![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum este acest imbracat "ca la biserica"? Pe ce criterii se stabileste? Vedeti ca la unii nici macar rochii lungi si largi nu ajung ci le trebuie separare pe sexe, si cu perdea daca se poate. Unde este deci limita si cine o stabileste? Iar gandurile potrivite cu mersul la biserica cuprind cumva privitul celorlalti oameni din biserica, bagarea de seama la imbracamintea si pozitia lor? Altcineva incurca borcanele aici pentru ca biserica nu-i spectacol sa mergem cu privitul. Last edited by Tartaruga; 31.07.2012 at 00:39:35. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Rugaciunea,prin definitie este procesul prin care incercam sa ne conectam la Dumnezeu iar in acest demers procesul opus este deconectarea de pamantesc,relaxarea,parasirea gandurilor legate de instincte. Atentia catre haine si aspect exterior trebuie lasata pe locul secundar,daca nu tertiar :) As intelege daca niste sportivi,in graba mare dintre 2 antrenamente si o competitie ar trece si pe la biserica imbracati in costum sportiv...Orice se poate intelege,mai putin cei neispirati care pleaca imbracati nepotrivit de acasa,cu bunastiinta :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa va spun o intamplare din manastire. M-am dus sa imi vizitez sora care se afla in manastire. O schimbase pe cea in care se afla inainte si ducandu-ma eu sa o vad, stau de vorba cu stareta care de-abia astepta sa vina cineva din familie pentru ca era disperata, nu stia cum sa o scoata la capat cu sora mea. Ceea ce mi-a spus m-a facut sa zambesc pentru ca stareta era o femeie cat se poate de cu capul pe umeri (si fara scoala! Abia acum face liceul!!), in timp ce sora mea este o habotnica hranita cu toate cartile filocalice, vieti de sfinti etc. Ca atare stareta incepe sa se planga printre altele cum sora mea merge la toaleta trecand prin mijlocul muncitorilor ce lucreaza pentru ele, in loc sa ia alt drum si sa-i ocoleasca, ca doar diavolul da ispite. Zambind am intrebat-o daca asa si este. Nu mi-a raspuns la intrebare ci a insistat pe ideea ca sora mea nu are ce trece prin mijlocul lor. Tare simpatica era stareta cum se framanta ea pentru sora mea neputand intelege ca ea (sora mea) este cu mintea de mult in cer, nu mai observa pamantul acesta. De aceea o alta plangere a fost ca sora mea sta complet nemiscata in timpul slujbei, nu minute in sir ci o ora si peste. Concluzia ei a fost: cum face sora mea rugaciunile din slujba daca sta atat de nemiscata? Ehe, le face si inca cum! I-am spus totusi surorii sa se mai miste si ea din cand in cand ca altfel o sperie pe stareta care nu-i obisnuita cu dinastea. A ras, amuzata de reactia staretei. Si mi-a zis: bine. Si multe ar fi de spus despre aceste coduri stabilite de societate dupa masura celor mai slabi. Ca atare si sora mea, a trebuit sa se adapteze codurilor staretei, si acum este mai bine, stareta este mai multumita :) Ce mi-a placut la stareta, pe langa franchetea ei si grija pentru bunul mers al manastirii, mi-a placut si modul in care isi purta baticul: exact ca piratii, ca sa aiba gatul descoperit caci era tare cald, si ea este si putin grasuta :) Simpatica, este stareta cea mai simpatica pe care am vazut-o pana acum, dar e drept ca nu am vazut prea multe :) Last edited by Tartaruga; 31.07.2012 at 01:13:31. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Rămân la părerea că ești varză (asta-i treaba ta, până la urmă), dar partea proastă este că faci un ghiveci și pe-aici... om mai vedea ce și cum pricepi și ce ai să ne înveți și pe noi, în afară de baliverne de-astea, spoite cu interes "duhovnicesc". P.S.: Eu am cam încheiat discuția cu tine, dar sper totuși să nu te dai în spectacol prea tare, că în cazul ăsta ai greșit forumul ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ramaneti cu bine si in pace. Last edited by Tartaruga; 31.07.2012 at 03:23:34. |
|
||||
|
||||
![]()
Despre machiaj nu mai zic...este foarte frustant sa saruti icoanele unsuroase care sunt manjite cu ruj...si foarte dezgustator...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Asa este. Nici mie nu-mi place machiajul, chiar daca nu-l condamn la cele care il folosesc. Din pacate femeia a fost obisnuita cu ideea ca este si ea iubita doar daca este frumoasa, iar frumusetea exterioara este atat de subiectiva, depinde mereu de ochii care privesc. Cele care se simt 100% bine in pielea lor, sigure pe ele, cam renunta la machiaje si alte artificii...
