![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt doar un produs al educatiei,al mimeticii unor indivizi exceptionali cu care venit in contact! Am fost prea norocoasa sa ma intersectez cu persoane deosebite:rude,profesori,manageri,prieteni....
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
The beauty of a woman must be seen from in her eyes, because that is the doorway to her heart, the place where love resides. (Audrey Hepburn)
|
|
||||
|
||||
![]()
Ce parere aveti despre barbatii care nu se acopera? Arata ca "sunt nemultumiti de femeile lor si doresc alte femei "? Iarasi a fost analizata in amanunt tinuta femeii, iar daca are pantalon scurt si fusta scurta s-a pus pecetea- "sigur vrea sa atraga", insa ma intreb de ce motivele ei n-ar putea fi aceleasi cu ale barbatului care poarta tinute lejere, de ce ea e suspectata si rapid catalogata? Decenta vestimentara tine de educatia fiecaruia si de mediul cultural.
Cred ca se refera la acoperirea capului. Sfantul Cosma Etolianul a trait in sec. XVIII. Femeile purtau atunci "fustele pannier" ( acelea largi pe doua cercuri mari plasate in lateralele soldurilor), iar pe la 1750 s-a facut trecerea spre coafurile inalte si elaborate (vezi poza cu ipostaza de inc. de sec. XVIII si dupa 1750). Asta era moda in Apus, nu stiu cum se imbracau grecoaicele in sec. XVIII. (Sfantul a fost grec) Pe la 1790 a aparut moda neoclasica, iar femeile au inceput sa poarte rochiile inspirate de vestimentatia femeii din Grecia Antica, insa Sfantul n-a apucat vremurile alea. S-ar putea sa se refere la influentele orientale in vestimentatia femeii, pentru ca a stat o vreme in Constantinopol. In Bucurestiul sec. al XVIII se resimteau puternic influentele modei fanariote, probabil si in Grecia, doar fanariotii erau greci. Last edited by ioanna; 17.07.2012 at 08:55:22. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, femeia sa-si acopere capul, iar barbatul sa-si lase barba...cati barbati au barba, mai ales din aceia care judeca femeile neacoperite? Ca sa atragi pe cineva, nu este nevoie doar de siretlicuri vestimentare, ci si sufletesti si mentale, este nevoie de o anumita stare, o anumita disponibilitate...pana la urma, este vorba de ceea ce acoperi sau descoperi. Hainele sunt doar un accesoriu, mult prea banal devenit in ziua de azi. Nu cred ca barbatii mai sunt profund impresionati de aceasta trasatura.
Uite, in Japonia, desi femeile nu sunt descoperite aproape deloc, nu am vazut femei imbracate in maiou in toiul verii, nici in fuste scurte, sau sani descoperiti...totusi, elevele de scoala generala si de liceu au in vestimentatie fuste foarte scurte. Acest lucru nu are, nici pedeparte, conotatie erotica, chiar se simte faptul ca picioarele lor nu produc la aratare o anumita atractie, si asta nu ca nu ar fi atragatoare, ci pentru faptul ca in imaginatia lor colectiva, in perceptia lor, aceasta vestimentatie nu reprezinta decat o uniforma scolara, si-atat. Sa nu uitam si faptul ca feromonii joaca rolul cel mai important in procesul atractiei, chiar daca suntem oameni supusi ratiunii, aspectul chimic al fiintei noastre isi face prezenta in viata, si el, ca si ratiunea, conlucreaza pentru perpetuarea speciei. Ce ne-am face daca nu ar exista atractia, dincolo de hainele pe care le purtam? Oamenii nu s-ar mai indragosti ca "prostii", nu ar mai face copii, nu ar mai face compromisuri prin familie, caci viata in doi este un interminabil compromis, aducand laolalta doua firi diferite care, parca, niciodata nu ajung la vreun consesn, dar intotdeauna se resemneaza si se suporta reciproc. Mai dati-le incolo de haine, pana la ele, daca este sa vorbim de principii, este muuuuuulta rautatea pe lumea asta de combatut.
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 19.07.2012 at 05:53:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intr-adevar, "Ce ne-am face daca nu ar exista atractia, dincolo de hainele pe care le purtam?" .... Pai incep sa cam vad ce ne-am face: ne-am complace in relatii de concubinaj sau am lega casnicii de foarte scurta durata, asa cum se intampla din ce in ce mai des in ziua de azi. Am avea relatii superficiale in care femeile "trecute" (adica cele care au inceput sa imbatraneasca si sa arate un rid, o piele mai putin ferma, etc.) trebuie sa se consoleze cu amintirile tineretii si, eventual, cu cariera si /sau castigurile financiare acumulate pana atunci (daca au fost "fete destepte"), iar barbatii sunt cu atat mai "sexy" cu cat au un cont in banca mai generos. Referitor la replica ta "cati barbati au barba, mai ales din aceia care judeca femeile neacoperite?" precum si altele asemanatoare ale altor forumisti, as spune ca eu ca femeie nu cred ca trebuie sa ii judec pe ei, ci pe mine insumi. Faptul ca barbatii care ne judeca nu se poarta sau nu se imbraca asa cum ar trebui sa o faca un barbat crestin, nu ne da noua dreptul sa adoptam aceeasi atitudine. E ca si cum am spune ca daca ceilalti oameni care sunt sau nu crestini declarati din jurul nostru pacatuiesc, putem pacatui si noi. In plus, acesta este un forum "despre femeie", iar imbracamintea barbatului crestin probabil ar trebui discutata in alt loc (probabil ar trebui deschis un subiect "despre barbat") |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Portret de femeie | Pelerin spre Rasarit | Despre Sfanta Scriptura | 7 | 03.10.2014 10:39:39 |
Femeie in moarte clinica | alt_inceput | Generalitati | 18 | 04.01.2011 16:22:35 |
Despre femeie in Biserica | claudelina | Tinuta in Biserica | 34 | 13.09.2010 23:43:36 |
femeie insarcinata in post | ginabadea | Postul | 26 | 24.03.2010 10:59:50 |
Omul , bărbat și femeie | cristiboss56 | Din Vechiul Testament | 5 | 24.04.2009 17:46:29 |
|