Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.07.2012, 05:03:22
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Este Iisus Hristos Dumnezeu?
Bineînțeles că este! Ce-i cu această întrebare?

Citat:
Daca vrei Sola Scriptura vei primi Sola Scriptura!!
Sola Scriptura nu înseamnă să înșiri la texte fără noimă.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 05:08:31
Banned

Implicit

Citat:
Textul se adreseaza celor ce cred doar cu creierul - care, de la caz la caz este mai performant sau mai putin performant -, in sensul ca Mantuitorul le adreseaza acestora - recte rationalistilor iudei si nu numai, ci si sectarilor de astazi puii fariseilor de atunci - o chemare la ceva ce-ti pare si tie putin deplasat: chemarea de manca Trupul Mantuitorului.
Bun. Hai să vedem și opinia unuia care crede fără creier: a urmat cineva această chemare (măcar dintre ucenici)? Poți răspunde?

A mâncat cineva efectiv, literalicește, din Hristos? Ține cont că până la Jerfa Lui -când Trupul și Sângele Lui urmau să fie oferite pe Cruce celor ce vor crede (și cu creierul și cu duhul)- avea să treacă încă un an! Iar peste un an, când la Cina cea de Taină Hristos rostește din nou acele cuvinte, se găsește vreun credincios (bineînțeles fără creier) să muște efectiv din Trupul Lui? Aud? A făcut careva din sfinții apostoli acest gest descreierat? Dacă nu, iată și concluzia extrasă din textul acela kilometric:

"54.Cel ce mănâncă Trupul Meu și bea Sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua de apoi."

Iar concluzia interpretării literaliste este una singură: Niciunul dintre sfinții apostoli nu va avea viață veșnică și nu va fi înviat în ziua de apoi, căci n-a mâncat și n-a băut din trupul și sângele Domnului decât în mod simbolic!
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 05:10:25
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Dai la o parte pretentiile de profeti indrumati de Dumnezeu a celor ce au facut invatatura adventista ce este azi si cu ce ramai?
Doar cu Scriptura. Sola Scriptura!
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 10:13:38
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Doar cu Scriptura. Sola Scriptura!
ok...Sola Scriptura sa fie! Unde scrie in NT de zeciuiala?
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 10:29:32
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Unde scrie in NT de zeciuiala?
Evrei 7:8
"aici iau zeciuială niște oameni muritori, pe când dincolo, unul care e dovedit că este viu".

[Nu vreau sa intru in dezbatere; doar ca intrebarea se tot repeta fara raspuns]
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 11:38:31
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Exact ca minunile făcute de apostoli nu știu să mai fi făcut cineva, poate parțial...

Irjak magyar nyelvben hogy megértsék? Azt hiszem, hogy nem...

Ar însemna să mint.

Mulțumesc frumos.

De ce ți-e frică, nu scapi! Era vorba de mine și frații mei. Pe sfinții apostoli, ori pe sfinții martiri îi pot numi sfinți fără nicio problemă.
Bun...si dupa muuuuulte fraze intoarse in toate felurile, ajungem la aceiasi concluzie: nici un membru al bisericii adventiste nu a facut minuni asemenea sfintilor apostoli.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 13:04:57
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Evrei 7:8
"aici iau zeciuială niște oameni muritori, pe când dincolo, unul care e dovedit că este viu".

[Nu vreau sa intru in dezbatere; doar ca intrebarea se tot repeta fara raspuns]
doamna sunt sigur ca puteti mai mult de atat. Cand m-am referit la zeciuiala, am intrebat UNDE scrie in NT ca Hristos sau vreun apostol ne indeamna sa dam zeciuiala
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 13:08:30
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Bun...si dupa muuuuulte fraze intoarse in toate felurile, ajungem la aceiasi concluzie: nici un membru al bisericii adventiste nu a facut minuni asemenea sfintilor apostoli.
cum sa nu doamna...Hellen White. Avea viziuni despre evenimente care DEJA au vut loc. Totusi e ceva nu?
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 15:29:42
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Bun. Hai să vedem și opinia unuia care crede fără creier: a urmat cineva această chemare (măcar dintre ucenici)? Poți răspunde?

A mâncat cineva efectiv, literalicește, din Hristos? Ține cont că până la Jerfa Lui -când Trupul și Sângele Lui urmau să fie oferite pe Cruce celor ce vor crede (și cu creierul și cu duhul)- avea să treacă încă un an! Iar peste un an, când la Cina cea de Taină Hristos rostește din nou acele cuvinte, se găsește vreun credincios (bineînțeles fără creier) să muște efectiv din Trupul Lui? Aud? A făcut careva din sfinții apostoli acest gest descreierat? Dacă nu, iată și concluzia extrasă din textul acela kilometric:

"54.Cel ce mănâncă Trupul Meu și bea Sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua de apoi."

Si mai mult de-atat, Mantuitorul se jertfeste la fiecare Sfanta Liturghie, slujbe bisericesti oficiate in Biserica primara de Sf.Apostoli.

Asa ca, concluziile tale sunt, intr-adevar, legumicole, fara logica!
Iar concluzia interpretării literaliste este una singură: Niciunul dintre sfinții apostoli nu va avea viață veșnică și nu va fi înviat în ziua de apoi, căci n-a mâncat și n-a băut din trupul și sângele Domnului decât în mod simbolic!
NIMIC MAI FALS SI MAI MINCINOS, AGENT DE VANZARI 666!!
La instituirea Sfintei Cine, Mantuitorul a spus:
"26.Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine și binecuvântând, a frânt și le-a dat ucenicilor, zicând: „Luați, mâncați, acesta este Trupul Meu“.
27.Și luând paharul și mulțumind, le-a dat, zicând: „Beți dintru acesta toți,
28.că acesta este Sângele Meu, al Legii celei Noi, carele pentru mulți se varsă spre iertarea păcatelor." Matei 26.

Noi credem ca la acea Cina, ceea ce au mancat ucenicii au fost Sfantul Trup si Sfantul Sange al Mantuitorului Hristos.

Referatul biblic este cat se poate de clar, TREBUIE DOAR SA-L CREZI!!!

Concluziile tale sunt, "again and again" - cum ar spune coana mare pe limba ta, ca sa intelegi mai bine - legumicole, fara logica!!

Last edited by Illuminatu; 22.07.2012 at 15:35:31.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 15:45:25
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Asta e concluzia pe care v-a spus-o biserica dumneavoastra si pe care dumneavoastra o repetati, fara sa o treceti prin filtrul ratiunii proprii, cel putin..

Concluzia interpretarii literaliste e una singura: Painea si Vinul frante la Cina Domnului sunt chiar Trupul si Sangele Domnului; asa ne-a spus Domnul nostru Isus Hristos. Nu ne putem numi ucenicii sau slujitorii Lui daca nu-L credem si daca nu-I urmam invatatura.

Ce va spune dumneavoastra biserica adventista contravine invataturii Sfintei Scripturi.

Last edited by nutucutu; 22.07.2012 at 16:11:05.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32