Citat:
În prealabil postat de Doriana
Nu sunt teolog, dar nu stiu cine merita de fapt sa aiba Duhul Sfant. Vorbim despre insasi puterea lui Dumnezeu de a crea si a schimba lucrurile, de a binecuvanta, mantui sau osandi. Insa stiu ca Duhul Sfant este dat mi ales celor care Il urmeaza si asculta pe Dumnezeu. Si pentru un timp, Iuda L-a urmat si ascultat. Dupa aceea si-a fixat alte scopuri si a pierdut harul Duhului Sfant, asa cum spune Ioan Cezar.
Eu il inteleg pe acest om ca s-a spanzurat. Sa fii langa Hristos, ucenic ales si binecuvantat cu mult har, apoi sa cazi departe de tot ce este sfant, singur si parasit, dioar cu cei 30 de arginti castigati prin tradare, sa vezi ca din cauza ta insasi Nevinovatia moare pe cruce.... toate acestea pot duce rapid la nebunie.
|
eu NU am cum sa inteleg sinuciderea unui om. In cazul lui Iuda nici atat. Pai timp de 3 ani de zile a auzit permanent de la Hristos invataturi despre IERTARE atat din partea omului si mai ales din partea lui Dumnezeu.
ps: NICAIERI nu spune in Biblie ca Iuda ar fi innebunit vazand unde a dus tradarea lui si din acest motiv s-ar fi spanzurat