Oricat de mult va contraziceti , nu o sa puteti niciodata sa convingeti pe cineva (poate doar pe cei sarmani sau pe cei aflati in tristete , care , desigur, le promiteti marea cu sarea) ca adventismul e calea catre Domnul.
5. Cunoasteti ca crestinii ortodocsi (cat si catolici) au Sfanta Traditie , insa, din cauza zelului pe care il aveti pentru erezia dvs., incercati sa faceti tot ce este posibil sa impuneti Sola Scriptura. (acest concept nu exista nici pe vremea primilor crestini , dar a aparut odata cu aparitia primelor secte : luterani ,calvini, adventisti , baptisti,pentiscostali etc.).
6. Romania , si toate tarile aflate in Europa , sunt increstinate inca de acum aprox. 2000 ani. Asa ca , intorceti-va la locul de bastina al adventismului (adica SUA) iar acolo puteti sa va propovaduiti miniciunile. Va inteleg , ca doriti sa "evanghelizati" noi oameni , insa nu aici... duceti-va la fratii vostri americani martori ai lui iehova si mormoni.
Vechi 08.07.2012, 15:29:15
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
1. Nu am ras. E problema dvs. ca nu cunoasteti emoticoane.
Aveți dreptate. Nu ați râs, doar ați zâmbit mânzește.

Citat:
2. Cunosc istoria Bisericii Ortodoxe (cat si istoria Bisericii primare) , de aceea am afirmat ca Biserica se bazeaza pe invatatura Sfintilor Apostoli.
Dacă ați cunoaște așa de bine istoria Bisericii Primare, ați ști că baza e pusă mai degrabă pe învățătura celor de după apostoli, adică cei din "Biserica Secundară" - ca să spun așa...

Citat:
3. Tin sa spun ca va aflati pe un site crestin ortodox , asa ca , daca vreti sa va fie proslavita erezia adventista, duceti-va pe forumurile adventiste - unde se afla un numar mai mare de rataciti ca dumeavoastra.
Da, numai vedeți dvs. acolo nu mai sunt (eu și cei ca mine) "rătăcit", acolo ortodocșii devin "rătăciții". C-așa-i între creștini: care de care-i mai mare rătăcit când e vorba exclusiv de aproapele.

Citat:
4. Oricat de mult va contraziceti , nu o sa puteti niciodata sa convingeti pe cineva (poate doar pe cei sarmani sau pe cei aflati in tristete , care , desigur, le promiteti marea cu sarea) ca adventismul e calea catre Domnul.
Din păcate, majoritatea românilor sunt sărmani și triști. Unele sondaje spun că țara noastră e pe un loc fruntaș (în lume, nu doar în Europa!) în ce privește numărul nefericiților. Ontopic: iată încă un motiv pentru care pleacă oamenii din Ortodoxie. Nu mai vor să fie sărmani și nefericiți. Dreptul la căutarea fericirii este un drept fundamental al omului. Aveți ceva împotrivă?

Citat:
5. Cunoasteti ca crestinii ortodocsi (cat si catolici) au Sfanta Traditie , insa, din cauza zelului pe care il aveti pentru erezia dvs., incercati sa faceti tot ce este posibil sa impuneti Sola Scriptura.
Vă înșelați amarnic! Scriptura nu pot să mi-o impun decât mie, dacă vreau să mă feresc de rătăcire (Mat.22,29). Împotriva diavolului până și Domnul Hristos a luptat cu "Stă scris[în Scriptură]". Dacă dvs. credeți că puteți lupta împotriva lui cu "Se zice că...", eu nu vă pot impune o altă atitudine. E alegerea dvs.

Citat:
(acest concept nu exista nici pe vremea primilor crestini , dar a aparut odata cu aparitia primelor secte : luterani ,calvini, adventisti , baptisti,pentiscostali etc.).
Conceptul "stă scris", "este scris" exista pe vremea primilor creștini și provine de la Domnul nostru Iisus Hristos. Aveți o bogată bibliografie în această privință în Evanghelii și Epistole. Consultați-o!

Citat:
6. Romania , si toate tarile aflate in Europa , sunt increstinate inca de acum aprox. 2000 ani.
Ce înseamnă "aprox."? Care e marja de aproximație?

