![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Astazi citind acatistul SF NECTARIE mi-a venit in gand sa caut si sa citesc despre SF PANTELIMON.......am citit viata SFANTULUI si am ramas impresionata de cum a murit......ati auzit de binefaceri si ajutor din partea Sfantului?eu am cautat dar nu am gasit.....chiar imi este drag acest SFANT si mi-ar place sa stiu mai multe........
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
don't be deceived! |
|
|||
|
|||
![]()
nu este adevarat........dar pur si simplu imi place sa aflu despre fiecare sfant cate ceva.......scuze celor care ii stresez
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
când vine vorba să citesc acatist(e) mă consult cu sinele, după care cad la o învoială.. rugați-vă Maicii Domnului!!! uitați ce acatiste frumoase acatistul Maicii Domnului - Laudă Sfântă acatistul Maicii Domnului - Adormirii Maicii Domnului acatistul Maicii Domnului - Nașterii Maicii Domnului acatistul Intrării în Biserică a Maicii Domnului acatistul Maicii Domnului - Cea mai Minunată Fecioară din întraga lume acatistul Maicii Domnului - Împăcarea celor învrăjbiți acatistul Maicii Domnului - Bucuria celor necăjiți acatistul Maicii Domnului - Bucurie neașteptată acatistul Maicii Domnului - de iluminare acatistul Maicii Domnului - Floarea smerenieiacatistul Maicii Domnului - Portărița acatistul Maicii Domnului - Vindecătoarea acatistul Maicii Domnului - Împărăteasă a Toate acatistul Maicii Domnului - Izvorul Tămăduirilor acatistul Maicii Domnului - Izbăvitoarea acatistul Maicii Domnului - Sfântul Acoperământ acatistul Maicii Domnului - Sporirea minții acatistul Maicii Domnului - Eu sunt cu voi și nimeni împotriva voastră acatistul Maicii Domnului - Rugul acatistul acatistul Maicii Domnului - Apărătoarea noastrp în Ziua Înfricosătoare a Judecății de apoi acatistul Maicii Domnului - pentru toate Icoanele acatistul Maicii Domnului - care se cântă la mănăstirea frumoasa acatistul Maicii Domnului - Mijlocitoarea acatistul Maicii Domnului - Grabnică Ajutătoare acatistul Maicii Domnului - la Icoana "Caută la smerenia" acatistul Maicii Domnului - la Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Hârbovăț acatistul Maicii Domnului - la Icoana de la Krasna acatistul Maicii Domnului - la Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Vărzărești acatistul Maicii Domnului - la Icoana făcătoare de minuni de la Kazan acatistul Maicii Domnului - la Icoana făcătoare de minuni de la Nicula acatistul Maicii Domnului - la Icoana "Plângătoare" de la Boian acatistul Maicii Domnului - la Icoana "Potirul Nesecat" acatistul Maicii Domnului - la Icoana făcătoare de minuni de la Prodromu acatistul Maicii Domnului - la Icoana "Rădăcinii" acatistul Maicii Domnului - la Icoana "Potolește întristările noastre" acatistul Maicii Domnului - la Icoana "Sporitoarea grânelor" |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca te poti ruga la sfinti sa te ajute cu sanatatea si in privinta celorlate necazuri, la oricati, oricati poate cuprinde mintea si inima si rugaciunea ta! Poate ca gresesc, dar eu ma gandesc si la Sf Ioan Iacob Romanul ca la un alinator de suferinte- chair daca nu a fost medic- a avut ca asculatere ingrijirea celor suferinzi..Si ma gandesc la el si ca la un ajutator al celor care invata si care predau- ca a avut si asculatarea de a invata pe altii.
|
|
||||
|
||||
![]()
Parintele Teofil Paraianu, vorbind despre Sfantul Mare Mucenic Pantelimon, spune: "E buna cinstirea pe care i-o aducem unui sfant prin cuvant, e buna cinstirea pe care i-o aducem unui sfant prin gand, e buna cinstirea pe care i-o aducem unui sfant prin laudele randuite de Biserica, e buna cinstirea pe care o aducem oricarui sfant sub indrumarea Bisericii noastre, dar, iubiti credinciosi, cea mai de capetenie cinstire pe care i-o putem aduce unui sfant, este sa ne asemanam cu el.
Nu suntem doctori, nu suntem tamaduitori, dar mangaietori putem fi, alinatori de suferinta cu putere omeneasca, cu dorinta de bine pentru cel care sufera, asta o putem face si noi; si daca facem cele la masurile noastre, face si Dumnezeu prin noi, ceea ce nu putem face noi numai prin puterea noastra. Si atunci, iata ca suntem si noi pe calea Sfantului Mare Mucenic Pantelimon." Despre viata Sf. Pantelimon - http://www.crestinortodox.ro/sfinti/...mon-96365.html. Tot pe acest site, search google, se gaseste si acatistul sau.
|
||||
|
||||
![]()
Vineri, 27 iulie il praznuim pe Sf. Pantelimon.
Daca doreste cineva sa participe, joi, 26 iulie, incepand cu orele 18, la biserica Sf. Dimitrie Posta din Bucuresti (langa Stavropoleos) se va savarsi vecernia unita cu litia si o procesiune cu moastele sfantului aflate acolo. Vineri dimineata va fi oficiata Sfanta Liturghie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Despre biserica din comuna Pantelimon, cea in care se afla mana Sf Pantelimon, stie cineva ceva?
|
||||
|
||||
![]()
Da, sunt si bucatele din moastele Sf. Antipa, Haralambie si Nicanor.
Un articol despre biserica Sf. Dimitrie Posta gasiti aici - http://www.ziarullumina.ro/articole;...e-vesnica.html
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfantul Pantelimon | carmina | Intrebari utilizatori | 14 | 27.07.2014 16:11:13 |
Manastirea Sfantul Pantelimon, Lacu Sarat | florivizireanu | Intrebari utilizatori | 0 | 30.05.2011 09:05:34 |
icoana cu SFANTUL PANTELIMON | ilieradu | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 1 | 09.03.2011 15:15:23 |
astazi este pomenit Sfantul Pantelimon va recomand filmul | alexya89 | Generalitati | 4 | 27.07.2010 21:10:24 |
Sfantul Pantelimon | mirelat | Diverse Sarbatori | 9 | 01.12.2008 22:31:27 |
|