![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Domnul Iisus ne-a spus ca nimeni nu vine la El daca nu este chemat de Tatal. In ce consta aceasta chemare? Sunt toti oamenii chemati? Ce zic sfintii despre acestea? Raspunsul nu-i graba, cand aveti timp si doar daca va face placere sa raspundeti :) Eu nu am citit cat dvs., de aceea intreb pe altii mai cititi :) Last edited by Tartaruga; 25.07.2012 at 15:21:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La intelegerea sensului celor alesi Fer. Augustin s-a incurcat, de aceea a crezut ca e predestinare, pe care au luat-o calvinii in sensul acesta. Cum am scris in mesajele precedente, sensul celor alesi ni-l da si Sfantul Serafim de Sarov, care spune ca faptele bune fara credinta nu sunt mantuitoare, dar aceseta il pot ajuta pe omul respectiv sa fie ales si sa il lumineze Dumnezeu prin harul chemator. De aceea scrie ca cine il cauta pe Hristos il va gasi. Harul chemator (exterior) il face pe om sa gaseasca adevarul si sa vina in Biserica lui Hristos in care va primi si harul lucrator (mantuitor). Sfantul Serafim ne da exemplul cel mai elocvent sin Sfanta Scriptura, cu sf. Cornelie Sutasul, de acolo inteleg clar ce ineamna cei alesi. Sfantul Igantie Briancianinov explica pe larg ce se intelege prin cei alesi si cine sunt acestia: http://www.impantokratoros.gr/despre_erezie.ro.aspx |
|
|||
|
|||
![]()
Da, minunat e pentru mine cuvantul Sfantului, clarificator si ziditor. Multumesc, Catalin, pentru link!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa intelesesem si eu, de aceea ma nedumerea afirmatia Domnului cum ca doar cei chemati de Tatal ajung la El. Daca Tatal ii cheama pe toti, asa cum cred si eu, nu intelegeam rostul/sensul unei astfel de afirmatii. Raspunsul dat de Pelerin cred ca este cel bun in acest context. Si bine-nteles ca orice lamuriri suplimentare sunt bine-venite, poate deschidem un topic daca mai sunt si altii interesati :) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Harul | costel | Spiritualitatea ortodoxa | 72 | 06.02.2013 14:11:04 |
Spalare pacate prin suferinta sau prin facere de bine | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 09.09.2011 13:09:26 |
Ce este Har,Harul? | savudanmihai | Intrebari utilizatori | 14 | 30.05.2010 20:21:08 |
Harul lui Dumnezeu | Florin-Ionut | Generalitati | 7 | 05.09.2008 20:24:15 |
Harul Dumnezeiesc | Sylvie | Generalitati | 6 | 21.08.2007 11:46:31 |
|