Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.07.2012, 23:56:04
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Este vorba despre acoperirea capului?Sau acoperirea trupului?Sau ambele?

Societatea a ajuns la concluzia ca femeile care arata bine si extraordinar de bine,trebuie sa-si descopere acest"dar"tuturor,sa fie un fel de bun public ,spre desfatarea tuturor.
Daca cineva deschide gura sa ceara putina decenta,i se baga pumnul in gura imediat cu justificari de genul:de ce sa se acopere?este tanara!
Daca nu este tanara,atunci macar are un corp de invidiat si tot trebuie sa-l arate.

Femeile au descoperit din timpuri imemoriale ca sexul poate fi folosit in serviciul lor si uite ca nici in secolul 21 lucrurile nu stau chiar diferit de atunci...Ma intreb de ce barbatii nu au evoluat pana acum?...chiar atat de mult timp sa le ia sa-si dea seama ca sunt folositi?
Va rog,nu va ofensati dragilor,doar imi pun si eu niste intrebari,observand barbatii din jur care inca au probleme de concentrare la vederea unui genunchi.
Si imi pun problema astfel deoarece orice fata il are model pe tatal ei,iar tatal meu nu era sensibilizat de nici o femeie despuiata pe strazi,fiind mai stapan pe situatie din fire.Imi era jena cu el pe strada caci dojenea orice fata mai indrazneata,le intreba daca n-au avut mai mult material pt fuste mai lungi si cate altele...daca le vedea vopsite in fel si chip,le intreba daca lucreaza la circ...
Tata are o singura slabiciune de o viata:mama

Un exemplu concret:
Dacandu-ma in vizita la colega mea de lucru(femeie in varsta de 50+ ani)o gasesc in compania unui instalator tehnic(tv,internet) iar privelistea este de neinteles pt mine:colega mea este imbracata cu o bluza care ii scoate sanii afara,cam 3 sferturi,atat de decoltata incat sutienul sta pe afara si puteai observa unde incepe sternul...
In fine,m-am facut ca nu vad,am luat micul dejun impreuna,mi-am vazut de treaba(ma dusesem cu treburi) si inainte de a pleca eu,am asistat la plecarea instalatorului.
Colega era multumita de serviciile lui,deoarece rezolvase niste complicatii si a vrut sa-i dea niste bani;din cate am inteles,serviciul era in costul comunitatii(platit de asociatia de locatari)iar omul a refuzat politicos banii la mai multe insistente ale femeii...
Acum dupa ce a plecat,femeia imi spune"ai vazut ce poate face o bluza decoltata?"