|
|
||||
|
||||
![]()
Interesanta mi se pare si tinuta de plaja.Adica pana anul trecut nu mi-am pus problema deloc.
Anul trecut am fost la mare, cu copiii. NU prea sunt prietena marii, ador muntele, dar spre binele copiilor am facut-o. Ajunsi pe plaja, m-am conformat. M-am dezbracat si am ramas in costum de plaja. Dintr-o data am simtit penibilul situatiei: eram intr-o tinuta atat de sumara in fata copiilor mei. Mi-a fost rusine, m-am simtit stingherita. Intr-o tinuta in care nu m-a vazut decat sotul, eu ma expuneam in fata tuturor. In mod sigur, nimeni nu era interesat de o mamica cu trei copii,dar sentimentul neplacut care ma insotea m-a facut sa ma simt ca am gresit locul. Apoi mintea mi-a fugit la Domnul: oare putea sa spun o rugaciune in tinuta aceea? Sau mai grav, daca Hristos ar fi venit atunci pe norii cerului eu cum l-as fi intampinat? Gandurile astea ma ingrozeau. Atunci am realizat ca nu pot fi cu doua fete; ca trebuie sa am o tinuta unica care sa ma reprezinte. Chiar daca se schimba croiul si materialul, tinuta trebuie sa ramana aceeasi. M-am descurcat de minune in fusta si urcand muntele, si mergand pe strada, si la servici, si participand la diferite festivitati. Personal, am ajuns la concluzia ca fusta merge oriunde, doar adaptata la situatie:sport sau eleganta, vaporoasa sau de blugi. e drept o o vreme am purtat si pantaloni, mai ales in iernile geroase sau in excursiile pe munte, dar in timp mi-am dat seama ca cel mai bine ma regasesc purtand fusta. Nu o zic la general ci vorbesc de cazul meu particular.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Abia dupa ce au pacatuit li s-a facut rusine de goliciunea lor. "Adam și femeia lui erau amândoi goi și nu se rușinau." Facerea 2:25 "Iar femeia a zis către șarpe: "Roade din pomii raiului putem să mâncăm; Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: "Să nu mâncați din el, nici să vă atingeți de el, ca să nu muriți!" Atunci șarpele a zis către femeie: "Nu, nu veți muri! Dar Dumnezeu știe că în ziua în care veți mânca din el vi se vor deschide ochii și veți fi ca Dumnezeu, cunoscând binele și răul". De aceea femeia, socotind că rodul pomului este bun de mâncat și plăcut ochilor la vedere și vrednic de dorit, pentru că dă știință, a luat din el și a mâncat și a dat bărbatului său și a mâncat și el. Atunci li s-au deschis ochii la amândoi și au cunoscut că erau goi, și au cusut frunze de smochin și și-au făcut acoperăminte." Facerea 3:2-7 Last edited by AlinB; 31.07.2012 at 11:30:16. |
|
|||
|
|||
![]()
Exact la aspesctul acesta mă gândeam și eu și am vrut să-l menționez, dar am ezitat. În gând mi-a venit exemplul monahilor ... ai vazut tu vreun monah facând nudism?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Camasa-imbracaminte barbateasca? | elena20 | Reguli in Biserica | 7 | 26.01.2013 21:38:26 |
Doliul in imbracaminte | elizabeta | Generalitati | 21 | 24.01.2012 15:16:42 |
Imbracaminte modesta | Smila1 | Generalitati | 144 | 19.05.2011 12:36:51 |
Despre podoabe si machiaj | ortodox4life | Generalitati | 117 | 24.09.2009 12:21:11 |
Despre machiaj si bijuterii | danyel | Generalitati | 102 | 20.07.2007 16:15:30 |
|