Citat:
Asa ca , intorceti-va la locul de bastina al adventismului (adica SUA)
Nu am de ce să mă "întorc", deoarece eu n-am venit de acolo; sunt român născut în România. Cum v-ar suna în urechi ca cineva să vă trimită în Bulgaria, ori Grecia? Știți vorba aceea: Comunismul a venit la noi pe tancurile rusești și Ortodoxia pe căruțele bulgărești și grecești.

Citat:
iar acolo puteti sa va propovaduiti miniciunile. Va inteleg , ca doriti sa "evanghelizati" noi oameni , insa nu aici... duceti-va la fratii vostri americani martori ai lui iehova si mormoni.
N-am înțeles de ce să merg să evanghelizez iehoviștii și mormonii americani. Nu găsesc din ăștia și pe la noi?
Vechi 08.07.2012, 15:45:15
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Dacă aș pune eu această întrebare, ar trebui să fiu cel puțin tâmpit căci știu că afirmația nu are niciun sâmbure de adevăr. Pentru dvs. e scuzabil căci nu cunoașteți destinația zecimii în Biserica AZȘ. Greșeala e că vă lansați în afirmații fără acoperire în ciuda neștiinței dvs.
Adineauri vorbeati de prejudecata "nu conteaza ce face popa cu banii bisericii". Acuza pentru ortodocsi, pentru adventisti virtute. Intr-adevar, daca singura preocupare a bisericii dumneavoastra ar fi mintuirea sufletului nu ar trebui sa va preocupe ce se intimpla cu banii. Dar, cum v-am aratat, biserica dumneavoastra are metode de expansiune asemenea multinationalelor. Adica e lumeasca, foloseste metode lumesti de existenta/expansiune/promovare si te intrebi care-i scopul? Nu e preocupata de mintuirea sufletului omului la care nu a ajuns Evanghelia Lui Hristos (am multe argumente pentru asta), are un alt scop. Si ce-a ramas sint dragostea de bani a conducatorilor adventisti sau, Doamne fereste!-pierderea sufletelor adventistilor.
Citat:
Afirmația și insinuarea răutăcioasă vă aparține în totalitate. Nu e totuna să ai o doctrină ca a apostolilor, ori să trăiești ca apostolii. Sesizați diferența?
Nu știu despre ce "revelații" ar putea fi vorba. Adventiștii nu au prooroci de conjunctură care au revelații după cum bate vântul. Ba aș putea zice că suntem uneori exagerat de suspicioși și reticenți la apariția proorocilor. Dar necunoscându-ne bine, v-ați format o imagine distorsionată cu privire la noi.
Bineinteles ca sesizez diferenta, dar nu despre asta e vorba. Este vorba despre faptul ca propovaduiti fals ca sinteti asemenea apostolilor/primilor crestini CA SI CUM ATI FI UNICII CARE SINT ASA, iar asta e manipularea grosolana a adventistului obisnuit de catre pastorii dumneavoastra; sint milioane de familii in lume care il au in centrul vietii lor pe Isus Hristos si care sint cel putin doi, daca nu mai multi. Si in mijlocul acelor familii se afla Domnul nostru, conform definitiei pe care mi-ati dat-o referitor la viata asemenea primilor crestini (unde doi sau trei se aduna in Numele Meu...). Iar aici nu ma refer la ceea ce ati spus dumneavoastra (intr-adevar, sinteti mai inteligent decit toti adventistii pe care ii cunosc), ma refer la ceea ce propovaduiesc fratii dumneavoasta de credinta.
Citat:
Cred că e o diferență între a nu fi credibil și a nu fi crezut. Limba dvs. maternă este româna?
Ati sesizat bine: 3 din cei 4 bunici ai mei nu au vorbit limba romana ci maghiara. La a 3-a generatie noi vorbim limba romana (imperfect, stiu bine acest lucru) si sintem catolici.
Vechi 08.07.2012, 16:42:25
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Bineînțeles că le-am citit. Am citit mai mult decât atât: motivele care l-au determinat s-o conteste și metodele folosite pentru a o face. Și am mai făcut ceva, ceva ce niciunul dintre voi n-a realizat până acum: i-am citit [aproape toate] cărțile! Nu doar fragmente rupte din context...
numai ca Canright a avut dreptate in cartea lui. Asta nu ai realizat? Ciudat!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09