Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.07.2012, 01:37:13
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
N-ai înțeles pentru că amesteci lucrurile și le faci varză. Ești cumva Adrianna ?!

Pe stadion te îmbraci ca la stadion (sau piscina :P), iar la biserică, ca la biserică. Și gândurile, la fel. Le lași acasă pe-alea care nu se potrivesc cu locul. Când te duci la spectacol nu spui rugăciuni, iar la biserică, nu "faci galerie".
Depinde. Eu spun rugaciuni si cand merg la cinema, la spectacole si oriunde. Nimic nu ma impiedica sa spun rugaciuni.
Cum este acest imbracat "ca la biserica"? Pe ce criterii se stabileste? Vedeti ca la unii nici macar rochii lungi si largi nu ajung ci le trebuie separare pe sexe, si cu perdea daca se poate. Unde este deci limita si cine o stabileste? Iar gandurile potrivite cu mersul la biserica cuprind cumva privitul celorlalti oameni din biserica, bagarea de seama la imbracamintea si pozitia lor? Altcineva incurca borcanele aici pentru ca biserica nu-i spectacol sa mergem cu privitul.

Last edited by Tartaruga; 31.07.2012 at 01:39:35.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 15:33:06
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Depinde. Eu spun rugaciuni si cand merg la cinema, la spectacole si oriunde.
Nu stiu ce rugaciuni or fi alea si in ce fel ar fi primite la Dumnezeu, cand tu esti cu mintea la scenele de film si doar rostesti mecanic rugaciunea.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 15:49:11
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sad story Vezi mesajul
Nu stiu ce rugaciuni or fi alea si in ce fel ar fi primite la Dumnezeu, cand tu esti cu mintea la scenele de film si doar rostesti mecanic rugaciunea.
Cine a vorbit de rostire mecanica? Chiar dimpotriva. Se vede ca nu vi s-a intamplat :)
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 15:53:22
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Cine a vorbit de rostire mecanica? Chiar dimpotriva. Se vede ca nu vi s-a intamplat :)
Ce sa mi se intample? sa urmaresc un film artistic si totodata sa inalt laude lui Dumnezeu?
pai eu nu-mi bat joc de Dumnezeu in felul acesta. Nu impart timpul destinat Lui cu divertismente profane.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 15:57:03
ovidiu b.
Guest

Implicit

Fiecare dintre noi, mai mult sau mai puțin, am avut cazuri când s-a înșelat de judecata sa. Dacă-și aduce aminte de cazurile când a judecat și s-a înșelat, atunci va evita să osândească. Dar chiar dacă nu s-a înșelat nicodată, ci a avut dreptate, de unde știe intențiile celuilalt? Să nu tragem ușor concluzii.

Nu ne putem uita de exemplu la un film ortodox? Ce e greșit să Îl ai pe Dumnezeu tot timpul în mintea și inima ta?
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 16:00:06
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul

Nu ne putem uita de exemplu la un film ortodox? Ce e greșit să Îl ai pe Dumnezeu tot timpul în mintea și inima ta?
Doamna a spus ca s-a dus la spectacole, cinema si ca acolo s-a rugat. Nu pot fi de acord cu o astfel de optica.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 16:06:22
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Doamna a spus ca s-a dus la spectacole, cinema si ca acolo s-a rugat. Nu pot fi de acord cu o astfel de optica.
Așa și ce e greșit când stai pe scaunul unei săli de spectacol și până începe spectacolul să spui un Doamne miluiește? Și chiar și în timpul spectacolului...cu atât mai mult este de apreciat doamna respectivă...căci nu se desprinde de Dumnezeu, idiferent unde s-ar afla.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 16:25:12
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
eu nu pot fi de acord cu nici o situatie care ma impiedica sa zic o rugaciune: in autobuz, in parc cu copiii, la servici, acasa in timp ce muncesc...chiar si cand am fost la vre-un concert, spectacol ma puteam ruga.

E adevarat ca exista situatii in care nu te poti ruga: cand esti intr-o discoteca, dansand de zor sau mai stiu eu in ce ale situatii.
Personal, cred ca situatiile si locurile in care crestinul nu se poate ruga ar trebui parasite de catre acesta.Cred ca acesta ar putea fi un criteriu de selectie al locurilor, actiunilor pe care sa le poata face un crestin.
Vechi 31.07.2012, 15:53:02
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
17. Rugați-vă neîncetat. (Tesaloniceni 5, 17)

Este adevărat că utându-te la un film nu te poți ruga cu aceeași intensitate cu care te-ai ruga dacă ai sta în genunchi în odaia ta.

Last edited by ovidiu b.; 31.07.2012 at 15:55:43.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 15:56:23
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
17. Rugați-vă neîncetat. (Tesaloniceni 5, 17)
Asta inseamna ca fiecare crestin sa aiba un program zilnic de rugaciune si sa nu se opreasca in deznadejde, daca nu vede raspuns la rugaciuni.

Insa a ma ruga lui Dumnezeu si sa joc ping-pong in acelasi timp, ar fi o impertinenta.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Camasa-imbracaminte barbateasca? elena20 Reguli in Biserica 7 26.01.2013 22:38:26
Doliul in imbracaminte elizabeta Generalitati 21 24.01.2012 16:16:42
Imbracaminte modesta Smila1 Generalitati 144 19.05.2011 13:36:51
Despre podoabe si machiaj ortodox4life Generalitati 117 24.09.2009 13:21:11
Despre machiaj si bijuterii danyel Generalitati 102 20.07.2007 17:15:30