![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Va rog sa imi permiteti sa fac urmatoarea remarca: considerati ca justificarea credintei dvs bazata pe "prinderea in cuvant" (infrangerea in cunostinte biblice) a unor crestini ortodocsi care "au dinti de lapte si nu se pot hrani cu hrana duhovniceasca" este elocventa, eshaustiva, pertinenta? Poate multumi constiinta dvs o asemenea victorie? Cu toata onestitatea afirma ca "intrecerea" "lupta" onesta intre invataturile crestine pentru a afla care este deplina si care este eronata trebuie sa se dea numai si numai in sfintenie, in roadele conlucrarii cu harul Duhului Sfant. In acest sens consider pertinenta abordarea teologica a Sfantului Ilie Tesviteanul care nu s-a lansat in discutii teologice cu reprezentatii cultului lui Baal si nici cu cei ai dumbravilor astartei (in total 850)... ci el, insuflat de duhul lui Dumnezeu a spus: sa lucram cu harul lui Dumnezeu si sa vedem roadele lucrarii. Si poporul a vazut ca rugaciunea Sfantului Ilie, izvorata din sfintenie a fost ascultata... chiar daca a avut cuvinte putine dar pline de iubire si de adevar... iar rugaciunea mincinoasa si eronata... multa vorbarile a teologilor si preotilor lui baal si ai dumbravilor astartei este stearpa si curata inselare. Asadar sa luam aminte. Har si pace. Domnul Dumnezeu sa ne mantuiasca si sfintii sai sa ne aduca si pe cei dintre noi ce ce suntem ologi si nu mai putem veni singur la Hristos Iisus... (pilda de Duminca aceasta cu cei patru prieteni care il aduc pe olog la Hristos sa fie tamaduit, sa fie si el un om normal... si ologul a fost iertat si vindecat. Muti pot tamadui, vindeca boli trupesti si sufletesti... insa doar Dumnezeu poate ierta pacatele, Doar Iisus Hristos Manutieste si ne da viata cea adevarata in Sfanta Sa Biserica, prin Sfintele Taine. Doar El poate ierta si tamadui. Amin.) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Amin, Așa Să Fie! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Nu după ce vrem noi, ci după ce vrea Dumnezeu. Ai vreo dovadă că în Ziua Judecății Dumnezeu ne va judeca după Tradiție?
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu, dar sunt convins (așa cum Sfinții noștri ne învață) că nu vom fi judecați NUMAI după Scriptură.
|
|||
|
|||
![]()
Dar după ce? Bănuiesc că după fapte (faptele cerute de Scriptură), că doar nu după Coran!
|
|
||||
|
||||
![]()
pe scurt: dupa modul in care am acceptat darul mantuirii, am acceptat sa conlucram cu harul lui Dumnezeu "mantuirea noastra cu frica si cutremur", dupa cat de mult putem afrima: "nu mai traiesc eu ci Hristos traieste in mine" (Galateni). Evident ca acestea se oglindesc in starea de sfintenie a omului, vadita exclusiv in conlucrarea cu harul lui Dumnezeu care implica conlucrarea mintii (gandurile, voia) si infaptuirea acestor lucrari.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Evident ca Sfanta Traditie, folocalia tocmai despre viata duhovniceasca vorbesc... cum poate omul sa se lupte cu patimile sale si cu atacurile demonice care il impiedica pe om sa il lase pe Hristos Iisus sa se salasluiasca in el... pe scurt filocalia descrie drumul pe care oamul poate ajuge la starea mantuirii, sfinteniei desavarsite: indumnezeirea cad poate marturisi "nu mai traiesc eu ci Hristos traieste in mine". Evident ca filocalia se bazeaza pe Sfanta Scriptura, pe Hristos, pe mantuirea primita in dar, pe experienta sfinteniei oamenilor care au ajuns la nivelul indumnezeirii prin har... pe scurt: pe conlucrarea cu harul Duhului Sfant. Asadar sa luam aminte. Domnul sa ne daruiasca har si pace. P.S. In urma judecatii, multi vor observa ca s-au osandit pe ei insai la starea de moarte vesnica duhovniceasca... chiar daca au avut Bilbia in mana (insa s-au bazat exclusiv pe literea ei si nu pe Duhul), insa nu au conlucrat mantuirea cu harul lui Dumnezeu intru Hristos Iisus, nu au rodit sfintenia in faptele lor... caci ei au fost asemenea demonilor care "cred si se cutremura" dar nu asculta de Dumnezeu, nu fac voia Lui caci Hristos ne cheama la sfintenie, la desavarsire, la indumnezeirea prin har: "Fiti desavarsiti precum Tatal vostru desavarisit este" Izvor al: sfinteniei, bunanatii, intelepciunii este doar Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce om intreg l-a minte ar contrazice viata (si implicit invatatura) Sfantului Serafim de Sarov, sau a Sfantului Spirdon sau a Sfantului Luca al Crimeei... si exemplele ar continua. Intreb retoric, nu considerati furibund, patetic si inutil ca contrazicei orodoxia in litera "sola scriptura" si nu in sfintenie? Sfantul Grigorie Palama spune: "orice cuvant are cuvant de impotrivire insa viata nu". Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca unicul Mantutor: Iisus Hristos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Last edited by osutafaraunu; 16.07.2012 at 13:34:29. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|