In fine,doar un exemplu de judecata ancestrala...poate nu cel mai bun deoarece omul a refuzat banii din alte considerente(probleme cu superiorii,serviciul era gratuit),si nu pt ca a fost supus showului.
Excelent! Se simte din toate postarile, nu doar pe tema de fata sau inrudite, ca sunteti o persoana puternica, o "doamna", si nu doar la nivel de conventionalism al adresarii de catre cei din jur. Fetele nu doar ca isi iau tatal de model, dar seamana GENETIC cu tatii. Like father, like daughter. :) Pe de alta parte...proportia barbatilor captivi in propria naivitate sexual-emotionala nu este, inca, dezastruos de mare. Si nu, nu prin "sheer will", caci fara Har suntem mai putin decat morti, ci prin tot felul de cai ale Domnului, unele de-a dreptul exotice gandirii comune. Un barbat inteligent stie/simte ca femeia are o natura duala: fiinta umana si femela de mamifer. Prima poate fi o colega. o "sora", prietena, iubita, apoi sotie excelenta. Lucrurile se complica din momentul in care ele lasa femela din ele sa preia controlul si ajung sa creada, ca si alte entitati inteligente de pe planeta asta, ca "totul li se cuvine". Si asta doar fiindca...sunt implicate absolut direct in actul perpetuarii speciei (ca si cand partile creatoare, pozitive, ale feminitatii si masculinitatii sunte meritul femeilor, respectiv al barbatilor!!!). Si fiindca, la un nivel inca mai bazal, sexualitatea lor este de o natura mai fizica, mai EVIDENTA decat a noastra: privirile noastre se izbesc de un trup care din pacate este facut sa atraga. Zic "din pacate" pentru ca aceasta este marea arta a ispitei: sa foloseasca ceva bun creat pentru o finalitate in mod nefericit deviata destructiv. Si nu poti scapa de siretenia asta cumplita decat pe trei cai: asceza dupa voia si stiinta data de Dumnezeu intru institutia monahala si fidelitatea in cea a familiei; "ciudatenia" si..sa fii incapabil de a simti vreo atractie. Asa ca, pentru a reveni la matca discutiei, barbatul are de facut un singur lucru: sa nu isi piarda vremea cu nu-s ce femela umana, doar fiindca se simte atras de ea, fiindca ea este o forta de suctiune a energiei, pe care nici macar nu o foloseste sa evolueze spiritual, ci doar pentru infamul aspect al placerii efemere. E ca si cand ti-ai scoate ochii, asta este sa cedezi nu stiu carei proaste mustind de estrogeni. Mai ales daca ai acasa deja o iubire, pe care brusc o uiti si o negi ca un prost. Desi si aceasta tarie a refuzului total comporta un risc: femeile lumesti sunt ca demonii: refuzate, te urasc si te lupta; daca le cedezi, te stapanesc, te dispretuiesc, si te distrug, daca pot.
Reply With Quote
Vechi 16.07.2012, 08:42:35
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Excelent! Se simte din toate postarile, nu doar pe tema de fata sau inrudite, ca sunteti o persoana puternica, o "doamna", si nu doar la nivel de conventionalism al adresarii de catre cei din jur. Fetele nu doar ca isi iau tatal de model, dar seamana GENETIC cu tatii. Like father, like daughter. :) Pe de alta parte...proportia barbatilor captivi in propria naivitate sexual-emotionala nu este, inca, dezastruos de mare. Si nu, nu prin "sheer will", caci fara Har suntem mai putin decat morti, ci prin tot felul de cai ale Domnului, unele de-a dreptul exotice gandirii comune. Un barbat inteligent stie/simte ca femeia are o natura duala: fiinta umana si femela de mamifer. Prima poate fi o colega. o "sora", prietena, iubita, apoi sotie excelenta. Lucrurile se complica din momentul in care ele lasa femela din ele sa preia controlul si ajung sa creada, ca si alte entitati inteligente de pe planeta asta, ca "totul li se cuvine". Si asta doar fiindca...sunt implicate absolut direct in actul perpetuarii speciei (ca si cand partile creatoare, pozitive, ale feminitatii si masculinitatii sunte meritul femeilor, respectiv al barbatilor!!!). Si fiindca, la un nivel inca mai bazal, sexualitatea lor este de o natura mai fizica, mai EVIDENTA decat a noastra: privirile noastre se izbesc de un trup care din pacate este facut sa atraga. Zic "din pacate" pentru ca aceasta este marea arta a ispitei: sa foloseasca ceva bun creat pentru o finalitate in mod nefericit deviata destructiv. Si nu poti scapa de siretenia asta cumplita decat pe trei cai: asceza dupa voia si stiinta data de Dumnezeu intru institutia monahala si fidelitatea in cea a familiei; "ciudatenia" si..sa fii incapabil de a simti vreo atractie. Asa ca, pentru a reveni la matca discutiei, barbatul are de facut un singur lucru: sa nu isi piarda vremea cu nu-s ce femela umana, doar fiindca se simte atras de ea, fiindca ea este o forta de suctiune a energiei, pe care nici macar nu o foloseste sa evolueze spiritual, ci doar pentru infamul aspect al placerii efemere. E ca si cand ti-ai scoate ochii, asta este sa cedezi nu stiu carei proaste mustind de estrogeni. Mai ales daca ai acasa deja o iubire, pe care brusc o uiti si o negi ca un prost. Desi si aceasta tarie a refuzului total comporta un risc: femeile lumesti sunt ca demonii: refuzate, te urasc si te lupta; daca le cedezi, te stapanesc, te dispretuiesc, si te distrug, daca pot.
Multumesc pt cuvintele bune,dar sa stiti ca eu personal nu am nici un merit!
Sunt doar un produs al educatiei,al mimeticii unor indivizi exceptionali cu care venit in contact!
Am fost prea norocoasa sa ma intersectez cu persoane deosebite:rude,profesori,manageri,prieteni....
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 17.07.2012, 04:05:46
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

The beauty of a woman must be seen from in her eyes, because that is the doorway to her heart, the place where love resides. (Audrey Hepburn)
Reply With Quote
Vechi 17.07.2012, 07:56:34
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Simply_me Vezi mesajul
Am citit ceva într-o carte și cred ca este interesant:
Ce parere aveti despre barbatii care nu se acopera? Arata ca "sunt nemultumiti de femeile lor si doresc alte femei "? Iarasi a fost analizata in amanunt tinuta femeii, iar daca are pantalon scurt si fusta scurta s-a pus pecetea- "sigur vrea sa atraga", insa ma intreb de ce motivele ei n-ar putea fi aceleasi cu ale barbatului care poarta tinute lejere, de ce ea e suspectata si rapid catalogata? Decenta vestimentara tine de educatia fiecaruia si de mediul cultural.

