![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
TEOLOGIE ORTODOXĂ ȘI ȘTIINȚĂ: PUHALO Lazăr, IPS, Dovada lucrurilor nevăzute. Ortodoxia și fizica modernă, trad. Corina Stavinschi, Doina Ionescu. București: XXI Eonul Dogmatic, 2005. ICĂ Ioan, Pr., Alexandros Kalomiros, Andrei Kuraev, Doru Costache, Sfinții Părinți despre originile și destinul cosmosului și omului. Sibiu: Deisis, 2003. KALOMIROS Alexandros, Dr., De la Facere la Apocalipsa, București: Lumea credinței, 2005. LUCA al Crimeei, Sfântul, Puterea inimii, trad. Savga Evdochia, Bucuresti: Sophia, 2010. NESTERUK Alexei, Light from the East: Theology Science and the Eastern Orthodox Tradition, Minneapolis: Fortress Press, 2003. NESTERUK Alexei, Universul in comuniune, trad. Mihai-Silviu Chirilă. București: Curtea Veche, 2009. PUHALO Lazăr, IPS, Caile Ortodoxiei Contemporane, trad. Mihnea Gafita. Cluj-Napoca: Eikon, 2006. PUHALO Lazăr, IPS, Sufletul, trupul si moartea, trad. Fabia Anton. Cluj-Napoca: Eikon, 2005. PUHALO Lazăr, IPS, Teologia vie in ortodoxie, trad. Fabia Anton. Cluj-Napoca: Eikon, 2005. MOORE Lazarus, Arhimadrit, Sfantul Serafim de Sarov. O biografie spirituala, trad. Paul Balan, Bucuresti: Agapis, 2002. NELLAS Panayotis, Omul - animal îndumnezeit. Perspective pentru o antologie ortodoxă, trad. diac. Ioan I. Ica jr. Sibiu: Deisis, 2002. FIRCA Iova, Cosmologia biblică și teoriile științifice. București: Anastasia, 1998. LEMENI Adrian, Repere patristice în dialogul dintre teologie și știință. București: IBMBOR, 2007. LEMENI Adrian, Sensul eshatologic al creației. București: Asab, 2010. LEMENI Adrian, Teologie ortodoxa și știință. București: IBMBOR, 2007. ARTICOLE: CIRA Călin Emilian, “Teoria evoluției și creștinismul. Sunt ele incompatibile?”, Revista Tabor, anul V, nr. 8, noiembrie, pg. 34-38, 2011. In ceea ce priveste evolutionismul teist in alte scrieri recomand: RELIGIE ȘI ȘTIINȚĂ: ALEXANDER Denis, Creation and Evolution: Do We Have to Choose?. Oxford: Monarch , 2008. ALEXANDER Denis, Ronald L. Numbers, Biology and Ideology from Descartes to Dawkins, Chicago: University of Chicago Press, 2010. COLLINS Francis, DNA and the Revolution in Personalized Medicine, London: HarperCollins, 2010. COLLINS Francis, The Language of God: A Scientist Presents Evidence for Belief. New York: Free Press, 2006. HICK John, Noua frontiera a religiei și științei, trad. Alexandru Anghel. București: Herald, 2012. McGRATH Alister, Dawkins' God: Genes, Memes, and the Meaning of Life. New Jersey: Wiley-Blackwell, 2004. McGRATH Alister, Why God Won't Go Away: Engaging with the New Atheism. London: SPCK, 2011. Citat:
Catalin te invit cu acesta ocazie la o cafea in oras ca sa ne cunoastem personal. Nu sunt adeptul disputelor sau polemicilor. Avem viziuni diferinte in ceea ce priveste anumite aspecte ale ortodoxiei, dar asta nu implica faptul ca ostilitatea, rivalitatea, invidia trebuie sa preia "controlul". Departe de mine dorinta de a critica persoana ta, chiar daca nu sunt de acord cu multe idei pe care le sustii... toti suntem pacatosi... ca persoana nu sunt cu nimic mai bun decat tine sau decat altcineva. Hristos Iisus ne tine... fara El nu putem face nimic. Nadajudiesc in harul, mila si dragostea lui Dumenzeu ca intalnire noastra va avea efecte benefice in primul rand pentru mantuirea noastra dar nu exclusiv. Daca accepti oferta, te rog sa imi scri un email cand ai timp disponibil pentru a da curs invitatiei. Voi face tot posibilul (si in ceea ce priveste progarmul personal) ca intalnirea noastra sa aiba loc cat mai curand... intrucat nu doresc ca prin actiunile mele de pe acest forum sa iti provoc tristete sau neplaceri inutile. Cu aceasta ocazie imi prezint scuze si te rog sa ma ierti daca te-am suparat. Nu am intentionat acest lucru insa sunt constient ca postarile mele la adresa afirmatiilor tale pot fi interpretate cu conotatie personala. In ceea ce priveste preotii din Brasov cu care colaborez din punct de vedere al actitivitatii teologice mentionez: Pr. Nicolae Mosoiu Pr. Ioan Horia Ranga Numele parintelui duhovnic actual il vei afla la intalnire. Iti post spune ca in formarea mea duhovnicul Pr. Gheorghe Grindu a avut un rol extrem de important. (Domul sa il cinsteasca alaturi de Sfintii Sai). Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos. Last edited by Eugen7; 26.07.2012 at 13:10:06. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2. Cât despre vîrsta sistemului solar precum si alte "certitudini" de scurta durata (ca doar stiinta omeneasca este ceva foarte "dinamic": ce este valabil astazi, mâine va fi depasit...), înainte de a crede tot ce se lanseaza, prefer sa mai astept, mai ales ca am alte prioritati. 3. Vaticanul nu este o referinta. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
OZN=aerodina lenticulara construita (si patentata parca ) de Henri Coanda. Macheta și schițele aerodinei zac, uitate, în Muzeul Tehnic "Dimitrie Leonida”, de lângă Parcul Carol, din Capitală.
Extraterestri? Dar cu pacatele noastre cum e? Sa ne vedem de noi si de pacatele noastre si civilizatiile extraterestre sa-si vada de treaba lor ca sunt convins ca daca exista au destule pe cap :P Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Sfatul ar fi bun daca ar veni de la cineva in cunostinta de cauza ori tu.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar patentul, cred ca a expirat de mult. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta ma intreb si eu, de ce nu au facut-o pana acum. Exact, daca au venit din vremurile antice, trebuiau sa dea deja mana cu noi si sa comunicam deschis. Articolul din linkul d-voastra este bun si demonstreaza inca o data faptul ca Dumnezeu a facut pamantul si i-a creat conditii in asa fel incat sa poata sustine forme de viata, a creat oamenii ca fiinte superioare celorlalte fiinte cu un anumit scop. Daca existau si alte forme de viata pe alte planete s-ar fi precizat acest lucru. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by TunsDiana; 26.07.2012 at 22:09:29. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Blog-urile... raspunsuri fara intrebari ! | windorin | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 22 | 08.04.2013 16:53:47 |
Chip-urile in scoli | UNNOOM | Stiri, actualitati, anunturi | 47 | 29.11.2012 11:01:53 |
Psb-urile si filocaliile in word | antiecumenism | Resurse ortodoxe on-line | 4 | 09.10.2010 13:40:16 |
Pareri si sugestii | elenavioletacocos | Generalitati | 8 | 22.12.2009 14:55:04 |
|