Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.07.2012, 21:52:11
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
de ce nu mai e valabila de vreme ce voi adventistii sustineti ca respectati intocmai legea Vechiului Testament?
Eroare! Când am susținut că respectăm "legea Vechiului Testament" (cred că prin expresia aceasta nu te referi la Decalog, căci poruncile lui sunt prezente și în NT)? Știi cumva de adventiști că au preoți, altare, cădelnițe, tămâie, Paște, Cincizecime, etc.?

Citat:
nu am pervertit nimic. Iacob zice: "Dacă, într-adevăr, împliniți legea împărătească, potrivit Scripturii: "Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți", bine faceți". Exista aceasta poruna in decalog? Arata-mi versetul biblic. Defapt ti l-am mai cerut de cateva ori si NU mi l-ai postat
De ce-mi ceri să-ți arăt? Îți arată sf. ap. Iacov și nu-l crezi, nu-mi fac nicio iluzie că m-ai crede pe mine!

Citat:
NU gasim ninaieri in NT porunci sau indrumari ca noi crestinii sa tinem sabath-ul sau sambata.
Nu "găsiți", dar ați căutat? Ori ați decretat emfatic că "găsim porunci sau îndrumări" ca noi creștinii să ținem prima zi a săptămânii...

Citat:
Arata-mi UN SINGUR verset biblic in care frangerea painii s-ar fi tinut sambata in NT
Nici nu e nevoie, prima frângere a pâinii s-a ținut joia, iar apoi s-a ținut în fiecare zi a săptămânii. Cam asta spun versetele biblice pe care ți le-am postat de nenumărate ori.

Citat:
noi NU ne inchinam materiei ci lui Dumnezeu
Repeți mecanic propoziția aceasta, deși semnul crucii e un semn cât se poate de material, iar reprezentările în fața cărora vă închinați sunt materie: cruci, icoane, moaște. Nu primează spiritul, ori "închinarea în spirit și adevăr"

Citat:
ce intelegi tu prin idolatrie?
Contează ce înțeleg eu? Până și tu ești de acord că șarpele de aramă a devenit obiect idolatru când evreii au început să i se închine și să-i ardă tămâie în Templu. Reține -dacă cumva ai uitat- că acel obiect era reprezentarea lui Iisus Hristos!

Citat:
de tot plansul e argumentul tau. Zeus NU exista
Ai dreptate, nu exista, însă păgânii credeau sincer că exista și i se închinau având în față reprezentarea lui în scop de închinare.

Citat:
si din acest motiv inchinarea la statuia lui era egala cu zero.
Crezi tu! Gestul acela era i-do-la-tri-e! Apostolul Pavel spune că e egal cu zero mâncarea din lucrurile jertfite idolilor, însă nu aprobă închinarea în fața idolilor; să fim bine înțeleși!

Citat:
Dar Hristos e Dumnezeu si este viu. Eu cand zic in fata icoanei cu chipul mantuitorului pe ea: Doamne Iisuse Hristoase milostiv fii mie pacatosului, UNDE ESTE IDOLATRIA MEA? Cum incalc eu porunca din decalog de vreme ce rugaciunea mea este adresata lui Hristos si nu icoanei?
Simplu: prin închinarea înaintea unei reprezentări croite în scop de închinare! Iarăși amintesc: icoana Mântuitorului nu este singura în fața căreia te închini și o săruți. Cum s-ar simți soția ta văzând că o săruți și-i faci cadouri prietenei ei în timp ce rostești senin: "Soția mea, ce mult te iubesc!" Cam aceasta e dezolanta imagine oferită Mântuitorului prin catedrale!

Citat:
argument JALNIC adventist! Amice, eu am zis ca evreii se inchinau stand IN FATA Sfintei Sfintelor unde se afla catapeteasma (draperia) cu chipuri de ingeri gravata pe ea) si NU IN INTERIORUL Sfantei Sfintelor, unde intra arhiereul o data pe an. E o MARE diferenta a fi in fata unei cladiri si nu in interiorul cladirii.
Draperia era în interiorul clădirii și nu în curte. Acum negi că ai scris de închinarea evreilor în fața chivotului?

Citat:
Hristos a inviat duminica, deci fiecare duminica este o reamintire a invierii lui
Asta ca poruncă a omului, dar cu porunca lui Dumnezeu ce faceți?

Citat:
pentru cultura ta generala uite aici amice:
"Dar iată că le-a întâmpinat Isus și le-a zis: „BUCURATI-VA!” Ele s-au apropiat să-I cuprindă picioarele și I s-au închinat" (Matei 28:9-Biblia Cornilescu)
"Și iată, Isus le-a întâmpinat, zicând: Bucurati-va! Și au venit și s-au apucat de picioarele lui, și s-au închinat" (Matei 28:9-Biblia King James)
Credeam că era vorba de primele cuvinte auzite de ele după Înviere, așa este. Bun, și ce semnifică acest "Bucurați-vă!" Înseamnă "să lepădați sabatul și de acum să păziți duminica spre pomenirea Mea!"? A cerut El asta atunci , ori în timpul celor 40 de zile cât a mai stat printre ei?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09