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Este vorba despre acoperirea capului?Sau acoperirea trupului?Sau ambele?
Cred ca se refera la acoperirea capului. Sfantul Cosma Etolianul a trait in sec. XVIII. Femeile purtau atunci "fustele pannier" ( acelea largi pe doua cercuri mari plasate in lateralele soldurilor), iar pe la 1750 s-a facut trecerea spre coafurile inalte si elaborate (vezi poza cu ipostaza de inc. de sec. XVIII si dupa 1750). Asta era moda in Apus, nu stiu cum se imbracau grecoaicele in sec. XVIII. (Sfantul a fost grec) Pe la 1790 a aparut moda neoclasica, iar femeile au inceput sa poarte rochiile inspirate de vestimentatia femeii din Grecia Antica, insa Sfantul n-a apucat vremurile alea. S-ar putea sa se refere la influentele orientale in vestimentatia femeii, pentru ca a stat o vreme in Constantinopol. In Bucurestiul sec. al XVIII se resimteau puternic influentele modei fanariote, probabil si in Grecia, doar fanariotii erau greci.
Attached Images
File Type: jpg history-of-fashion_Picture32.jpg (16,5 KB, 3 views)

Last edited by ioanna; 17.07.2012 at 08:55:22.
Reply With Quote
Vechi 19.07.2012, 02:43:27
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit mai mare atenție la subiectul propus nu strică

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Ce parere aveti despre barbatii care nu se acopera? Arata ca "sunt nemultumiti de femeile lor si doresc alte femei "?
Aici nu discutăm în stil veterotestamentar, gen legea talionului.

Citat:
În prealabil postat de ioanna
Cred ca se refera la acoperirea capului. Sfantul Cosma Etolianul a trait in sec. XVIII. Femeile purtau atunci "fustele pannier" ( acelea largi pe doua cercuri mari plasate in lateralele soldurilor), iar pe la 1750 s-a facut trecerea spre coafurile inalte si elaborate (vezi poza cu ipostaza de inc. de sec. XVIII si dupa 1750). Asta era moda in Apus, nu stiu cum se imbracau grecoaicele in sec. XVIII. (Sfantul a fost grec) Pe la 1790 a aparut moda neoclasica, iar femeile au inceput sa poarte rochiile inspirate de vestimentatia femeii din Grecia Antica, insa Sfantul n-a apucat vremurile alea. S-ar putea sa se refere la influentele orientale in vestimentatia femeii, pentru ca a stat o vreme in Constantinopol. In Bucurestiul sec. al XVIII se resimteau puternic influentele modei fanariote, probabil si in Grecia, doar fanariotii erau greci.
O divagație fără rost, părerea mea.
Reply With Quote
Vechi 19.07.2012, 05:49:32
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Da, femeia sa-si acopere capul, iar barbatul sa-si lase barba...cati barbati au barba, mai ales din aceia care judeca femeile neacoperite? Ca sa atragi pe cineva, nu este nevoie doar de siretlicuri vestimentare, ci si sufletesti si mentale, este nevoie de o anumita stare, o anumita disponibilitate...pana la urma, este vorba de ceea ce acoperi sau descoperi. Hainele sunt doar un accesoriu, mult prea banal devenit in ziua de azi. Nu cred ca barbatii mai sunt profund impresionati de aceasta trasatura.
Uite, in Japonia, desi femeile nu sunt descoperite aproape deloc, nu am vazut femei imbracate in maiou in toiul verii, nici in fuste scurte, sau sani descoperiti...totusi, elevele de scoala generala si de liceu au in vestimentatie fuste foarte scurte. Acest lucru nu are, nici pedeparte, conotatie erotica, chiar se simte faptul ca picioarele lor nu produc la aratare o anumita atractie, si asta nu ca nu ar fi atragatoare, ci pentru faptul ca in imaginatia lor colectiva, in perceptia lor, aceasta vestimentatie nu reprezinta decat o uniforma scolara, si-atat.
Sa nu uitam si faptul ca feromonii joaca rolul cel mai important in procesul atractiei, chiar daca suntem oameni supusi ratiunii, aspectul chimic al fiintei noastre isi face prezenta in viata, si el, ca si ratiunea, conlucreaza pentru perpetuarea speciei. Ce ne-am face daca nu ar exista atractia, dincolo de hainele pe care le purtam? Oamenii nu s-ar mai indragosti ca "prostii", nu ar mai face copii, nu ar mai face compromisuri prin familie, caci viata in doi este un interminabil compromis, aducand laolalta doua firi diferite care, parca, niciodata nu ajung la vreun consesn, dar intotdeauna se resemneaza si se suporta reciproc.
Mai dati-le incolo de haine, pana la ele, daca este sa vorbim de principii, este muuuuuulta rautatea pe lumea asta de combatut.

