Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.07.2012, 08:54:23
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Fărădelegea care înseamnă călcarea legii. A Legii lui Dumnezeu. Nu la nivel personal, căci toți greșim și suntem păcătoși; ci la nivel dogmatic. Mă refer în mod special la porunca a II-a și a IV-a din Legea lui Dumnezeu. Ontopic: iată de ce [mai] pleacă oamenii din Bisericile istorice!

"Și am auzit un alt glas din cer, zicând: Ieșiți din ea, poporul meu, ca să nu vă faceți părtași la păcatele ei și să nu fiți loviți de pedepsele sortite ei;"(Apoc.18,4 - versiunea ortodoxă)
asta e ceea ce va doare pe voi adventistii: ca sunt putini oameni care respecta ziua sambetei care sa vina la voi sa faca asta ca membrii ai cultului vostru.
"Și am auzit un alt glas din cer, zicând: Ieșiți din ea, poporul meu, ca să nu vă faceți părtași la păcatele ei și să nu fiți loviți de pedepsele sortite ei"-aici cred ca nu se referea la voi adventistii
Vechi 11.07.2012, 08:58:15
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Fărădelegea care înseamnă călcarea legii. A Legii lui Dumnezeu. Nu la nivel personal, căci toți greșim și suntem păcătoși; ci la nivel dogmatic. Mă refer în mod special la porunca a II-a și a IV-a din Legea lui Dumnezeu. Ontopic: iată de ce [mai] pleacă oamenii din Bisericile istorice!

"Și am auzit un alt glas din cer, zicând: Ieșiți din ea, poporul meu, ca să nu vă faceți părtași la păcatele ei și să nu fiți loviți de pedepsele sortite ei;"(Apoc.18,4 - versiunea ortodoxă)
Porunca a2a : nu are rost sa reluam discutiile cu icoanele... s-a mai dezbatut acest subiect
Porunca a4a: Ziua Domnului meu (Iisus Hristos) este Duminica , pentru ca in ziua acea a inviat si ne-a scos din robia pacatului... in plus sunt crestin , si nu evreu. Daca eram evreu (fara sa-l fi cunoscut pe Hristos) se cuvenea sa cinstesc ziua de sambata pentru ca atunci m-a scos din robia egiptenilor.
Vechi 11.07.2012, 09:15:39
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
Daca eram evreu (fara sa-l fi cunoscut pe Hristos) se cuvenea sa cinstesc ziua de sambata pentru ca atunci m-a scos din robia egiptenilor.
Scrie in Biblie ca evreii au fost eliberati din robia egiptenilor intr-o zi de sambata ?
Vechi 11.07.2012, 09:21:47
Adrianna Adrianna is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2012
Implicit

Lamuriti-ma si pe mine va rog, prin "ea" baptistii inteleg Bisericile traditionale la fel ca si martorii lui Iehova?
Multumesc!
Vechi 11.07.2012, 09:26:49
Adrianna Adrianna is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2012
Implicit

Apropos de sambata, cred totusi ca nu ar trebui respinsa asa repede ideea pentru ca Domnul, cand anunta urgiile de la sfarsitul acestei lumi, dinaintea venirii Sale, spune sa ne rugam sa nu fie iarna sau intr-o zi de sambata (cand este mai greu de fugit fie din cauza vremii iarna fie din cauza interdictiei de a calatori sambata). Acest paragraf imi pare ca arata totusi ca Domnul nu a avut in vedere anularea sambetei. Cred ca merita ceva mai multa atentie problema, si mai putine prejudecati/atasamente emotive pentru o idee sau o alta.
Vechi 11.07.2012, 09:37:56
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adrianna Vezi mesajul
Apropos de sambata, cred totusi ca nu ar trebui respinsa asa repede ideea pentru ca Domnul, cand anunta urgiile de la sfarsitul acestei lumi, dinaintea venirii Sale, spune sa ne rugam sa nu fie iarna sau intr-o zi de sambata (cand este mai greu de fugit fie din cauza vremii iarna fie din cauza interdictiei de a calatori sambata). Acest paragraf imi pare ca arata totusi ca Domnul nu a avut in vedere anularea sambetei. Cred ca merita ceva mai multa atentie problema, si mai putine prejudecati/atasamente emotive pentru o idee sau o alta.
ba da, Dumnezeu a anulat tinerea Sambetei !

