Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
De când s-au introdus icoanele în biserici se tot dezbate acest subiect, cu efecte parțiale. Unele biserici au scos icoanele și au rămas doar cu Dumnezeu, altele nu.
|
Atata timp cat Biserica Apostolica (Ortodoxa) nu a scos icoanele ... nici eu nu am de gand sa scot icoanele din casa.
Apropo : cand ziceai de ortodocsi si catolici ca "fac propaganda ateista cu Sfanta Traditie" ar fi trebuit sa te uiti la rătăcitii tai care ponegresc sfintele icoane si care fac acelasi lucru ca ateii si satanistii. Ateii aduc la adresa icoanelor (automat si la Dumnezeu) cuvinte urate si blasfemiatoare , iar satanistii le scuipa si urineaza pe ele (vezi andrei placinta care se declara ateu si satanist). Voi (ereticii) le dati satisfactie si motive ca sa il demigreze pe Hristos si Biserica Sa.
Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Din oricare unghi ai privi problema, rezultatul e același: ziua Domnului Hristos este sâmbăta (Luc.4,16), iar Domnul Sâmbetei este Hristos (Marc.2,28).
Maica Domnului era evreică și L-a cunoscut pe Hristos; cu toate acestea a cinstit ziua de sâmbătă (Luc.23,56).
Atunci când? sâmbăta? Fals! Motivația ținerii sâmbetei este expusă în Ieșirea 20,8-11. Acela e textul scris de mâna lui Dumnezeu.
|
Maica Domnului era evreica (adevarat) Deci pana la Inviere a tinut legea veche dupa care a tinut legea noua si a devenit crestina. La Luca 23,56 vorbeste de momentele imediat de dupa rastignire.
Sfintii Apostoli au tinut sambata doar pentru a atrage evreii I Corinteni 9,20 :" Cu iudeii am fost ca un iudeu, ca să dobândesc pe iudei; cu cei de sub lege, ca unul de sub lege, deși eu nu sunt sub lege, ca să dobândesc pe cei de sub lege"
Iar Sfantul Apostol Pavel mai spune (neamurilor) - Coloseni 2:16,17 ca: "Nimeni deci să nu vă judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, sau la sâmbete, Care sunt umbră celor viitoare iar trupul (este) al lui Hristos."
Mantuitorul a anulat ziua Sabatului cand s-a rastignit pe cruce din cauza ca era impotriva noastra (adica a neamurilor)-Coloseni 2,14 : "Ștergând zapisul ce era asupra noastră, care ne era potrivnic cu rânduielile lui, și l-a luat din mijloc, pironindu-l pe cruce."
Un alt aspect important este ca Sfintii Apostoli s-au reunit in prima zi a saptamanii (duminica) pentru frangerea painii: În ziua întâi a săptămânii (Duminică) adunându-ne noi să frângem pâinea, Pavel, care avea de gând să plece a doua zi, a început să le vorbească și a prelungit cuvântul lui până la miezul nopții. (Fapt. Ap. 20,7)
Se si observa ca voi (ereticii) nici macar nu vreti sa il cunoasteti pe Dumnezeu - Galateni 4, 9-10 : "Acum însă, după ce ați cunoscut pe Dumnezeu, sau mai degrabă după ce ați fost cunoscuți de Dumnezeu, cum vă întoarceți iarăși la înțelesurile cele slabe și sărace, cărora iarăși voiți să le slujiți ca înainte? Țineți zile și luni și timpuri și ani?".