Last edited by ory; 19.07.2012 at 05:53:54.
Reply With Quote
Vechi 19.07.2012, 12:17:14
Jamaica Jamaica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Da, femeia sa-si acopere capul, iar barbatul sa-si lase barba...cati barbati au barba, mai ales din aceia care judeca femeile neacoperite? Ca sa atragi pe cineva, nu este nevoie doar de siretlicuri vestimentare, ci si sufletesti si mentale, este nevoie de o anumita stare, o anumita disponibilitate...pana la urma, este vorba de ceea ce acoperi sau descoperi. Hainele sunt doar un accesoriu, mult prea banal devenit in ziua de azi. Nu cred ca barbatii mai sunt profund impresionati de aceasta trasatura.
Uite, in Japonia, desi femeile nu sunt descoperite aproape deloc, nu am vazut femei imbracate in maiou in toiul verii, nici in fuste scurte, sau sani descoperiti...totusi, elevele de scoala generala si de liceu au in vestimentatie fuste foarte scurte. Acest lucru nu are, nici pedeparte, conotatie erotica, chiar se simte faptul ca picioarele lor nu produc la aratare o anumita atractie, si asta nu ca nu ar fi atragatoare, ci pentru faptul ca in imaginatia lor colectiva, in perceptia lor, aceasta vestimentatie nu reprezinta decat o uniforma scolara, si-atat.
Sa nu uitam si faptul ca feromonii joaca rolul cel mai important in procesul atractiei, chiar daca suntem oameni supusi ratiunii, aspectul chimic al fiintei noastre isi face prezenta in viata, si el, ca si ratiunea, conlucreaza pentru perpetuarea speciei. Ce ne-am face daca nu ar exista atractia, dincolo de hainele pe care le purtam? Oamenii nu s-ar mai indragosti ca "prostii", nu ar mai face copii, nu ar mai face compromisuri prin familie, caci viata in doi este un interminabil compromis, aducand laolalta doua firi diferite care, parca, niciodata nu ajung la vreun consesn, dar intotdeauna se resemneaza si se suporta reciproc.
Mai dati-le incolo de haine, pana la ele, daca este sa vorbim de principii, este muuuuuulta rautatea pe lumea asta de combatut.
corect spus
Vechi 19.07.2012, 13:37:58
andravenache andravenache is offline
Member

Data înregistrării: 26.03.2011
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Ai dreptate, trebuie mai intai sa schimbam ce e in interior (rautate, egoism s.a.m.d.) si sunt sigura ca atunci, aceasta se va reflecta si in felul in care ne imbracam. Pentru ca o persoana care urmeaza principiile crestinismului nu va pune pret nici pe vanitate, nici pe propriul sex-appeal, nici pe numele firmei producatoare, ci va cauta sa se imbrace decent, frumos (in sensul de placut privirii), si cu haine care au un raport calitate/pret corespunzator (nici cele mai ieftine, dar nici cele pentru care platesti un adaos comercial exorbitant).
Intr-adevar, "Ce ne-am face daca nu ar exista atractia, dincolo de hainele pe care le purtam?" .... Pai incep sa cam vad ce ne-am face: ne-am complace in relatii de concubinaj sau am lega casnicii de foarte scurta durata, asa cum se intampla din ce in ce mai des in ziua de azi. Am avea relatii superficiale in care femeile "trecute" (adica cele care au inceput sa imbatraneasca si sa arate un rid, o piele mai putin ferma, etc.) trebuie sa se consoleze cu amintirile tineretii si, eventual, cu cariera si /sau castigurile financiare acumulate pana atunci (daca au fost "fete destepte"), iar barbatii sunt cu atat mai "sexy" cu cat au un cont in banca mai generos.
Referitor la replica ta "cati barbati au barba, mai ales din aceia care judeca femeile neacoperite?" precum si altele asemanatoare ale altor forumisti, as spune ca eu ca femeie nu cred ca trebuie sa ii judec pe ei, ci pe mine insumi. Faptul ca barbatii care ne judeca nu se poarta sau nu se imbraca asa cum ar trebui sa o faca un barbat crestin, nu ne da noua dreptul sa adoptam aceeasi atitudine. E ca si cum am spune ca daca ceilalti oameni care sunt sau nu crestini declarati din jurul nostru pacatuiesc, putem pacatui si noi.
In plus, acesta este un forum "despre femeie", iar imbracamintea barbatului crestin probabil ar trebui discutata in alt loc (probabil ar trebui deschis un subiect "despre barbat")
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Portret de femeie Pelerin spre Rasarit Despre Sfanta Scriptura 7 03.10.2014 10:39:39
Femeie in moarte clinica alt_inceput Generalitati 18 04.01.2011 16:22:35
Despre femeie in Biserica claudelina Tinuta in Biserica 34 13.09.2010 23:43:36
femeie insarcinata in post ginabadea Postul 26 24.03.2010 10:59:50
Omul , bărbat și femeie cristiboss56 Din Vechiul Testament 5 24.04.2009 17:46:29