sau ce ati vrut sa spuneti, ca Sambata acum nu e tinuta insa pe viitor se va tine din nou? nu mi se pare logica aceasta idee!

tinerea Sabatului s-a incheiat, pentru totdeauna, si gata!
Vechi 11.07.2012, 09:48:17
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu Vezi mesajul
Scrie in Biblie ca evreii au fost eliberati din robia egiptenilor intr-o zi de sambata ?
Da , scrie.
Deuteronom 5 : 15

"Adu-ți aminte că ai fost rob în pământul Egiptului și Domnul Dumnezeul tău te-a scos de acolo cu mină tare și cu braț înalt și de aceea îi-a poruncit Domnul Dumnezeul tău să păzești ziua odihnei și să o ții cu sfințenie."
Vechi 11.07.2012, 09:49:23
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul

Reamintesc ca in conformitate cu teologia ortodoxa, dupa caderea lui Adam, pacatul este cauzat de moarte (duhovniceasca evident, care inseamna incetarea conlucrarii omului cu harul Duhului Sfant).

Nu moartea este cauzata de savarsirea pacatului ("boldul mortii este pacatul" 2 corinteni 15,56) ci pacatul este cauzat de moartea duhovniceasca.

Deci chiar daca teoretic ar putea fiinta (exista) vre un om care dupa nastere sa nu savarseasca pacat el tot ar muri si biologic caci nu are are deplinatatea vietii duhovnicesti intru Hristos Iisus prin Sfintele Taine ale Bisericii. Numai prin harul Duhului Sfant omul conclucreaza mantuirea intru Hristos Iisus.

De aceea teologia ortodoxa despre adormirea Maicii Domnului (Nascatoara de Dumnezeu, Pururea Fecioara) este inechivoca si relevanta. Maica Domnului trebuia sa moara (adoarma) datorita firii muritoare a lui Adam, si sa fie inviata (mantuita, indumnezeita prin harul Duhului Sfant) intru viata duhovniceasca de Fiul ei si Dumnezeul ei (si al nostru): Iisus Hristos.
Aveti dreptate ,dar exista si o moarte trupeasca si aceasta dupa cum interpreteaza biserica ortodoxa este vazuta ca o plata a pacatului ,nu in sens juridic ci Dumnezeu pur si simplu pune capat vietii pentru a opri lucrarea pacatului in om .
Desi aspectul e mult mai complex ,daca ne gandim la sfinti ,unii mor tineri ,altii la varste inaintate ,deci lucrarea lui Dumnezeu e numai de El stiuta
Vechi 11.07.2012, 09:53:13
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adrianna Vezi mesajul
Am citit unele interpretari ,iarna sau sambata nu se refera la timpul respectiv ci la starea noastra sufleteasca.
Va dati seama ca pentru cei din sud este vara iar noaptea la unii este ziua.
Vechi 11.07.2012, 10:47:03
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
asta e ceea ce va doare pe voi adventistii: ca sunt putini oameni care respecta ziua sambetei care sa vina la voi sa faca asta ca membrii ai cultului vostru.
Nu toți care respectă ziua sâmbetei vin la noi.

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
"Și am auzit un alt glas din cer, zicând: Ieșiți din ea, poporul meu, ca să nu vă faceți părtași la păcatele ei și să nu fiți loviți de pedepsele sortite ei"-aici cred ca nu se referea la voi adventistii
Apocalipsa nu se interpretează după cum îl taie capul pe fiecare - parcă așa mă atenționați de fiecare dată...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09